Sistem de alarmare - aparate electrocasnice

Extras din proiect Cum descarc?

Sisteme de alarmare de in caz de efractie si incendiu
Componentele unui sistem de alarma.
Bazandu-se pe aceste lucruri, sistemele de alarma trebuie sa contina anumite componente:
• centrala de detectie si alarmare, este componenta de baza a unui sistem de alarma si este specializata in supravegherea semnalelor de stare venite de la detectori specializati si in raportarea schimbarilor de stare; acesti detectori sunt conectati la intrarile centralei. 
• detectoare de miscare se intaleaza atat in interior cat si in exterior; exista solutii disponibile pentru orice fel de spatii si conditii de mediu avand in vedere posibilitatea reglarii sensibilitatii de detectie si imunitate la perturbatii electromagnetice. 
• detectoare de geam spart se instaleaza pentru a ridica gradul de protectie perimetrala prin detectarea spargerii geamurilor de la usi sau ferestre; alarma se declanseaza la detectarea frecventelor emise prin spargerea geamului. 
• detectoare de vibratii detecteaza tentativele de perforare a peretilor si a tocurilor de usi si ferestre; marele avantaj este ca detecteaza o efractie inainte ca ea sa se produca. 
• contacte magnetice sunt folosite pentru protejarea usilor si ferestrelor si pot fi instalate in punctele de acces vulnerabile, asigurind o protectie perimetrala. 
• tastatura permite armarea si dezarmarea întregului sistem de alarma, pentru comenzi speciale, pentru programarea centralei, pentru afisarea starii sistemului si pentru citirea istoriei de evenimente. 
• bariere in infrarosu sesizeaza intreruperea unei raze in domeniul infrarosu emise de catre primul element al barierei; se folosesc ca protectie perimetrala fie pentru protejarea spatiilor exterioare, fie pentru avertizarea accesului catre zone interioare. 
• sisteme de avertizare audio si optice; 
• elemente de alarmare la distanta (gsm, comunicator telefonic, interfata de conectare la dispeceratul de supraveghere) 
• accumulator - mentin sistemul in functiune dupa caderea sursei principale de energie electrice in functie de consumul sistemului si de capacitatea acumulatorilor.
Caracteristica si diversitatea detectorilor.
Din punct de vedere a destinaţiei detectorii sunt pentru angrădire a diferitor obiecte, de detectare a infractorului şi a incendiului în interiorul clădirii, depistarea a violatorului pe suprafeţe deschise şi de blocare pe perimetru a teritoriului,clădirii, coridorului. Dispozitivele de pază a încăperii şi a suprafeţilor deschise trebuie să depisteze infractorul în orce punct al acestor zone, cele perimetrice trebuie să depisteze infractorul la trecerea perimetrului zonei date.
Detectori electromacnetici prezintă prin sine nişte deconectoare (aşa nimitele gercon), şi sunt destinate pentru blocarea diferitor suprafeţe care se deschid precum şi diferitor suprafeţe ca se deplasează. Astfel de detectorii sunt CMK-1,CMK-3, DMK-П, ИО102-4,5,6 etc.
Detectori electromecanici (BK-200,BK-300,BПК-400). Principiul de funcţionare este bazat pe înregistrarea distrugerii circuitului electric la acţiunea infractorului. Se folosesc pentru controlul perimetrului clădirilii şi încăperilor. Se fabrică două tipuri de detectori, cu elemente de contact care nu se distrug (de tip buton) şi care se distrug (de exemplu plasă din staniolă, sticlă elctro-conductoare etc.).
Pentru o funcţionare corespunzătoare a senzorului, uşile şi ferestrele protejate trebuie instalate adecvat în tocul uşii (rama ferestrei) pentru a preîntîmpina alarmele false declanşate de deschiderea întîmplătoare a acestora. De asemenea, o montare defectuoasă a senzorului se poate solda şi prin pătrunderi nedetectate.
Comutatorul trebuie să fie montat ascuns pentru a nu permite intrusului demontarea şi dezafectarea acestuia. Firele de legături între comutator şi centrala de alarmare trebuie să fie bine protejate pentru a preveni distrugerea lor, iar centrala de alarmare trebuie să fie setată astfel încît să declanşeze o alarmă în momentul întreruperii acestora.
Detectori acustici. În cadrul lor intră um microfon şi un bloc de prelucrare a semnalelor. Ele servesc pentru depistarea infractorului, şi reacţionează la zgomotul, care apare la momentul infracţiunii. În dependenţă de locul de utilizare se cunosc detectori pentru paza diferitor construcţii şi detectori care reacţionează la schimbarea volumului încăperii.
Vibraţiile produse de crăparea geamului se propagă de la punctul de impact către marginile exterioare ale suprafeţei vitrate. Semnalul audio este cules de microfonul dispus în vecinătatea ferestrei şi este trimis procesorului de semnal care ia decizia corespunzătoare.


Fisiere în arhivă (1):

  • Sistem de Alarmare - Aparate Electrocasnice.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Proiecte.ro.


Descarcă acest proiect cu doar 5€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!