Sistem de Alarmare - Aparate Electrocasnice

Extras din proiect Cum descarc?

Sisteme de alarmare de in caz de efractie si incendiu
Componentele unui sistem de alarma.
Bazandu-se pe aceste lucruri, sistemele de alarma trebuie sa contina anumite componente:
o centrala de detectie si alarmare, este componenta de baza a unui sistem de alarma si este specializata in supravegherea semnalelor de stare venite de la detectori specializati si in raportarea schimbarilor de stare; acesti detectori sunt conectati la intrarile centralei. 
o detectoare de miscare se intaleaza atat in interior cat si in exterior; exista solutii disponibile pentru orice fel de spatii si conditii de mediu avand in vedere posibilitatea reglarii sensibilitatii de detectie si imunitate la perturbatii electromagnetice. 
o detectoare de geam spart se instaleaza pentru a ridica gradul de protectie perimetrala prin detectarea spargerii geamurilor de la usi sau ferestre; alarma se declanseaza la detectarea frecventelor emise prin spargerea geamului. 
o detectoare de vibratii detecteaza tentativele de perforare a peretilor si a tocurilor de usi si ferestre; marele avantaj este ca detecteaza o efractie inainte ca ea sa se produca. 
o contacte magnetice sunt folosite pentru protejarea usilor si ferestrelor si pot fi instalate in punctele de acces vulnerabile, asigurind o protectie perimetrala. 
o tastatura permite armarea si dezarmarea intregului sistem de alarma, pentru comenzi speciale, pentru programarea centralei, pentru afisarea starii sistemului si pentru citirea istoriei de evenimente. 
o bariere in infrarosu sesizeaza intreruperea unei raze in domeniul infrarosu emise de catre primul element al barierei; se folosesc ca protectie perimetrala fie pentru protejarea spatiilor exterioare, fie pentru avertizarea accesului catre zone interioare. 
o sisteme de avertizare audio si optice; 
o elemente de alarmare la distanta (gsm, comunicator telefonic, interfata de conectare la dispeceratul de supraveghere) 
o accumulator - mentin sistemul in functiune dupa caderea sursei principale de energie electrice in functie de consumul sistemului si de capacitatea acumulatorilor.
Caracteristica si diversitatea detectorilor.
Din punct de vedere a destinatiei detectorii sunt pentru angradire a diferitor obiecte, de detectare a infractorului si a incendiului in interiorul cladirii, depistarea a violatorului pe suprafete deschise si de blocare pe perimetru a teritoriului,cladirii, coridorului. Dispozitivele de paza a incaperii si a suprafetilor deschise trebuie sa depisteze infractorul in orce punct al acestor zone, cele perimetrice trebuie sa depisteze infractorul la trecerea perimetrului zonei date.
Detectori electromacnetici prezinta prin sine niste deconectoare (asa nimitele gercon), si sunt destinate pentru blocarea diferitor suprafete care se deschid precum si diferitor suprafete ca se deplaseaza. Astfel de detectorii sunt CMK-1,CMK-3, DMK-?, ??102-4,5,6 etc.
Detectori electromecanici (BK-200,BK-300,B??-400). Principiul de functionare este bazat pe inregistrarea distrugerii circuitului electric la actiunea infractorului. Se folosesc pentru controlul perimetrului cladirilii si incaperilor. Se fabrica doua tipuri de detectori, cu elemente de contact care nu se distrug (de tip buton) si care se distrug (de exemplu plasa din staniola, sticla elctro-conductoare etc.).
Pentru o functionare corespunzatoare a senzorului, usile si ferestrele protejate trebuie instalate adecvat in tocul usii (rama ferestrei) pentru a preintimpina alarmele false declansate de deschiderea intimplatoare a acestora. De asemenea, o montare defectuoasa a senzorului se poate solda si prin patrunderi nedetectate.
Comutatorul trebuie sa fie montat ascuns pentru a nu permite intrusului demontarea si dezafectarea acestuia. Firele de legaturi intre comutator si centrala de alarmare trebuie sa fie bine protejate pentru a preveni distrugerea lor, iar centrala de alarmare trebuie sa fie setata astfel incit sa declanseze o alarma in momentul intreruperii acestora.
Detectori acustici. In cadrul lor intra um microfon si un bloc de prelucrare a semnalelor. Ele servesc pentru depistarea infractorului, si reactioneaza la zgomotul, care apare la momentul infractiunii. In dependenta de locul de utilizare se cunosc detectori pentru paza diferitor constructii si detectori care reactioneaza la schimbarea volumului incaperii.
Vibratiile produse de craparea geamului se propaga de la punctul de impact catre marginile exterioare ale suprafetei vitrate. Semnalul audio este cules de microfonul dispus in vecinatatea ferestrei si este trimis procesorului de semnal care ia decizia corespunzatoare.


Fisiere in arhiva (1):

  • Sistem de Alarmare - Aparate Electrocasnice.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!