Stație Meteo cu Arduino Nano

Extras din proiect Cum descarc?

Introducere
Aceasta lucrare urmareste usurarea masurarii temperaturii, a umiditatii si intensitatea luminoasa, cu ajutorul unor senzori foarte sensibili, dar si prin folosirea unei platforme de dezvoltare Arduino Nano. 
Microcontrolerele alcatuiesc in aceasta perioada un domeniu foarte activ. Acestea se impun din ce in ce mai mult in aplicatiile industriale. Acestea pot fi intalnite in alcatuirea oricarui tip de echipamente electrice. Orice aparat care memoreaza, controleaza, calculeaza sau afiseaza informatii este o posibila gazda pentru un microcontroler.
Dimenisiunile componentelor fiind destul de mici, folosirea lor in practica este usurata, totodata, datorita acestor dimensiuni, apare si reducerea costurilor de fabricare al acestora, acest lucru va face ca pretul componenelor sa fie destul de acceptabil.
Proiectul este structurat pe patru capitole:
- Capitolul I - in acest capitol este vorba despre notiuni generale ale sistemului propriu de achizitii de date si articole asemanatoare sistemului propriu de achizitii.
- Capitolul II - in aceste capitol sunt descrise componentele folosite la implementarea sistemului (caracteristci generale de catalog pentru platforma utilizata cat si ale celorlalte componente utilizate).
- Capitolul III - in acest capitol este descrisa implementarea sistemului (Simularea functionarii sistemului utilizand Proteus).
- Capitolul IV - in acest capitol sunt descrise rezultatele si concluziile obtinute dupa implementare.
Capitolul 1. Notiuni generale sisteme de achizitii de date
1.1 Sisteme de achizitii de date
Prin achizitie de date intelegem procesul de obtinere a datelor de la o alta sursa de obicei una exterioara a sistemului.
Sistemele de achizitie si prelucrare de date (SAPD) sunt sisteme de complexitate variata, realizate, dezvoltate si utilizate in scopul:
- urmaririi unor fenomene in contextul influentelor reciproce corelate, pe baza masurarii unei marimi intr-un proces de experimentare;
- testarii produselor finite;
- observarii si controlului proceselor de productie, precum si monitorizarii, spre exemplu, a traficului terestru, naval si aerian.
Figura1 Structura generala a unui SAPD cu un calculator.
In functie de scop si aplicatii, SAPD poate avea in structura sa unul sau mai multe canale de culegere - prelucrare a datelor caracteristice unei marimi sau/si legaturi de control prin reactie (figura 1).
Conform celor enuntate, un sistem de achizitie - prelucrare a semnalelor cuprinde:
- traductoare si senzori - cu rol de a transforma semnalul analizat in semnal electric;
- sistemul de procesare a semnalelor - ce presupune asocierea unui cod digital semnalului electric preluat de la senzori; 
- sistemul de cuantizare a semnalelor - care realizeaza esantionarea semnalelor si partea de conversie a semnalului analogic in digital;
- calculatorul - cu functiile: preluare a datelor, stocare, analiza.
Canalul de control in cadrul unui SAPD, asigura conducerea proceselor ale carui marimi caracteristice au fost culese. Acest canal cuprinde:
- calculatorul care emite valorile prescrise ale marimilor reglate;
- transmisia comenzilor;
- sistemul pentru procesarea comenzilor;
- elementele de executie [1].


Fisiere în arhivă (1):

 • Statie Meteo cu Arduino Nano.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Bibliografie

[1] Mihai Miron si Liliana Miron - Masurari electrice si electronice, Editura: Academiei Fortelor Aeriene - Henri Coanda, Brasov 2003.
[2] Gabriel Predusca, Alexandru Ivan, Florian Ion, Eugenia Minca - Sisteme de conversie si achizitii de date, Editura: Biblioteca, Targoviste 2005.
[3] Grofu Florin - Sisteme de achizitia datelor, Editura: Academica Brancusi 2008.
[4] Invent Electronic, Mini weather station - https://learn.inventelectronics.com/mini-weather-station-temperature-humity-light-sensor/
[5] Brainy Bits, Use of dht11, 2018 - https://www.brainy-bits.com/dht11-tutorial/
[6] Arca Ege, Using DHT11, 2018 - https://create.arduino.cc/projecthub/Arca_Ege/using-dht11-b0f365 
[7] Rafi Sidqi, Arduino Based Weather Monitoring Telemetry System Using NRF24L01+, Materials Science and Engineering, 2018 - https://www.academia.edu/37291874/Arduino_Based_Weather_Monitoring_Telemetry_ System Using NRF24L01_ 
[8] V. Fernandez, A. Pazos, J. Saborido, M. Seco - Arduino and Nagios integration for monitoring, Journal of Physics: Conference Series, 2014 - https://iopscience.iop.org/article/10.1088/1742-6596/513/6/062015/pdf


Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Proiecte.ro.


Descarcă acest proiect cu doar 5€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!