Analiza unui magnet permanent

Cuprins proiect Cum descarc?

1. Introducere 3
2. Constructia si analiza unui magnet permanent 4
Exemplu de geometrie 4
Definirea materialului magnet 5
Creati geometria 6
Conditii de frontiera 8
Solutie 9
3. Concluzii 10


Extras din proiect Cum descarc?

1. Introducere
FEMM(Finite Element Method Magnetics) este un pachet de programe ce rezolva probleme magnetostatice de frecventa joasa.Programele rezolva in mod curent probleme bidimensionale in domenii plane si axisimetrice.FEMM este divizat in trei parti: 
1. Preprocesorul (femme.exe).
Acesta este un program de tip CAD pentru realizarea geometriei modelului, pentru definirea proprietatilor materialelor si pentru definirea conditiilor de frontiera.Pot fi importate si fisiere Autocad cu extensia dxf pentru a facilita analiza geometriilor existente in acest format. Preprocesorul este folosit pentru desenarea geometriei problemelor, definirea materialelor si pentru definirea conditiilor de frontiera.
De obicei, desenarea unei geometrii cat mai exacte consta in parcurgerea a patru pasi, care nu trebuie urmati neaparat consecutiv: 
-  Desenarea punctelor care delimiteaza diferitele linii si arce de cerc ce intervin. 
-  Conectarea punctelor definite prin linii sau prin arce de cerc. 
-  Adaugarea unei etichete pentru fiecare regiune a modelului in vederea definirii proprietatilor materialelor si a dimnsiunii mesei. 
-  Specificarea conditiilor de frontiera la marginile geometriei definite
2. Rezolvatorul (fkern.exe). 
Rezolvatorul citeste un set de date ce descriu problema si rezolva ecuatiile lui Maxwell in vederea obtinerii valorilor marimilor ce descriu campul magnetic in domeniul ales. 
3. Postprocesorul (femmview.exe). 
Executabilul femmview.exe reprezinta postprocesorul care este folosit pentru a vizualiza solutiile.Acesta este un program care afiseaza campul magnetic rezultat in urma calculului sub forma unor linii de camp sau sub forma de densitati de flux magnetic. Deasemenea, programul permite utilizatorului atat sa observe care sunt valorile diferitelor marimi magnetice in puncte arbitrar alese cat si sa evalueze diferite integrale si grafice ale marimilor de interes pe un anumit contur predefinit. 
Acest program poate fi fie rulat de sine statator, din meniul Start al Windows, pentru a vedea o solutie deja calculata, fie din FEMM pentru a vedea o noua solutie.Fiserele ce pot fi deschise in femmview au extensia ans.
Mai sunt folosite si alte doua programe dedicate afisarii corecte a rezultatelor: 
- triangle.exe. Triangle imparte toata geometria modelului intr-un numar mare de triunghiuri, o etapa vitala a metodei elementului finit.Aceasta aplicatie a fost creeata de Jonathan Shewchuk, ea putand fi gasita si pe pagina de Internet a universitatii CarnegieMellon sau pe Netlib.
- femmplot.exe.Acest mic program este folosit pentru a afisa grafice bidimensionale.Este posibila deasemenea salvarea si vizualizarea oricaror fisiere in formatul Extended Metafile (emf).


Fisiere în arhivă (1):

  • Analiza unui magnet permanent.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Bibliografie

1. http://www.femm.info/wiki/


Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Proiecte.ro.


Descarcă acest proiect cu doar 5€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!