Aparate Auxiliare pentru Actionari Industriale si Automatizari

Cuprins proiect Cum descarc?

Argument 3 1.Butoane de comanda 5
-1.1.Caracteristici tehnice 6
-1.2Tipuri constructive 6
-1.3Masuri de protectie impotriva actonarii gresite a butoanelor 8
2. Chei de comanda 10
3. Lampi si casete de semnalizare 10
4. Intrerupatoare de sfarsit de cursa ( limitatoare de cursa ) 11
5. Microintrerupatoare 14
-5.1 Caracteristici tehnice 14
-5.2 Tipuri constructive 15
-5.3 Domeniu de utilzare 17
6. Intrerupatoare-trestie 18
-6.1.Constructie si functuionare 18
-6.2. Caracteristici tehnice 18
-6.3. Tipuri constructive 20
-6.4. Domenii de utilizare 20
7. Relee intermediare 21
Cuprins 22
Bibliografie 23


Extras din proiect Cum descarc?

Argument
Am ales aceasta tema deoarece pune in avidenta cunostintele obtinute in anii de scoala atat la orele de curs cat si la orele de instruire practica .
In cazul folosirii contactoarelor comandate de la distanta, este nevoie de anumite elemente de comanda ,care sa indeplineasca rolul de a inchide sau a deschide circuitul bobinei contactorului. Dintre aparatele de comanda a contactoarelor, cele mai folosite sunt : butoanele de comanda, cheile de comanda, intrerupatoarele de sfarsit de cursa (limitatoare) si microintrerupatoarele.
In acela-si timp, in cazul comenzii la distanta, prin contactoare, a motoarelor electrice sau a altor consumatori, apare necesitatea semnalizarii la locul de comanda, a situatiei din circuitul comandat. Aceasta semnalizare se executa cu ajutorul lampilor de semnalizare si a casetelor de semnalizare.
In cele ce urmeaza, se prezinta cateva dintre aceste aparate de comanda si semnalizare folosite in ilustratiile electrice industriale.
Butoanele de comanda servesc, in special, pentru comanda voita de la distanta a contactoarelor, fiind folosite, in deosebi, pe masini-unelte, ascensoare, masini de ridicat, pupitre de comanda etc.
Rolul butonului de comanda este de a inchide sau de a intrerupe un circuit electric (de exemplu, butonul care comanda pornirea unui motor incide electric circuitul de alimentare a bobinei in timp ce butonul care comanda oprirea motorului, deschide acest circuit).
Acelasi buton de comanda poate fi insa prevazut cu mai multe contacte astfel incat , printr-o singura apasare, se comanda mai multe circuite, pe unele inchizandu-le .
Cred ca lucrarea este o cununa si pentru generatile urmatoare care au aceeasi specializare ' Electrician Electrotehnist'.
1. Butoane de comanda
Butoanele de comanda servesc, in special, pentru comanda voita de la distanta a contactoarelor, fiind folosite, in deosebi, pe masini-unelte, ascensoare, masini de ridicat, pupitre de comanda etc.
Rolul butonului de comanda este de a inchide sau de a intrerupe un circuit electric (de exemplu, butonul care comanda pornirea unui motor incide electric circuitul de alimentare a bobinei in timp ce butonul care comanda oprirea motorului, deschide acest circuit).
Acelasi buton de comanda poate fi insa prevazut cu mai multe contacte astfel incat , printr-o singura apasare, se comanda mai multe circuite, pe unele inchizandu-le ( fig.1 ).
Fig. 1. Butoane de comanda :
a- simplu ( 2NI + ?ND ) ; b- dublu ( 4NI + 4ND )
1.1 Caracteristici tehnice
Butoanele de comanda sunt acionate numai manual. Ele au o singura pozitie stabilita la care revin in data ce butonul nu mai este actionat ; de aceea, prin butoanele de comanda se dau numai comenzi de scurta durata.
Curentii nominali sunt, de obicei, 6A ( rar 10A ) in curent alternativ si 1,5-2A in curent continuu ( se folosesc aceleasi butoane de comanda atat in curent continuu, cat si in curent alternativ, cu deosebirea ca in curent continuu valorile curentilor care pot fi intrerupti sunt mai mici).
Tensiunile nominale sunt 220 si 380 V in curent alternativ si 220 V in curent continuu.
Frecventa de conectare admisa pentru butoanele de comanda nu depaseste 600 de conectari pe ora, iar numarul total de conectari pe care il poate efectua un astfel de buton depaseste un


Fisiere in arhiva (1):

  • Aparate Auxiliare pentru Actionari Industriale si Automatizari.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!