Circuite de Comandă și Semnalizare

Cuprins proiect Cum descarc?

1. Argument pag. 4
2. Noţiuni generale pag. 5
2.1. Comanda pag. 5
2.2. Semnalizarea pag. 6 
3. Sisteme de comandă pag. 9
3.1. Sisteme de comandă-semnalizare a unei instalaţii de iluminat pag. 9 
3.2. Sisteme de comandă-semnalizare a unei pompe pag. 11
3.3. Sisteme de comandă a motoarelor electrice pag. 16
4. Aparate semnalizare pag. 23
5. Protecţia muncii pag. 26


Extras din proiect Cum descarc?

1. ARGUMENT
Atât sporirea tehnologiei cât şi folosirea raţională a mijloacelor tehnice necesită însă un personal conştient de sarcinile sale şi cu înaltă calificare profesională. Îmbunătăţirea pregătirii profesionale, ridicarea calificării în muncă sunt aşadar sarcini care revin tuturor acelora care vor conduce, vor repara sau vor manipula fie sistemele de comandă fie numai agregatele sau procesele acestora.
Cât priveşte mijlocul sau mai bine zis metoda cu ajutorul căreia cineva poate să-şi ridice calificarea sa profesională este studiul şi anume-studiul individual. Fiecare elev trebuie să înveţe aşadar neîncetat pentru a-şi putea îndeplini cât mai bine sarcinile sale pentru a putea fi la înălţimea încrederii ce i-a acordat-o profesorii şi şcoala 
Pentru a veni în sprijinul acelora care înţeleg că prin studiu vor putea rezolva cu succes noile sarcini ce le stau în faţă, am păşit cu încredere la întocmirea acestui referat. 
Folosind o descriere şi o sistematizare a materialului mai apropiată de cunoştinţele marii majorităţi a personalului tehnico-didactic, sper că am reuşit să-i creez posibilitatea de a ajunge mai uşor şi mai repede la cunoaşterea construcţiei şi funcţionării “sistemelor de comandă” şi să fie în acelaşi timp în măsură să înlăture cele mai frecvente defecţiuni ale acestora. 
Proiectul mai poate fi de asemenea de real folos şi personalului tehnic, precum şi tuturor acelora care manifestă dorinţa de a se documenta in această ramură a tehnicii. 
1. NOŢIUNI GENERALE
1. Comanda automată reprezintă intervenţia dispozitivului de 
automatizare în modificarea poziţiei sau stării unor agregate sau elemente din instalaţia tehnologică în scopul modificării unor parametri din proces.
2. Comanda automată poate fi :
- continuă, când parametrii sunt variaţi în mod continuu ( de exemplu, al sistemele de reglare automată);
- discontinuă, când elementele ( sau mărimile) comandate iau numai două poziţii ( valori) distincte (0 sau 1) ( de exemplu , la sistemele de comandă automată a motoarelor electrice).
3. Semnalizarea este o funcţie de informare cu caracter discontinuu 
asupra poziţiei sau stării unor agregate. Ea se concretizează:
- optic - prin lămpi sau alte sisteme de identificare;
- acustic – prin hupă (claxon) sau sonerie.
2.1 Comanda 
Prin sisteme de comandă automată se înţeleg acele sisteme care, pe baza modificării unor parametri din instalaţia tehnologică, asigură operaţii de 
modificare a stării unor organe sau utilaje din instalaţia respectivă în scopul modificării altor parametri. Comanda continuă se întâlneşte de obicei numai în cadrul proceselor de reglare automată, în timp ce prin sisteme de comandă automată se înţeleg în majoritatea cazurilor sisteme discontinue.


Fisiere în arhivă (1):

  • Circuite de Comanda si Semnalizare.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Proiecte.ro.


Descarcă acest proiect cu doar 5€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!