Circuite de Comanda si Semnalizare

Cuprins proiect Cum descarc?

1. Argument pag. 4
2. Notiuni generale pag. 5
2.1. Comanda pag. 5
2.2. Semnalizarea pag. 6 
3. Sisteme de comanda pag. 9
3.1. Sisteme de comanda-semnalizare a unei instalatii de iluminat pag. 9 
3.2. Sisteme de comanda-semnalizare a unei pompe pag. 11
3.3. Sisteme de comanda a motoarelor electrice pag. 16
4. Aparate semnalizare pag. 23
5. Protectia muncii pag. 26


Extras din proiect Cum descarc?

1. ARGUMENT
Atat sporirea tehnologiei cat si folosirea rationala a mijloacelor tehnice necesita insa un personal constient de sarcinile sale si cu inalta calificare profesionala. Imbunatatirea pregatirii profesionale, ridicarea calificarii in munca sunt asadar sarcini care revin tuturor acelora care vor conduce, vor repara sau vor manipula fie sistemele de comanda fie numai agregatele sau procesele acestora.
Cat priveste mijlocul sau mai bine zis metoda cu ajutorul careia cineva poate sa-si ridice calificarea sa profesionala este studiul si anume-studiul individual. Fiecare elev trebuie sa invete asadar neincetat pentru a-si putea indeplini cat mai bine sarcinile sale pentru a putea fi la inaltimea increderii ce i-a acordat-o profesorii si scoala 
Pentru a veni in sprijinul acelora care inteleg ca prin studiu vor putea rezolva cu succes noile sarcini ce le stau in fata, am pasit cu incredere la intocmirea acestui referat. 
Folosind o descriere si o sistematizare a materialului mai apropiata de cunostintele marii majoritati a personalului tehnico-didactic, sper ca am reusit sa-i creez posibilitatea de a ajunge mai usor si mai repede la cunoasterea constructiei si functionarii "sistemelor de comanda" si sa fie in acelasi timp in masura sa inlature cele mai frecvente defectiuni ale acestora. 
Proiectul mai poate fi de asemenea de real folos si personalului tehnic, precum si tuturor acelora care manifesta dorinta de a se documenta in aceasta ramura a tehnicii. 
1. NOTIUNI GENERALE
1. Comanda automata reprezinta interventia dispozitivului de 
automatizare in modificarea pozitiei sau starii unor agregate sau elemente din instalatia tehnologica in scopul modificarii unor parametri din proces.
2. Comanda automata poate fi :
- continua, cand parametrii sunt variati in mod continuu ( de exemplu, al sistemele de reglare automata);
- discontinua, cand elementele ( sau marimile) comandate iau numai doua pozitii ( valori) distincte (0 sau 1) ( de exemplu , la sistemele de comanda automata a motoarelor electrice).
3. Semnalizarea este o functie de informare cu caracter discontinuu 
asupra pozitiei sau starii unor agregate. Ea se concretizeaza:
- optic - prin lampi sau alte sisteme de identificare;
- acustic - prin hupa (claxon) sau sonerie.
2.1 Comanda 
Prin sisteme de comanda automata se inteleg acele sisteme care, pe baza modificarii unor parametri din instalatia tehnologica, asigura operatii de 
modificare a starii unor organe sau utilaje din instalatia respectiva in scopul modificarii altor parametri. Comanda continua se intalneste de obicei numai in cadrul proceselor de reglare automata, in timp ce prin sisteme de comanda automata se inteleg in majoritatea cazurilor sisteme discontinue.


Fisiere in arhiva (1):

  • Circuite de Comanda si Semnalizare.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!