Diode

Cuprins proiect Cum descarc?

Cuprins
1.CERINTE MINIMALE LEGATE DE STRUCTURA PROIECTULUI DE SPECIALITATE
2.ARGUMENT
3.CARACTERISTICA TENSIUNE-CURENT A DIODEI REDRESOARE
4.DESCRIEREA ANALITICA A CARACTERISTICII DIODEI. DATE DE CATALOG
5.COMPORTAREA DIODEI LA SEMNAL MIC. REZISTENTA DINAMICA
6.DIODA STABILIZATOARE (ZENER)
7.MODELE LINIARE PE PORTIUNI PENTRU DIODE
8.CIRCUITE DE REDRESARE
Bibliografie


Extras din proiect Cum descarc?

ARGUMENT
Lumea moderna, dominata de efectele ultimelor descoperiri tehnico-stiintifice, de mobilitatea profesiunilor si a fortei de munca, solicita astazi, mai mult ca oricand, formarea personalitatilor rapid adaptabile la noile schimbari, ca posibile sa caute solutii originale la problemele din ce in ce mai complexe si mai neprevazute.
Evolutia rapida a civilizatiei impune scolii contemporane pregatirea generatiilor tinere astfel incat acestea sa se poata integra, fara dificultati, in societatea informationala de maine.
Automatizarea si cibernetizarea implica tot mai multe procesele intelectuale in prelucrarea si interpretarea datelor oferite de computere intensificand domeniile conceptiei, comenzii, controlului, si organizarii muncii.
Tehnologia conditioneaza cercetarea stiintifica moderna, devenind totodata o componenta indispensabila a culturii generale.
Educatiei ii revine, mai mult ca oricand, un rol decisiv in dezvoltarea sociala si transformarile calitative ale vietii.
Ca urmare, programul de instruire in scoala trebuie sa fie conceput din perspectiva pedagogiei prospective, tinerii fiind invatati sa descopere noi instrumente ale cunoasterii, sa puna noi probleme, sa gaseasca noi solutii.
Orizontul de cultura generala nu mai este complet fara modulul tehnic si cel tehnologic, care permit absolventilor nu numai policalificari rapide ci si intelegerea mai profunda a sensului marilor inventii si descoperiri, stimulandu-le curiozitatea stiintifica, spiritul de cercetare si descoperire.
In acest context, electronica este disciplina de invatamant careia ii revine o responsabilitate deosebita.
Extraordinara sa dezvoltare, patrunderea in toate domeniile de activitate stiintifico- tehnice, industriale si economico-sociale impun pregatirea unei forte de munca, atat la nivel mediu cat si la nivel superior, in rezonanta cu cerintele actuale ale societatii.
In lucrarea de fata, se expune Proiectul Diodei Semiconductoare.
DIODE SEMICONDUCTOARE
Diodele sunt privite din punct de vedere al comportarii la borne si al aplicatiilor ; sunt doar mentionate unele aspecte de fizica jonctiunii. Ca dispozitiv prin esenta neliniar, dioda permite evidentierea metodelor de liniarizare pe portiuni si analiza grafica a circuitelor. Intelegerea comportarii statice, respectiv la variatii a circuitelor cu tranzistoare va fi mult facilitata de tratarea in acest capitol a unor probleme similare pentru cazul mai simplu, al diodelor.
1. CARACTERISTICA TENSIUNE-CURENT A DIODEI REDRESOARE
Dispozitiv cu doua terminale, dioda redresoare este in esenta o jonctiune pn. Structura dispozitivului, simbolul de circuit si aspectul fizic (pentru o dioda particulara), se prezinta in fig.1. Prin jonctiune se intelege zona de trecere de la semiconductorul de tip p la semiconductorul de tip n, in aceeasi retea cristalina continua. Se evidentiaza continuitatea retelei cristaline pentru ca simpla punere in contact mecanic a doua pastile de semiconductor p, respectiv n nu asigura obtinerea unei jonctiuni. De indata ce jonctiunea este formata, o parte din electronii liberi din zona de tip n traverseaza jonctiunea si ocupa o parte din golurile din zona de tip p.
Fig 1 Dioda redresoare:structura(a) simbol de circuit (b) si aspect fizic (c)
Migrarea electronilor are ca efect ca, in proximitatea jonctiunii, in zona de tip n ramine o sarcina fixa pozitiva, in timp in zona de tip p se formeaza o sarcina, fixa negativa. Aceste sarcini spatiale fixe determina la nivelul jonctiunii o bariera de potential care, la echilibru, se opune migrarii in continuare a electronilor.
Este important ca bariera de potential poate fi controlata prin tensiunea aplicata din exterior intre terminalele (bornele) dispozitivului. Astfel, daca tensiunea uD are plusul de anod (terminalul aferent zonei de tip p) si minusul la catod (terminalul aferent zonei de tip n), bariera de potential


Fisiere in arhiva (1):

  • Diode.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!