Microcontrolere

Cuprins proiect Cum descarc?

CAPITOLUL 1 
TEMA PROIECTULUI
PREZENTAREA INTERSECTIEI
CICLUL DE SEMAFORIZARE
CAPITOLUL 2 
MICROCONTROLER-UL ATMEGA8
CARACTERISTICI
CONFIGURATIA PINILOR, SCHEMA INTERNA SI MEMORIA
CARACTERISTICI ELECTRICE
CAPITOLUL 3 
SCHEMA DE COMANDA SI CONTROL A BECURILOR
CIRCUITUL DE PUTERE
CAPITOLUL 4 
IMPLEMENTAREA SOFT
ORGANIGRAMA PROGRAMULUI
PROGRAMUL IN LIMBAJ DE ASAMBLARE
BIBLIOGRAFIE 
ANEXE


Extras din proiect Cum descarc?

CAPITOLUL 1
TEMA PROIECTULUI
Proiectul are ca tema intelegerea principiului de semaforizare a unei intersectii. Trebuie sa includa atat reguli de circulatie specifice cat si cunostinte legate de electronica necesare realizarii unui automat de circulatie care sa comande becurile semafoarelor din intersectie.
Automatul imbina componenta hardware si software deoarece este o metoda universala ce se poate extinde la orice intersectie. Pentru exemplificare am luat intersectia dintre B-dul Matei Basarab si str. Matei Basarab.
PREZENTAREA INTERSECTIEI
Intersectia dintre B-dul Matei Basarab si str. Matei Basarab este de forma unui “Y”.B-dul Matei Basarab masoara 12 m in latime avand doar o singura banda de circulatie pe sens , iar str. Stefan cel Mare masoara 5 m in latime avand tot o singura banda de circulatie pe sens.
In aceasta intersectie nu exista semafoare .Am semaforizat intersectia cu 2 semafoare pentru masini si 4 semafoare pentru pietoni.In figura urmatoare este prezentata schematic intersectia, iar in anexa avem desenul acesteia. Pentru a realiza graficele si tabelele cat mai usor, strazile si bulevardele au fost numerotate in felul urmator:
Nr Denumirea
1,2 B-dul Matei Basarab
3 Str. Stefan cel Mare
CICLUL DE SEMAFORIZARE
Un ciclu al semaforului electric are 56 de secunde si 5 stari (faze). Numarul total de vehicule care traverseaza intersectia intr-un ciclu al semaforului este 45. 
Numarul de vehicule care traverseaza intersectia pe directiile aferente:
Strada 1 2 3
1 0 17 0
2 10 0 6
3 7 5 0
Statistica autovehiculelor care intra in intersectie spre directiile aferente:
Strada 1 2 3
1 0 37,7 0
2 22,2 0 13,3
3 15,5 11,1 0
In tabelul urmator s-au notat semafoarele comune pentru pietoni cu Px unde x reprezinta numarul semaforului, iar pentru vehicule s-au notat semafoarele comune cu Vx unde x reprezinta numarul semaforului:
Semafor V1=V2 P1=P01 P2=P02 Timp(sec)
Faza1 R R R 1
Faza2 V R R 30
Faza3 G R R 3
Faza4 R V V 20
Faza5 R V(clipit) V(clipit) 2
Faza6=1 R R R 1
CAPITOLUL 2
MICROCONTROLER-UL ATMEGA16
Pentru realizarea automatului de semaforizare folosim microcontroler-ul ATMEGA16, produs de firma ATMEL si bazat pe arhitectura AVR RISC cu un puternic procesor pe 8 biti si cateva componente auxiliare necesare comandarii becurilor. Numarul becurilor este de 6 pentru autovehicule (2 semafoare x 3 becuri) si 8 pentru pietoni (4 semafoare x 2 becuri) in total existand 14 de becuri.
Microcontrolerul are 32 de linii I/O, dintre care noi am folosit 8 linii (portul D) pentru comanda, pentru iesirea datelor si 8 linii (portul B) pentru control, intrare date. In solutia aleasa o comanda actioneaza 4 sau 2 becuri (dupa caz), in acelasi timp, fiind realizata cu ajutorul unui releu cu 4 sau 2 contacte (dupa caz). Controlul este realizat cu un circuit cu optocuplor si poarta logica SI. Caracteristicile microcontroler-ului ATMEGA16 sunt prezentate in randurile urmatoare.


Fisiere în arhivă (1):

  • Microcontrolere.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Proiecte.ro.


Descarcă acest proiect cu doar 5€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!