Proiectarea Motorului Asincron

Extras din proiect Cum descarc?

Proiectul de curs este dedicat calculului unui motor asincron trifazat cu rotorul scurtcircuitat de P=4 kW , cu protectia IP44 la turatia nominala de n=1500 rot/min. Motorul este de menire industriala generala.
Masina electrica reprezinta in ansamblu un convertor electromecanic de energie, care transforma energia electrica a curentului alternativ de alimentare in putere meca-
nica la arbore.
Constructiv motorul contine doua parti:
1. Statorul (partea imobila ), compus din miezul feromagnetic, confectionat din tole de otel electrotehnic, laminat la rece, in crestaturile izolate ale caruia este plasata infasurarea trifazata; carcasa cu talpile de fixare si bulon de ridicare; scuturile cu rulmenti sau paliere; capacul ventilatorului.
2. Rotorul (partea rotativa), care contine miezul rotoric, confectionat din acelasi otel, in crestaturile caruia este turnata infasurarea polifazata scurtcircuitata, confectionata din aluminiu; arborele (axul) cu rulmenti si ventilatorul.
Proiectarea acestui motor se efectueaza modul urmator: determinarea marimilor electrice de baza; calculul zonei de dantura statorica si rotorica; calculul parametrilor pentru regimul de functionare si a curentului la mersul in gol; calculul caracteristicilor de functionare si a celor de pornire; calculul termic simplificat calculul ventilatiei si elaborarea partii grafice.
Toate calculele se finalizeaza cu o verificare care consta in introducerea la calculator a marimilor de baza de unde obtinem valorile caracteristicilor de pornire si de functionare care trebuie sa fie aproximativ egale cu cele calculate manual, daca valorile obtinute la calculator nu sunt egale cu cele calculate respectiv cu cele incluse in standard rezulta ca calculele nu sunt efectuate corect si va trebui de verificat toate calculele din nou.
1. Alegerea dimensiunilor de baza
1.1. Numarul de perechi de poli:
1.2. Inaltimea axei de rotatie: 
(in prealabil) conform fig.1.7,a. Din tab.1.6 se accepta valoarea mai apropiata si mai mica h=112 mm si Da=0.191 m.
1.3. Diametrul interior statoric:
din tab.1.7.
1.4. Pasul polar:
1.5. Puterea de calcul:
conform(1.4):
din fig.1.8 si din fig.1.9
1.6. Solicitarile electromagnetice: 
conform fig.1.11,a:
1.7. Factorul de infasurare pentru infasurarea intr-un strat (in prealabil):


Fisiere in arhiva (5):

 • Proiectarea Motorului Asincron
  • cotaga.bak
  • cotaga.dwg
  • COTAGA.txt
  • exemplu.doc
  • ion_4_p2.xmcd

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 6 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!