Proiectarea unui Dispozitiv Rotativ pentru Indreptarea si Diamantarea Discurilor Abrazive

Extras din proiect Cum descarc?

INTRODUCERE
Masini unelte si operatii de prelucrare la masini unelte
Masinile unelte sunt folosite la prelucrarea metalelor prin aschiere. Termenul tehnic de masina unealta defineste o masina de lucru care realizeaza un proces tehnologic de prelucrare prin aschiere. Ca urmare, masina unealta este o masina de lucru utilizata pentru generarea suprafetelor prin aschiere, in anumite conditii de precizie dimensionala, calitatea suprafetei si productivitate. Conditiile de precizie dimensionala si calitate a suprafetei conduc la masini unelte constructiv diferite, chiar daca suprafetele generate sunt identice ca forma.
Varietatea mare a formelor si dimensiunilor pieselor folosite in constructia de masini, aparate, utilaje si instalatii tehnologice, precum si diversitatea de materiale din care acestea sunt confectionate, conditiile impuse privind precizia dimensionala si calitatea suprafetelor prelucrate prin aschiere, cat si volumul de piese identice care se cer confectionate intr-o anumita perioada de timp, a reclamat proiectarea si realizarea unei mari diversitati de masini unelte. Astfel, actualmente in lume industria specializata in constructia de masini unelte produce o paleta larga de masini diferind intre ele prin scop, capacitate de aschiere, precizie, marime, grad de automatizare, etc.
Performantele impuse masinilor unelte sunt intr-o dinamica permanenta, schimbandu-se calitativ si cantitativ in fiecare an.
Principalele criterii de performanta de care trebuie tinut cont la masini unelte sunt capacitatea de productie, siguranta si simplitatea exploatarii, precizia de prelucrare, dependabilitatea in fabricatie si intretinere, costurile de productie, atat la fabricatia masinii cat si in exploatare, cantitatea de material incorporata si estetica masinii.
In functionarea masinilor unelte distingem doua miscari caracteristice:
- o miscare principala, care poate fi circulara sau rectilinie si se caracterizeaza prin viteza de aschiere
-. o miscare de avans care este realizata prin deplasarea continua sau intermitenta a piesei sau a sculei.
Masinile unelte pot fi clasificate astfel:
dupa felul miscarii principale 
- masini unelte cu miscare principala circulara (strunguri, masini de gaurit, masini de frezat, masini de filetat, etc.)
- masini unelte cu miscare principala rectilinie (masini de rabotat, masini de mortezat, etc.)
dupa felul miscarii de avans 
- masini unelte cu avans continuu (strunguri)
- masini unelte cu avans intermitent
(masini de rabotat, masini de mortezat, sepinguri, etc.)
Dupa natura suprafetei de prelucrat (plana, cilindrica sau curba) distingem:
masini pentru prelucrarea suprafetelor plane (masini de frezat, sepinguri, raboteze, morteze, masini de rectificat plan)
masini pentru prelucrarea suprafete rotunde (strunguri, masini de rectificat rotund)
masini pentru prelucrat gauri (masini de gaurit, masini de rectificat interior)
masini pentru prelucrat filet (masini de frezat si rectificat filet)
masini pentru taiat roti dintate (masini de frezat, masini de rabotat speciale, etc.)
masini pentru prelucrarea suprafetelor curbe (masini de copiat prin strunjire).
In functie de criteriile tehnologice distingem urmatoarele tipuri de masini unelte:
masini unelte universale, folosite in general la productia individuala masini unelte de mare productivitate, caracterizandu-se prin micsorarea universalitatii lor, prin marirea rigiditatii si micsorarea numarului de trepte de viteza masini unelte monooperatie, care executa o anumita operatie la o anumita categorie de piese de diferite marimi
masini unelte specializate, care executa anumite operatii pentru prelucrarea anumitor piese
masini unelte speciale, care sunt proiectate si executate in mod special pentru executarea unei anumite operatii la o anumita piesa.
Masinile unelte pot avea actionari diferite cum ar fi:
actionarea pe grupe: actionarea pe grupe a doua sau mai multe masini unelte se realizeaza cu ajutorul unor transmisii prin curele actionate in majoritatea cazurilor prin motoare electrice trifazate (de obicei motoare asincrone); actionarea pe grupe este recomandata la actionarea masinilor unelte care necesita puteri mici de 1 kW. Acest tip de actionare este rar folosita deoarece prezinta o serie de dezavantaje cum ar fi consum de energie marit, intretinerea curelelor si a transmisiilor este costisitoare.
actionarea individuala: este utilizata pe scara larga prezentand avantaje cum ar fi: consumul de energie pentru actionarea masinii unelte este proportional cu timpul cat aceasta lucreaza, realizeaza independenta masinilor intre ele si usureaza instalarea sau mutarea lor.
In prezent in industria specializata in constructia de masini unelte se produc o varietate larga de masini unelte diferind intre ele prin scop, capacitate de aschiere, precizie, marime, performante.
CAPITOLUL I
1. STADIUL ACTUAL AL TEMEI
1.1 MASINA DE RECTIFICAT UNIVERSAL
-VARIANTA NORMALA- RE-RU 100
Masinile de rectificat rotund universal RU si exterior RE se executa dupa LICENTA FORTUNA (Germania). Sunt destinate prelucrarii prin rectificare a suprafetelor de revolutie (cilindrice, conice, profilate) exterioare si interioare si a suprafetelor plane frontale.
Se pot exploata in regim de lucru manual sau semiautomat cu oprire automata la o cota prereglata.


Fisiere in arhiva (1):

  • Proiectarea unui Dispozitiv Rotativ pentru Indreptarea si Diamantarea Discurilor Abrazive.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!