Redresoare

Extras din proiect Cum descarc?

Prin redresor se intelege un circuit electronic capabil sa transforme energia electrica de curent alternativ in energie electrica de curent continuu.Alimentarea redresoarelor se face de obicei de la reteaua de energie electrica. Redresoarele de puteri mici (pana la 1Kw)se alimenteaza in curent alternativ monofazat,iar cele de puteri mari se alimenteaza in curent alternativ trifazat.
Dintre elementele componente ale redresorului, cele electronice trebuie sa aiba proprietatea de a conduce unilateral, respectiv sa prezinte o caracteristica pronuntat neliniara si sa functioneze in regim neliniar. Se pot folosi diode cu vid (kenotroane),diode semiconductoare,tiratroane, tiristoare etc.
Schema bloc a unui redresor (fig.1) contine urmatoarele elemente (pornind de la sursa de energie alternativa- de obicei reteaua electrica): 
- transformatorul de retea, cu ajutorul caruia se obtine in secundar valoarea tensiunii alternative ce trebuie redresata; 
- elementul redresor,cu proprietati de conductie unilaterala,la iesirea caruia se obtine o tensiune (de un singur sens) pulsatorie;
- filtrul de netezire,cu rolul de a micsora pulsatiile tensiunii redresate redand o tensiune de forma cat mai apropiata de cea continua.
- rezistenta de sarcina, pe care se obtine tensiunea continua.
In anumite cazuri,aceasta schema bloc poate fi completata cu un etaj suplimentar de stabilizare si de reglare a tensiunii continue obtinute. Sunt, de asemenea, cazuri in care unele elemente ale schemei pot lipsi; de exemplu poate lipsi transformatorul de retea sau, in cazul unor instalatii industriale,care functioneaza cu tensiune pulsatorie,poate lipsi filtrul de netezire.
Clasificarea redresoarelor 
Redresoarele se pot clasifica dupa urmatoarele criterii:
- dupa tipul tensiunii alternative redresate (numarul de faze): 
- redresoare monofazate; 
- redresoare polifazate (de obicei trifazate);
- dupa numarul de alternante ale curentului alternativ pe care le redreseaza:
- redresoare monoalternanta;
- redresoare bialternanta;
- dupa posibilitatea controlului asupra tensiunii redresate:
- redresoare necomandate;
- redresoare comandate sau reglabile; 
- dupa natura sarcinii:
- redresoare cu sarcina rezistiva (R);
- redresoare cu sarcina inductiva (RL);
- redresoare cu sarcina capacitiva (RC).

Tipuri de redresoare
Redresoare monofazate- aceste redresoare se folosesc pentru puteri medii (sute de wati).Ele pot fi atat monoalternanta cat si bialternanta.


Fisiere în arhivă (1):

  • Redresoare.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Proiecte.ro.


Descarcă acest proiect cu doar 6€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!