Senzor de Umiditate si de Temperatura SHT 11

Extras din proiect Cum descarc?

1. Introducere
Acest circuit contine doi microsenzori pentru masurarea umiditatii relative (RH) si a temperaturii. Fiecare senzor este calibrat cu ajutorul unei camere de umiditate/temperatura, coeficientii de calibrare sunt inregistrati intr-o memorie. Acesti coeficienti vor fi utilizati intern, pe durata masurarii, in vederea calibrarii semnalului de iesire. Semnalele de iesire ale senzorilor sunt convertiti analog numeric cu ajutorul unui CAN de 14 biti. Circuitul este prevazut cu o interfata numerica seriala care permite comunicatia prin doi pini: SCK - intrare de tact, DATA - pin bidirectional pentru vehicularea datelor. Alimentarea circuitului se realizeaza prin pinii GND (masa) si VDD (2.4 ? 5.5V). Domenii de aplicatii: automatizari, instrumentatie, incalzire, ventilatie si conditionarea aerului (HVAC - heating, ventilation and air conditioning), aparatura portabila, etc. Schema bloc a circuitului este prezentata in figura 1.
Principalii parametrii metrologici ai circuitului sunt dati in tabelele I (pentru masurarea umiditatii) si II (pentru masurarea temperaturii).
Parametrii prezentati in tabelele I si II corespund domeniului normal de operare (vezi figura 16, precizia RH este data la temperatura de 25 0C.
(2) Nu este inclusa neliniaritatea.
(5) Valoarea minima - dupa compensare, valoarea maxima - inainte de compensare.
2. Calcularea umiditatii, temperaturii si a punctului de roua
Consideram SORH - codul numeric generat de senzor pentru RH si SOT - codul numeric corespunzator temperaturii. RH se poate masura cu o rezolutie de 12 sau 8 biti, temperatura se poate masura cu o rezolutie de 14 sau 12 biti. Dependenta dintre RH si SORH este neliniara, vezi figura 3. Determinarea umiditatii se realizeaza cu relatia (1). Daca temperatura difera cu mult fata de 25 0C atunci trebuie efectuata corectia cu ajutorul relatiei (2).
(1)
unde: c1 = -4, c2 = 0.0405, c3 = -2.8?10-6 pentru SORH reprezentat pe 12 biti si c1 = -4, c2 = 0.648, c3 = -7.2?10-4 pentru SORH reprezentat pe 8 biti.
(2)
unde: t1 = 0.01, t2 = 0.00008 pentru SORH reprezentat pe 12 biti si t1 = 0.01, t2 = 0.00128 pentru SORH reprezentat pe 8 biti, T este temperatura masurata in 0C. Corectia cu relatia (2) este echivalenta cu ?0,12RH/0C pentru RH = 50%.
Utilizarea relatiei (1) si eventual (2) presupune efectuarea operatiilor in virgula mobila. Simplificarea calculelor, dar cu pretul cresterii erorii de determinare a RH, se poate realiza prin utilizarea relatiilor (3) sau (4). In aceste cazuri SORH este exprimat pe 8 biti, relatii similare se obtin pentru cazuri SORH este exprimat pe 12 biti.
(3)
unde c1 = c2 = 0.5.
(4)


Fisiere in arhiva (6):

 • Senzor de Umiditate si de Temperatura SHT 11
  • calculul sumei de control.docx
  • Conditii de confort termic.docx
  • construire termo higrograf.docx
  • formulele umiditatii.docx
  • introducere in umiditatea relativa.docx
  • SENZOR DE UMIDITATE SHT11.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 6 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!