Statii Electrice de Transformare

Cuprins proiect Cum descarc?

Cap: 1 3
Cap: 1.1 5
Cap: 2 7
Cap: 2.1 9
Cap: 2.2 11
Cap: 2.3 12
Cap: 2.4 14
Bibliografie 17


Extras din proiect Cum descarc?

Argument
Dezvoltarea impetuasa a economiei nationale a condus la executarea a numeroase instalatii pentru utilizarea energiei electrice in diferite ramuri industriale si social-culturale. Aceasta se datoreste necesitatiilor sporite de energie, izvorate din nevoile mereu crescande ale societatii noastre. Programul de constructii care creste de la an la an poate fi indeplinit cu success numai prin efortul comun al fortelor de productie de care dispune tara noastra.
Instalatorii electricieni carora le este adresata acest proiect , atat cei calificati cat si cei care vor sa se califice in aceasca meserie, trebuie sa fie permanent pregatiti cu tot ce apare nou in aceasta specialitate.
Lucrarea de fata constituie un indrumator practice pentru instalatorii electricieni, carora le pune la dispozitie tehnologiile de baza pentru executarea unor lucrari de instalatii electrice de buna calitate, evitand prin aceasta pierderile de energie, uzura prematura a materialului, scoaterea din functiune a instalatiilor si implicit stagnarea proceselor de productie.
In cuprinsul lucrarii s-a urmarit sa se prezinte tehnologiile lucratorilor de executie cele mai uzuale, tratate in conformitate cu normativele in vigoare existente in R.S.R. In lumina decretului 620 din 17.XI.1973 cu privire la economiile de resurse de energie electrica, se umpune ca toti cei ce lucreaza in aceasta ramura sa se puna la punct cu pregatirea profesionala in vederea respectarii normelor in vigoare si a tehnologiilor de executie, pentru a executa lucrari corespunzatoare nevoilor actuale.
Consideram ca acest proiect ca completa literature de specialitate si va constitui pentru instalatorii electricieni, atat cei din executie cat si cei de a intretinere, un material util in munca pe care o duc pentru indeplinirea sarcinilor de serviciu.
In viata noastra de zi cu zi si in mediul nostru inconjurator avem nevoie de masini, utilaje si aparate care ne fac viata mai usoara. Toate acestea au nevoie pentru a functiona de curent electric, acesta fiind un factor esential al acestor masini sau dezastre daca nu este utilizat corespunzator sau daca instalatiile prin care acesta trece nu sunt realizate de personal calificat, putand duce chiar la pierderea de vieti omenesti, curentul poate provoca incendii sau electrocutari, de aceea aproximativ 40 % dintre incendii au ca principala cauza curentul electric
Meseria in sine de electrician, ca si alte meserii implica riscuri si situatii imprevizibile la care trebuie sa stim sa le facem fata de aceea fiind nevoie de multa atentie si de experienta pentru a putea realiza o instalatie sau un circuit electric. Acesta trebuie neaparat sa respecte anumite norme de protecite fata de oamenii care utilizeaza acea instalatie sau circuit electric. Inca de mic am fost interesat de acest domeniu fascinant care ne ajuta practic la dezvoltare putandfi simplu exploatat si folosit in folosul nostru.
Cap: 1
Statiile electrice, elemente componente 
ale sistemului energetic
In perioada actuala se constata, pe plan mondial, o tendinta generala si sustinuta de electrificare a unui numar tot mai mare de procese de productie in toate ramurile ndustriale, in transporturi, in agricultura si pentru utilizarile casnice, ceea ce face ca ritmul de crestere a consumului de energie electrica sa fie net superior fata de cel al cresterii consumului general de energie. Ca urmare, dezvltarea sistemelor energetice si respective asigurarea mijloacelor necesare producerii, transportului si distrbutiei energiei electrice, in ansamblul economiei nationale, are o deosebita importanta .
Sistemul energetic cuprinde ansamblul instalatiilor care servesc pentru producerea energiei intr-o forma utilizabila, conversia acestuia in energie electrica si uneori combinat in energie electrica si energie termica, transportul, transformarea, distributia si utilizarea energiei electrice sau termice. Toate alemantele unui system energetic sunt caracterizate printr-un process coordonat de producere, transport, distributie si consum de energie electrica sau termica.
Sistemul electromagnetic este un ansamblu de centrale, statii electrice, posturi de transformare si receptoare de energie electrica, conectate intre ele prin liniile unei retele electrice. Sistemul electromagnetic reprezinta partea electrica a sistemului energetic si cuprinde instalatiile de producere a energiei electrice, instalatiile de transformare a acesteia de la o tensiune la alta, instalatiile de transport si distributie a energiei electrice si instalatiile de utilizare a acesteia.
Realitatea si evolutia sistemului energetic in tara nostra au fost determinate de caracterul dynamic al dezvoltarii economiei nationale si de cresterea rapida a gradului de utilizare a energiei electrice in toate domeniile de activitate.


Fisiere în arhivă (1):

  • Statii Electrice de Transformare.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Proiecte.ro.


Descarcă acest proiect cu doar 5€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!