Termodinamică

Extras din proiect Cum descarc?

1. INTRODUCERE
Termodinamica este stiinta care se ocupa cu studiul macroscopic al fenomenelor, de orice natura, in care are loc un transfer de energie sub forma de caldura si lucru mecanic. Tinind cont de aplicatiile practice care sunt si ele numeroase si variate, de la frigider si incalzire centralizata la energie regenerabila si prognoza meteorologica, putem spune ca de anume asa stiinta au cel mai mult nevoie inginerii termotehnicieni care lucreaza sau vor lucra pe viitor in domeniul producerii energiei de care are nevoie economia si fiecare locuitor in parte. Datorita faptului ca majoritatea centralelor de producere atit a energiei termice cit si electrice sunt centrale termoelectrice care folosesc energia obtinuta in urma arderii combustibilului de diferite tipuri , domeniul de activitate al inginerilor termotehnicieni este mare , cerintele de energie mereu cresc si in acest mod se obtine cel mai avantajos, energia. Dar aceasta energie se obtine pe baza conversiei si transferului de energie si , respective efectuarea lucrului mecanic in motoare si instalatii ca : turbina cu aburi , turbina cu gaze, motorul cu ardere interna , masina frigorifica, compresorul , motoarele cu reactive si de aceia TERMODINAMICA TEHNICA, in cadrul careia se studiaza aceste procese sa introdus in invatamint atit pentru studiul instalatiilor existente cit si pentru elaborarea unor noi teorii.
2. DESCRIEREA SUCCINTA SI DESTINATIA CENTRALELOR TERMOELECTRICE
O termocentrala este o centrala electrica in care primul factor de miscare este aburul. Apa este incalzita, se transforma in abur care roteste o turbina cu abur care antreneaza un generator electric . Dupa ce trece prin turbina, aburul este condensat intr-un condensator si reciclat acest lucru este cunoscut ca un ciclu Rankine . Cea mai mare variatie in proiectarea centralelor termice se datoreaza diferitor tipuri de combustibili fosili care , in general, sunt folositi pentru a incalzi apa. Unele centrale termoelectrice, de asemenea, sunt concepute pentru a produce energie termica in scopuri industriale de termoficare , sau desalinizare a apei, plus generarea energiei electrice. . Aproape toate centralele pe carbune , nucleare geotermale , solare termice electrice si instalatiile de incinerare a deseurilor , precum si mai multe centrale electrice pe gaze naturale sunt termice. Gazele naturale sunt frecvent arse in turbinele cu gaz , precum si cazane . Caldura reziduala de la o turbina de gaz poate fi folosit pentru a ridica abur, intr-un ciclu combinat care imbunatateste eficienta globala . Centralele electrice pe carbune, pacura sau gaze naturale sunt adesea numite centrale electrice cu combustibili fosili . Unele centrale termice sunt alimentate cu biomasa. Centralele non-nucleare termice, in special cele ce folosesc combustibili fosili, fara co-generare sunt denumite uneori ca centralele electrice conventionale.
Centralele termoelectrice ce produc energie electrica pentru comercializare sunt construite, de obicei pe o scara larga si proiectate pentru functionare continua.Centralele electrice folosesc de obicei generatoare electrice trifazate pentru a produce curent alternativ curentul electric (AC), la o frecventa de 50 Hz sau 60 Hz 
Termocentralele convertesc energia termica obtinuta prin arderea combustibillilor. Acestea pot fi de doua tipuri:
-  Centrale termoelectrice (CTE), care produc in special curent electric, caldura fiind un produs secundar, sau pus in categoria deseurilor. Aceste centrale se caracterizeaza prin faptul ca sunt echipate in special cu turbine cu abur cu condensatie , cu turbine cu gaze sau avind la baza un ciclu combinat abur-gaz.
-  Centrale electrice de termoficare (CET), care produc in cogenerare atit curent electric, cit si caldura, care iarna predomina, acestea sunt mai eficiente deoarece au un randament mult mai mare si se caracterizeaza prin faptul ca sunt echipate in special cu turbine cu abur cu contrapresiune.


Fisiere în arhivă (1):

  • Termodinamica.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Bibliografie

I. Indicatii metodice pentru realizarea tezei de an 52t
II. www.google.md, ro. wikipedia . org
III. Diagram h-s
IV. Tabelul 2-2 pentru apa si vapori de apa Rivkin Alexandrov T?????????????? ?????T?A ?O?? ? ?O?????? ?A?A


Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Proiecte.ro.


Descarcă acest proiect cu doar 5€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!