Traductoare

Extras din proiect Cum descarc?

1. MASURAREA MARIMILOR NEELECTRICE. GENERALITATI
Aparatele electrice pentru masurarea marimilor neelectrice, desi de o mare diversitate, au in general o structura comuna care este reprezentata sub forma simplificata in figura 1.
Fig. 1. Structura generala a aparatelor electronice de masurat
Aparatul se compune din trei parti principale: 
o traductor (denumit uneori si traductor de intrare);
o elemente de prelucrare (sau circuite modificatoare);
o indicator sau inregistrator (denumit uneori si traductor de iesire).
Traductorul genereaza semnalul electric de intrare, functie de marimea neelectrica de masurat. Daca obiectul masurarii poate ceda energia necesara masurarii, semnalul electric se obtine de obicei prin simpla conversiune a marimii neelectrice in marime electrica. In caz contrar, este necesar un semnal exterior, care poate fi numit "semnal de activare", pentru obtinerea semnalului electric corespunzator (acesta este cazul, de exemplu, la masurarea diverselor proprietati de material).
Elementele de prelucrare pun in evidenta variatia semnalului si, in general, il transforma in tensiune electrica. De regula, semnalul de intrare este slab si este necesara amplificarea lui; de aceea, in cele mai multe cazuri, aceasta parte a aparatului contine si amplificatoare electronice. Daca este necesar, cu ajutorul modulatoarelor si al demodulatoarelor se modifica legea de variatie in timp a semnalului. Alte elemente de prelucrare pot fi corelatoare, circuite operationale (insumatoare, multiplicatoare, logaritmoare etc.), convertoare analog-digitale etc.
Indicatorul sau inregistratorul valorifica informatia de masurare, convertind-o sub o forma utilizabila de catre operator: vizibila direct, prin inregistrare, sau prin semnale electrice folosite pentru telemasurare, pentru comanda automata, centralizare etc.
1.1. Traductoare. Generalitati
In diferite aplicatii practice de conducere automata a unor procese, indiferent de mijloacele si procedeele aplicate, una din cele mai importante functii este cea de informare. Deciziile in ansamblul global al unei astfel de scheme se pot lua numai tinand cont de informatile complete si corecte asupra evolutiei unor parametrii semnificativi ce caracterizeaza procesul. Aceste informatii reprezinta de fapt valori a unor marimi fizice ce se pot obtine ca rezultat a unor operatii de masurare. In majoritatea cazurilor, aceste operatii de masurare sunt efectuate de catre aparate de masura sau de catre sisteme de achizitie date care introduc calculatorul in controlul unui astfel de proces. In sistemele automate conduse de calculator aceste operatii sunt efectuate de catre traductoare, dispozitive care stabilesc o corespondenta intre marimea de masurat si o marime cu un domeniu de variatie calibrat, apta de a fi receptionata si prelucrata de echipamentele de conducere. Din punct de vedere a caracteristicilor statice si dinamice principalele cerinte impuse traductoarelor sunt: o relatie liniara de dependenta intrare iesire si dinamica proprie care sa nu influenteze esential functionarea traductorului. Tinand cont de satisfacerea calitatilor prezentate anterior si de faptul ca semnalele furnizate de iesirea unui traductor constituie singurele marimi accesibile in exteriorul procesului in vederea prelucrarii, pozitia unui traductor intr-un sistem automat este prezentata in fig.1.1.
Fig.1.1. Pozitia unui traductor intr-un sistem automat
In raport cu natura fenomenelor purtatoare de informatie din cadrul procesului, cuplarea traductoarele la proces poate fi de natura mecanica, termica, pneumatica, electrica, etc. 
In marea majoritate a cazurilor iesirile traductoarelor sunt de natura electrica sau pneumatica.


Fisiere in arhiva (1):

  • Traductoare.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!