Accidente Nucleare Majore

Cuprins proiect Cum descarc?

I. Memoriu justificativ.
II. Energia nucleara. Istoria consumului de energie.
II.1. Inceputul erei atomice.
III. Energia nucleara. Intrebuintari ale energiei nucleare.
IV. Radioactivitatea.
IV.1. Impactul radiatiilor asupra mediului inconjurator.
V. Accidente nucleare si impactul asupra omului.
VI. Pro si contra energiei nucleare.
VII. Masuri de prevenire si diminuare a efectelor poluarii radioactive.
VIII. Concluzii.
IX. Bibliografie.


Extras din proiect Cum descarc?

I. Memoriu justificativ.
Energia nucleara este in prezent singura sursa de energie care poate fi utilizata la scara industriala, pentru a face fata cererii foarte mari de noi capacitati de productie. Pentru imbunatatirea conditiei umane, omenirea are nevoie de suplimentarea masiva a surselor de electricitate curata si accesibila. Dezvoltarea depinde de cantitatea de energie pe care o folosim in lupta impotriva saraciei si bolilor, pentru ingrijirea sanatatii, producerea si distribuirea de alimente, precum si pentru asigurarea mijloacelor prin care oamenii sa invete cum sa scape de saracie, lucrul cel mai periculos de pe Pamant. Alternativa la dezvoltare, care este usor de realizat prin cresterea productiei de energie, este suferinta, saracia, bolile si moartea. 
II. Energia nucleara. Istoria consumului de energie
Energia nucleara se mai numeste si energie atomica. Energia fiecarui atom este inchisa in acesta. Atomul este cea mai mica parte a materiei, dar este compusa din particule si mai mici numite: protoni, neutroni si electroni. In jurul centrului atomului se rotesc electroni, prin despartirea carora are loc procesul de fuziune nucleara. Prin fuziune nucleara doua sau mai multe nuclee atomice usoare se contopesc intr-un nucleu mai greu. Aducerea in contact a celor doua nuclee intampina repulsia puternica a fortelor nucleare; de aceea amorsarea unei reactii de fuziune este dificila, putand fiind realizata, de exemplu prin incalzirea unei plasme la o temperatura de zeci de milioane de grade. In anumite cazuri fuziunea este insotita de degajarea unei insemnate cantitati de energie, care va putea fi utilizata prin realizarea reactiei termonucleare dirijate (exemplu, transformand 1 kg de hidrogen in heliu, prin fuziune se obtine o energie egala cu cea produsa prin arderea a 20000 tone de carbune). Energia produsa de fuziunea nucleara face apa sa fiarba, producand aburi care apoi invart turbinele pentru a genera energie.
Unica sursa de energie care a alimentat civilizatia noastra pana in acest secol a fost energia solara, inmagazinata sub forma de energie chimica, prin procesul de fotosinteza, in surse regenerative (lemnul, apele, vintul) sau in combustibili fosili (carbune, petrol, gaze) a caror constanta de formare este de ordinul milioanelor de ani.
Am putea spune, fara sa gresim prea mult, ca, sub aspect energetic am fost "sclavii Soarelui" si nu este de mirare ca popoarele din antichitate au facut din Soare unul dintre principalii zei ai religiilor primitive 
Una dintre problemele principale, de a carei solutionare depinde dezvoltarea civilizatiei noastre, problema care a revenit pe primul plan al preocuparilor din ultimii ani, este asigurarea cu energia necesara dezvoltarii activitatilor de baza care conditioneaza evolutia progresiva a nivelului de trai al populatiei globului terestru. Cantitatea de energie consumata de omenire a crescut, din epoca primitiva pana acum, de 2,5 milioane de ori Este evident ca o astfel de crestere , nu poate fi nu poate sa nu conduca la o problema a energiei necesare pentru dezvoltarea viitoare a omeniri 
II.1. Inceputul erei atomice
Dupa cum am spus pana nu demult am fost "sclavii soarelui" ,dar primul pas a fost facut de fizicianul Becqerel pe 26 februarie 1898 cand acesta a lasat cateva placi fotografice ferite de lumina, in apropierea unui minereu de uraniu developandu-le le descopera innegrite, ca si cand ar fi fost expuse la lumina, de aici el a tras concluzia ca minereul de uraniu emite radiatii necunoscute. De aceea fizicienii francezi Marie Curie si Pierre Curie si-au dedicat multi ani cercetarii radiatiilor radioactive. Impreuna, acesti 3 cercetatori au primit premiul Nobel pentru fizica in 1903. Identificarea si cercetarea acestor radiatii incepe sa-i pasioneze pe cercetatori 
Asa ca la inceputul secolului nostru Ruthefort si elevii lui, Chadwick, Cockfroft si Walton au investigat proprietatile nucleelor cu ajutorul unor particule accelerate artificial la energii cinetice mai mari decat cele ale radiatiilor, emise de substante radioactive.


Fisiere in arhiva (1):

  • Accidente Nucleare Majore.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!