Alimentarea cu energie electrică a unei fabrici de covoare

Cuprins proiect Cum descarc?

Întroducere 5
1. Descrierea procesului tehnologic al întreprinderii 6
2. Caracteristica generală a secțiilor principale 7
3. Calculul sarcinilor electrice a secțiilor și a întreprinderii 11
4. Alegerea tensiunii, schemei și a parametrilor racordului
întreprinderii la sistemul elelctroenergetic 18
5. Alegerea și amplasarea stației principale coborîtoare și a posturilor
de transformare 22
6. Elaborarea sistemului de alimentare cu energie electrică din incinta
fabricii 25
7. Elaborarea schemei și calculul rețelei din secția de filat 28
8. Întocmirea schemei de calcul și a schemei echivalente pentru calculul
curenților de scurtcircuit. Calculul curenților de scurtcircuit 32
9. Alegerea şi verificarea echipamentului electric 36
10. Protecția prin relee și automatizări 44
11. Sarcina specială 51
12. Protecția muncii 56
13. Calculul economic 60
Concluzie 64
Bibliografie 65


Extras din proiect Cum descarc?

ÎNTRODUCERE
Asigurarea cu energie electrică la parametrii calitativi şi cantitativi ceruţi îi revine sistemului electroenergetic care prezintă ansamblul instalaţiilor utilizate pentru producerea, transformarea (conversia), transportul şi distribuţia energiei electrice, legate printr-un proces comun de funcţionare.
Sistemul de alimentare cu energie electrică (SAEE) a întreprinderii industriale este destinat pentru asigurarea cu energie electrică a consumatorilor acesteea. SAEE a întreprinderii este racordat la SEE şi asigură functionarea sistemului tehnologic al întreprinderii, adică prezintă veriga de legatură dintre ultimile două. Din aceste considerente ele asigură eficienţa procesului de producere al întreprinderii.
De aceea la proiectarea SAEE a întreprinderilor industriale se va realiza o tratare inginerească a problemelor ce vizează de a fi rezolvate şi ordonarea activităţii în acest domeniu. 
Pentru a prelua din SEE energia electrică necesară unei întreprinderi industriale se realizează linii şi staţii de racordare la sistem. 
La întreprinderile cu puterile relativ mari racordarea la sistemul electroenergetic se efectuează la tensiunea 35-110-220 kV. Atunci la întreprindere există staţie principală coborîtoare (SPC) pentru alimentarea unor grupe de receptoare electrice de 10 kV şi a posturilor de transformare. Receptoarele electrice de 10 kV se pot alimenta direct de la SPC sau PCD. 
În secţii se amplasează posturi de transformatoare cu ID-0,4 kV. Unele receptoare electrice se alimentează de la aceste ID, altele de la dulapurile de putere sau de la conductoare-bare.
Schema de principiu a unui sistem de alimentare cu energie electrică a întreprinderii este complicată deoarece conţine un numar mare de receptoare electrice, respectiv dulapuri de distribuţie şi instalaţii de distribuţie. Dimensionarea reţelelor electrice şi dezvoltarea acestora se efectueaza prin calcule, evaluari şi comparări tehnico-economice. În rezultat asigurînduse un SAEE a întreprinderii fiabil, optim, cu o siguranţă înaltă în funcţionare.
1 DESCRIEREA PROCESULUI TEHNOLOGIC AL ÎNTREPRINDERII
Fabrica de Covoare proiectată din oraşul ungheni, fiind specializată pe producerea covoarelor jacquard, cu o densitate înaltă a pluşului, cu o capacitate de 
900 000 metri pătraţi covor pe an, cu regimul de lucru în două schimburi. 
Principalul gen de activitate al întreprinderii, este producerea covoarelor jacard dublu pluş confecţionate mecanic. 
În exploatarea întreprinderii se află producerea de ţesut, producerea de filat şi vopsire (pentru a putea asigura întreprinderea cu materie primă- fire de lînă de calitate înaltă, au fost date în exploatare linii tehnologice de filat şi vopsire).
Ciclul tehnologic de producere a covoarelor reprezintă un proces finit, care include în sine fabricarea firelor de lînă, vopsirea acestora, ţesutul covoarelor, finisarea covoarelor, marcarea, ambalarea, depozitarea produsului finit. 
Fabrica va produce covoare jacard dublu pluş din lînă (compoziţia firului fiind de 80% lînă + 20% poliamid) şi lînă pură (compoziţia firului fiind de 100%). Covoarele cu marca fabricii vor fi caracterizate ca covoare de calitate înaltă, aparţinînd clasamentului superior a covoarelor jacard dublu pluş, confecţionate la războaiele de ţesut automatizate, asigurînd calităţi excepţionale de exploatare, cum sunt: longevitatea covoarelor, elasticitate înaltă, păstrarea îndelungată a aspectului exterior, stabilitate faţă de murdărie şi ecologic pure. 
Teritoriul fabricii va ocupa o suprafaţă de circa 111769 , teritoriu pe care vor fi amplasate secţiile de producere şi auxziliare.
Fabrica de covoare este una din întreprinderile industriale cu consum mare de energie electrică. Ea are un regim de funcţionare în doua schimburi, consumul anual de energie electrică a fabricii constituie aproximativ 30 mln kWh.
Fabrica este constituită din 32 de secţii, dintre care principalele sînt: secţia de filat, sectia de vopsit, sectia de ţesut, sectia de finisat.
Întreprinderea va fi alimentată cu energie electrică prin două lini de la o staţie de transformare a sistemului energetic poziţionată la o distanţă de 1,5 km de la fabrică.


Fisiere în arhivă (9):

 • Alimentarea cu Energie Electrica a unei Fabrici de Covoare
  • Partea grafica
   • AEE monofilara.vsd
   • APPR.vsd
   • PARTEA SPECIALA.vsd
   • Planul de situatie al intreprinderii.vsd
   • sectia.vsd
  • Cuprins.doc
  • MEMORIU.doc
  • primele foi.doc
  • ~$EMORIU.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Proiecte.ro.


Descarcă acest proiect cu doar 7€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!