Alimentarea cu Energie Electrica a unei Fabrici de Covoare

Cuprins proiect Cum descarc?

Introducere 5
1. Descrierea procesului tehnologic al intreprinderii 6
2. Caracteristica generala a sectiilor principale 7
3. Calculul sarcinilor electrice a sectiilor si a intreprinderii 11
4. Alegerea tensiunii, schemei si a parametrilor racordului
intreprinderii la sistemul elelctroenergetic 18
5. Alegerea si amplasarea statiei principale coboritoare si a posturilor
de transformare 22
6. Elaborarea sistemului de alimentare cu energie electrica din incinta
fabricii 25
7. Elaborarea schemei si calculul retelei din sectia de filat 28
8. Intocmirea schemei de calcul si a schemei echivalente pentru calculul
curentilor de scurtcircuit. Calculul curentilor de scurtcircuit 32
9. Alegerea si verificarea echipamentului electric 36
10. Protectia prin relee si automatizari 44
11. Sarcina speciala 51
12. Protectia muncii 56
13. Calculul economic 60
Concluzie 64
Bibliografie 65


Extras din proiect Cum descarc?

INTRODUCERE
Asigurarea cu energie electrica la parametrii calitativi si cantitativi ceruti ii revine sistemului electroenergetic care prezinta ansamblul instalatiilor utilizate pentru producerea, transformarea (conversia), transportul si distributia energiei electrice, legate printr-un proces comun de functionare.
Sistemul de alimentare cu energie electrica (SAEE) a intreprinderii industriale este destinat pentru asigurarea cu energie electrica a consumatorilor acesteea. SAEE a intreprinderii este racordat la SEE si asigura functionarea sistemului tehnologic al intreprinderii, adica prezinta veriga de legatura dintre ultimile doua. Din aceste considerente ele asigura eficienta procesului de producere al intreprinderii.
De aceea la proiectarea SAEE a intreprinderilor industriale se va realiza o tratare inginereasca a problemelor ce vizeaza de a fi rezolvate si ordonarea activitatii in acest domeniu. 
Pentru a prelua din SEE energia electrica necesara unei intreprinderi industriale se realizeaza linii si statii de racordare la sistem. 
La intreprinderile cu puterile relativ mari racordarea la sistemul electroenergetic se efectueaza la tensiunea 35-110-220 kV. Atunci la intreprindere exista statie principala coboritoare (SPC) pentru alimentarea unor grupe de receptoare electrice de 10 kV si a posturilor de transformare. Receptoarele electrice de 10 kV se pot alimenta direct de la SPC sau PCD. 
In sectii se amplaseaza posturi de transformatoare cu ID-0,4 kV. Unele receptoare electrice se alimenteaza de la aceste ID, altele de la dulapurile de putere sau de la conductoare-bare.
Schema de principiu a unui sistem de alimentare cu energie electrica a intreprinderii este complicata deoarece contine un numar mare de receptoare electrice, respectiv dulapuri de distributie si instalatii de distributie. Dimensionarea retelelor electrice si dezvoltarea acestora se efectueaza prin calcule, evaluari si comparari tehnico-economice. In rezultat asigurinduse un SAEE a intreprinderii fiabil, optim, cu o siguranta inalta in functionare.
1 DESCRIEREA PROCESULUI TEHNOLOGIC AL INTREPRINDERII
Fabrica de Covoare proiectata din orasul ungheni, fiind specializata pe producerea covoarelor jacquard, cu o densitate inalta a plusului, cu o capacitate de 
900 000 metri patrati covor pe an, cu regimul de lucru in doua schimburi. 
Principalul gen de activitate al intreprinderii, este producerea covoarelor jacard dublu plus confectionate mecanic. 
In exploatarea intreprinderii se afla producerea de tesut, producerea de filat si vopsire (pentru a putea asigura intreprinderea cu materie prima- fire de lina de calitate inalta, au fost date in exploatare linii tehnologice de filat si vopsire).
Ciclul tehnologic de producere a covoarelor reprezinta un proces finit, care include in sine fabricarea firelor de lina, vopsirea acestora, tesutul covoarelor, finisarea covoarelor, marcarea, ambalarea, depozitarea produsului finit. 
Fabrica va produce covoare jacard dublu plus din lina (compozitia firului fiind de 80% lina + 20% poliamid) si lina pura (compozitia firului fiind de 100%). Covoarele cu marca fabricii vor fi caracterizate ca covoare de calitate inalta, apartinind clasamentului superior a covoarelor jacard dublu plus, confectionate la razboaiele de tesut automatizate, asigurind calitati exceptionale de exploatare, cum sunt: longevitatea covoarelor, elasticitate inalta, pastrarea indelungata a aspectului exterior, stabilitate fata de murdarie si ecologic pure. 
Teritoriul fabricii va ocupa o suprafata de circa 111769 , teritoriu pe care vor fi amplasate sectiile de producere si auxziliare.
Fabrica de covoare este una din intreprinderile industriale cu consum mare de energie electrica. Ea are un regim de functionare in doua schimburi, consumul anual de energie electrica a fabricii constituie aproximativ 30 mln kWh.
Fabrica este constituita din 32 de sectii, dintre care principalele sint: sectia de filat, sectia de vopsit, sectia de tesut, sectia de finisat.
Intreprinderea va fi alimentata cu energie electrica prin doua lini de la o statie de transformare a sistemului energetic pozitionata la o distanta de 1,5 km de la fabrica.


Fisiere in arhiva (9):

 • Alimentarea cu Energie Electrica a unei Fabrici de Covoare
  • Cuprins.doc
  • MEMORIU.doc
  • Partea grafica
   • AEE monofilara.vsd
   • APPR.vsd
   • PARTEA SPECIALA.vsd
   • Planul de situatie al intreprinderii.vsd
   • sectia.vsd
  • primele foi.doc
  • ~$EMORIU.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 7 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!