Biocombustibili

Extras din proiect Cum descarc?

Criza mondiala de energie din ultimul timp a pus pe jar comunitatea stiintifica internationala. Pretul titeiului este tot mai greu de controlat. De aceea, trebuie cautate noi metode de a obtine combustibili "pe cale naturala". Se pare ca solutia cea mai buna o reprezinta inlocuirea combustibililor conventionali, fosili cu combustibili obtinuti din surse regenerabile. Acestia se numesc biocombustibili si deja s-a inceput procesul de substituire treptata a combustibililor conventionali cu acest nou tip de carburant. 
Dupa cum o spune si definitia lor - din resurse regenerabile, adica dintr-o materie prima care poate fi refacuta permanent. O sursa permanenta de materie energetica o reprezinta plantele care contin glucide sau poliglucide care inmagazineaza energie. O astfel de planta este porumbul. Orice crescator de animale stie ca porumbul contine mult amidon, care este transformat de animalul care il consuma in energie, care, daca depaseste necesitatile energetice ale organismului este stocata sub forma de tesut adipos. Amidonul poate fi transformat insa cu ajutorul enzimelor in glucoza, care poate fi fermentata cu ajutorul microorganismelor in etanol. Iata, deci o alta modalitate de a exploata energia inmagazinata in porumb, si anume transformarea ei in etanol, care poate fi amestecat cu benzina si ars in motoare. Pe langa porumb, se mai folosesc si alte produse vegetale pentru obtinerea de biocombustibili: sfecla de zahar, soia, rapita, sau chiar uleiurile rezultate de la restaurante dupa prajirea alimentelor. Grasimile animale reprezinta o alta sursa regenerabila de biocombustibili.
Biocombustibilii sunt carburanti produsi din surse bioregenerabile provenite din natura, care in urma arderii in motor produc mai putine emisii poluante care sa afecteze mediul inconjurator. Unii biocombustibili pot fi folositi si in amestec cu combustibilii fosili, prin acest lucru urmarindu-se diminuarea cat mai mult posibil a emisiilor.
-bioetanol: etanol extras din biomasa si/sau din partea biodegradabila a deseurilor, Bioetanolul este fabricat din grau, sfecla de zahar si sorg dulce si este adaugat de obicei ca inlocuitor al benzinei sau adaugat ca aditiv.
-biodiesel: un metil-ester extras din ulei vegetal sau animal, de calitatea dieselului,
-biogaz: un combustibil gazos rezultat din biomasa si/sau din partea biodegradabila a deseurilor care poate fi purificat la calitatea gazului pur,
-biometanol: dimetilester extras din biomasa, Biometanolul poate fi fabricat din lemn sau resturi de lemn si din reziduuri agricole.


Fisiere in arhiva (1):

  • Biocombustibili.pptx

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 6 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!