Elaborarea Protectiei prin Relee a Elementelor Schemei unui Sistem Electric

Extras din proiect Cum descarc?

Se cere de ales tipurile de protectii prin relee pentru urmatoarele elmente din reteaua electrica data in figura 1:
1. Generatorul G;
2. Transformatorul T;
3. Linia elecrica 
4. Barele 242 kV.
De aclculat parametrii protectiei, de elaborat schemele acestor protectii.
Datele initiale sunt reprezentate in tabelele de mai jos:
Tabelul 1 - Datele initiale a generatorului
Tipul generatorului 
Hidrogenerator 60 1,05 0.9 10.5 0.22 0.22 0.22 0,8
Tabelul 2 - Datele initiale a transformatorului
Conexiunea infasurarilor 
Y/? 80 10.5 242 10,5
Tabelul 3 - Datele initiale a liniei
L, km 
100 0.4 121
Tabelul 4 - Datele initiale a sistemului
0,55 1
Figura 1 - Schema sarcinii de proiectare
INTRODUCERE
Sistemul electroenergetic este ansamblul instalatiilor utilizate pentru producerea,transformarea,transportul si distributia energiei electrice legate printr-un proces comun de functionare.Totalitatea elementelor din sistemul energetic cum ar fi masinile si aparatele electrice, liniile de transport a energiei electrice si alte parti ale instalatiilor electrice si retele electrice aflate mereu sub tensiune si sunt parcurse de curentul ce provoaca incalzire lor. De aceea in procesul de exploatare poate sa apara distrugeri care duc la aparitia scurtcircuitelor.
In multitudinea de cazuri in locul de s.c. apare arcul electric cu temperatura inalta, care duce la distrugerea izolatiilor, aparatelor electrice si a altor. La punctul de s.c. apare curenti mari de mii de amperi care supraincalzesc elementele de transport a energiei electrice nedefectate, si poate sa aduca la distrugeri complementare, deci la avarie.
In reteaua legata cu locul de avarie apare scaderea tensiunii, ce poate sa aduca la oprirea motoarelor si la iesire din sincronizm a generatoarelor deaceia este necesar cit mai rapid de a detecta locul de iesire din functiune si aparatu defectat si a intreprinde masuri pentru izolarea lui de la retea pentru anu afecta ceilalti consumatori.
La deconectarea intrerupatoarelor a elementului defectat apare arcul electric in locul de s.c. si curentul de s.c., si se normalizeaza tensiunea la instalatiile electrice nedefectate. 
Deci insarcinarea principala a protectiei prin relee, este descoperirea locului aparitiei s.c. si declansarea automata rapida a intreruptoarelor elementelor defectate sau a sectiunii retelei de la celelalte nedefectate elemente electrice sau a retelei. 
Mai pot aparea si alte defecte ca suprasarcini sau punerea simpla la paminta unei faze in retea cu neutrul izolat si altele.
Deci a doua insarcinare principala a protectiei prin relee este descoperirea locului de defect a regimurilor normale de functionare a instalatiilor si a da semnalizare pentru personalul sau deconectarea instalatiilor cu temporizare. 
Pentru protectia prin relee sunt impuse urmatoarele cerinte :
- Selectivitatea ;
- Sensibilitatea;
- Rapiditatea ;
- Autenticitatea ;
- Fiabilitatea ;
- Costul mic si gabarite mici ;
- Consum mic de putere.
Aceste cerinte sunt impuse pentru functionarea normala a sistemului electroenergetic care este foarte complicat ca structura si deci trabuie sa fie protejat.


Fisiere in arhiva (1):

  • Elaborarea Protectiei prin Relee a Elementelor Schemei unui Sistem Electric.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!