Hidrologie - Râul Neamț

Extras din proiect Cum descarc?

Pentru bazinul hidrografic al râului Neamț cu secțiunea de închidere în amontele confluenței cu râul Moldova, se vor determina:
1. Ordinul rețelei hidrografice
2. Lungimea rețelei hidrografice
3. Suprafața bazinului hidrografic și epura de variație a suprafeței bazinului hidrografic
4. Densitatea hidrografică și de drenaj
5. Lungimea bazinului hidrografic
6. Lățimea medie a bazinului hidrografic
7. Lățimea maximă a bazinului hidrografic
8. Indicii de formă ai bazinului hidrografic: coeficientul de abatere de la formă circulară, coeficientul de elongație, coeficientul de asimetrie
9. Să se traseze 10-15 curbe de nivel cu o echidistanță convenabilăpe suprafața bazinului hidrografic și să se determine
a) Altitudinea medie a bazinului hidrografic
b) Curba hipsografică
c) Panta medie a bazinului hidrografic
1. Ordinul rețelei hidrografice
Rețeaua hidrografică (RH) a unui curs de apă reprezintă un sistem de văi afluente direct sau indirect în cursul admis element principal al rețelei. Ordinul RH exprimă modul de formare al acesteia. Conform sistemului de clasificare Horton-Strahler care permite analiza comparative, RH de ordinul 1 definește cea mai mica ramificație a rețelei hidrografice. După confluența a două ramificații având ordinul i, respectiv j, ordinul cursului de apă din aval se obține după următoarea regulă:
Conform acestui sistem de clasificare, la confluența a două elemente de ordinul n se formează un element de ordinul n+1. Ordinul cursului de apă se schimbă după confluența a două ramuri de același ordin.
Astfel, pentru râul Neamț se determină ordinul 3. Se iau ca exemple demonstrative cele mai îndepărtate râuri si confluențe care alcătuiesc ordinul: la confluența afluentului Tărățeni cu râul Pluton se obține ordinul 1, la confluența lui Pluton cu Mihaet se obține râul Dolhești de ordin 2, iar la confluența lui Mihaet cu Neamț se obține ordinul 3.
2. Lungimea rețelei hidrografice
Lungimea rețelei hidrografice (LRH) reprezintă suma tuturor ramificațiilor rețelei hidrografice, măsurată în plan orizontal. Pentru rețeaua studiată, avem


Fisiere în arhivă (1):

  • Hidrologie - Raul Neamt.pdf

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Proiecte.ro.


Descarcă acest proiect cu doar 5€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!