Instalatii de Distributie la Consumatori

Cuprins proiect Cum descarc?

1. ARGUMENT.3
CONTINUT:
2.1. PRODUCEREA ENERGIEI ELECTRICE. 4 
2.2. ASPECTE GENERALE PRIVIND RETELELE ELECTRICE SI STATIILE SI POSTURILE DE TRANSFORMARE.6
2.3. CLASIFICAREA RETELELOR ELECTRICE.6
2.4. CONFIGURATII DE RETELE ELECTRICE.8
2.4.1. Configuratii de retele de joasa tensiune.9
2.4.2. Configuratii de retele de medie tensiune.14
2.4.3. Configuratii de retele de inalta tensiune.17
2.4.4. Configuratii de retele de foarta inalta tensiune.19
3. PROTECTIA INSTALATIILOR ELECTRICE DE JOASA TENSIUNE.20
3.1. EFECTELE CURENTULUI ELECTRIC ASUPRA ORGANISMULUI UMAN.21
3.2. ELECTROCUTAREA.23
4. BIBLIOGRAFIE.27


Extras din proiect Cum descarc?

1. ARGUMENT
Studiul temei pentru certificarea competentelor profesionale cu titlul ,,Conceperea si realizarea instalatiilor de distributie a energiei electrice la consumatori" prezinta importanta din punctul de vedere al producerii, transportului si distributie a energiei electrice de la producatori pana la consumatorii casnici si industriali.
Lucrarea cuprinde referiri speciale la producerea energiei electrice. In acest scop, este prezentata clasificarea retelelor electrice, o serie de scheme de distributie a energiei electrice la consumatori, elemente structurale legate de realizarea si tipologia conductoarelor electrice, a stalpilor, a izolatoarelor, precum si referiri particulare la realizarea bransamentelor electrice.
In subcapitolul referitor la producerea energiei electrice sunt prezentate o serie de avantaje ale producerii si utilizarii energiei electrice in raport cu alte forme de energie, modul de conversie a altor forme de energie in energie electrica si fenomenele fizice care insotesc aceasta conversie. Clasificarea retelelor electrice este prezentata in functie de tensiune, in raport cu functia pe care o realizeaza si dupa topologie.
In continuare sunt prezentate schemele electrice de distributie a energiei electrice la consumatori. Trebuie amintit, in acest scop, ca alimentarea furnizorului se poate efectua in derivatie (direct, radial si in sistem intrare-iesire), dar si cu coloane magistrale.
O importanta deosebita, in realizarea retelelor electrice o are valoarea tensiunii pe care acestea o transporta si o distribuie catre diferite tipuri de consumatori din zone rurale, urbane sau pentru cazul consumatorilor industriali.
Studiul se refera, astfel, la configuratiile de retele de joasa tensiune, de medie tensiune, de inalta si de foarte inalta tensiune.
Fiecare configuratie este exemplificata cu figuri sugestive, in functie de consumatori, de tipurile de bucle utilizate (longitudinale, transversale sau complexe), de siguranta in alimentarea consumatorilor si de problemele in distributie care pot sa apara.
In ultima parte a lucrarii, se fac referiri la masurile de protectie a instalatiilor electrice de joasa tensiune si la efectele curentului electric asupra organismului uman. Tot in acest subcapitol este definita electrocutarea si sunt prezentate instalatiile de protectie impotriva electrocutarii.
Lucrarea de atestat se incheie cu specificari legate de bibliografia studiata in vederea realizarii lucrarii.
2.1. PRODUCEREA ENERGIEI ELECTRICE
Existenta fenomenelor electromagnetice si a aplicatiilor acestora, a facut ca la sfarsitul secolului al XIX-lea sa fie posibila utilizarea industriala a energiei electrice pentru consum.
Avantajele pe care le prezinta energia electrica pentru utilizare in raport cu alte forme de energie (poate fi transmisa rapid si economic la distante mari, se poate distribui economic la un numar mare de consumatori de puteri diverse, se poate transforma in alte forme de energie in conditii avantajoase, permite obtinerea unor randamente ridicate in procesul de transformare) au determinat extinderea continua a domeniilor de utilizare a acesteia si, implicit, a crescut numarul si puterea instalatiilor destinate acestui scop.
In primii ani de utilizare a energiei electrice in curent alternativ, elementele implicate in procesul de producere, transport si consum a energiei electrice erau situate intr-o zona geografica de dimensiuni limitate si functionau izolat, conectate intre ele dupa o schema simpla, asa cum se prezinta in figura:
Schema de principiu a unei
alimentari izolate cu energie
In tehnica, energia electrica se obtine din diferite forme de energie, in urma unor transformari care au la baza legea conservarii energiei. 
Masina cea mai utilizata pentru obtinerea energiei electrice poarta denumirea de generator electric.
energie termica 
energie electrica
energie hidraulica 
energie eoliana
energie chimica 
energie electrica
energie solara


Fisiere in arhiva (1):

  • Instalatii de Distributie la Consumatori.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Bibliografie

1. Baciu, A., (1969), Exploatarea si repararea retelelor electrice, Editura Tehnica, Bucuresti.
2. Iacobescu, Gh., Iordanescu, I., Potolea, E., Balaurescu, D., Tudose, M., (1977), Utilajul si tehnologia instalatiilor din centralele si retelele electrice, Editura Didactica si Pedagogica, Bucuresti.
3. Lupu, I., (2004), Retele electrice, Editura CYD SERV, Piatra Neamt
4. Ciobanu, L., (2002), Dictionar explicativ de inginerie electrica, Editura MATRIX ROM, Bucuresti.
5. Mira, N., Negus, C., (1994), Instalatii si echipamente electrice, Editura Didactica si Pedagogica, Bucuresti.
6. Iacobescu, G., Negus, C., Iordanescu, I., Coman, N. (1982), Instalatii electroenergetice. Editura Didactica si pedagogica, Bucuresti.
7. www.eximprod.ro, 
8. www.universulenergiei.com


Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!