Cuprins
- 1).Descrierea obiectivului
- 1.1.Informatii generale
- 1.2.Particularitati ale consumatorilor
- 2).Dimensionarea instalatiei de iluminat
- 2.1.Dimensionarea instalatiei de iluminat prin utilizarea metodei de calcul
- 2.2.Dimensionarea instalatiei de iluminat cu ajutorul unui program specializat
- 3).Alegerea receptoarelor electrice
- 4).Calculul puterii cerute
- 4.1.Calculul randamentului si factorului de putere mediu
- 5).Alegerea si dimensionarea postului de transformare
- 5.1.Calculul puterii aparente a transformatorului
- 5.2.Alegerea transformatorului de alimentare a consumatorului
- 6).Calculul curentului cerut
- a).Calculul curentului cerut pe circuite
- b).Calculul curentului cerut pe coloane
- 7).Alegerea sectiunii pentru cabluri si conductoare electrice
- 8).Alegerea aparatajelor si a tablourilor electrice
- 9).Verificarea instalatiei
- 9.1.Verificarea instalatiei la densitatea de current
- 9.2.Verificarea instalatiei la caderea de tensiune
- 10).Dimensionarea instalatiei de dimensionare a factorului de putere
- 10.1.Calcului instalatiei de compensare a factorului de putere prin metoda de calcul
- 10.2.Alegerea bateriei de condensatoare
- 11).Dimensionarea instalatiei de protectie impotriva loviturilor de trasnet
- 12).Dimensionarea instalatiei de impamantare
Extras din proiect
1.DESCRIEREA OBIECTIVULUI
1.1.Informatii generale
Societatea comerciala S.C.NEFMAR PRODSERV COMIMPEX S.R.L.,PIATRA NEAMT,JUD.NEAMT cu sediul in sat IZVOARE,comuna DUMBRAVA ROSIE,jud NEAMT,are ca principal domeniu de activitate fabricarea preparatelor din carne.
Sediul societatii contine un singur corp care cuprinde atelierul de productie.
1.2.Particularitati ale consumatorului
Utilizarea in instalatia electrica pentru acest obiectiv a motoarelor electrice presupune luarea unor masuri de compensare a factorului de putere,acest tip de consumatori avand caracter inductiv.
1.3.Procesul tehnologic
Carcasele se scot din depozit și se baga în camera de tranșare din care rezultă:
- Carne tocată
- Carne file
- Mușchi
Carnea tocată se transportă la cutter pentru a se ameseteca cu diferite condimente pentru:
- Mici
- Cârnați
- Salamuri
Carnea ce contine oase trece pe la fierastraul de oase.
Dupa preparearea cărnii se trece la procesul de afumare și uscare după care sunt scoase și ambalate cu ajutorul mașinii de ambalat.
2.DIMENSIONAREA INSTALATIEI DE ILUMINAT
2.1.Dimensionarea instalatiei de iluminat prin utilizarea metodei de calcul
d).Se considera camera ,,ATELIER ’’ avand urmatoarele dimensiuni:
L=17m,l=6m,H=4m
Inălţimea de atârnare este hs= 0,15m. Nivelul planului util se considera hu = 0,8 m.
Pentru iluminatul birourilor se utilizează lămpi fluorescente tubulare de tipul:
LFA 58 [W]; Φl= 4600 [lm]; Un= 220 [V]
Aceste lămpi se montează câte patru în corpuri de iluminat tip FIRA–03-436dp+c.
H=H-hu-hs=4-0.8-0.15=3.05m
Indicele incaperii se determina cu relatia:
Fluxul luminos necesar se calculeaza cu relatia:
S=suprafata utila;
Em=iluminarea medie;
u=factorul de utilizare;
S=L*l=102m2;
Numarul de corpuri de iluminat se calculeaza cu relatia:
unde:n=nr de corpuri de iluminat
Pentru a ilumina corespunzător biroul sunt necesare 7 corpuri de iluminat tip FIPAD-04-258 de 58W. Pentru o uniformitate a iluminării corpurile se dispun central uniform.
2.2. Dimensionarea instalatiei de iluminat cu ajutorul unui program specializat
Se considera incaperea din corpul de ateliere denumita „Atelier ” avand urmatoarele dimensiuni:
L = 17 m;
l=6 m;
H = 4 m.
Nivelul planului util se consideră hu = 0,8 m.
Factorii de reflexie ai încăperii sunt:
ρt=0,7;
Preview document
Conținut arhivă zip
- Instalatii Electrice de Joasa Tensiune.doc