Proiectarea Retelelor Electrice

Extras din proiect Cum descarc?

Scopul lucrarii:Famializarea cu modul elaborarii lucrarii individuale de proiectare a procesului tehnologic privind tratamentul termic al plonjorului pompei de inalta presiune.(diametru=8mm,lungimea=40mm.).
Introducere
Modul de lucru
1 Descrierea destinatiei si conditiile de lucru piesei date.
In constructia de motoare intra o gama foarte larga de piese care sunt confiectionate din oteluri si aliajele acestuia. Una din piesele componente este plonjorul pompei de inalta presiune care intra in componenta pompei de injectie. Plonjorul pompei de injectie asigura transmiterea unei cantitati de combustibil debitata la injectoarele la cilindrii motorului in cantitati precis determinate,corespunzator ordinii de functionare,la o presiune de 175 daN/cm2.
Plonjorul pompei de inalta presiune executa miscarea liniare-alternative. Plonjorul pompei de inalta presiune este executat din otel aliat prelucrat cu omare precizie si este montat in interiorul cilindrului cu un joc de ordinul de 1-2 microni. La partea superioara plonjorul are un canal axial care corespunde cu o degajare laterala de forma elecoidala practicata pe partea plonjorului spre orificiul de alimentare al cilindrului. Cu toate ca cursa plonjorului este constanta,faza activa de pompare se desfasoara numai din momentul cind se inchide orificiul de alimentare al cilindrului si pina cind degajarea elecoidala de pe partea laterala a plonjorului ajunge in dreptul orificiului din cilindru;acest al doilea moment din cursa plonjorului se poate schimba prin rotirea plonjorului in interiorul cilindrului ceea ce va conduce la marirea sau micsorarea debitului de motorinaal elementului.In urma miscarii liniare-alternative a plonjorului in interiorul cilindrului este necesar de a prelucra si atrata termic anumite parti ale acestuia pentru ai mari proprietatile mecanice si fizice ale acestor parti.Astfel plonjorul se uzeza in partea superioara in urma actiunii presiunii create intre capul plonjorului si supapa;in partea laterala se uzeza in urma rotirii intre peretele cilindrului si peretele acestuia;in partea inferioara plonjorul sufera lovituri usoare si oboseala din partea impingatorului cu rola asupra plonjorului care-l deplaseza in sus.
2 Analiza marcii aliajului 
Otelurile aliate sint aliaje complexe de fier si alte elemente chimice adaugate in mod voit pentru ai imbunatati proprietatile mecanice.Elementele de aliere folosite sunt manganul,siliciu,cromul,nichelul,molibdenul,wolframul,vanadiu,titanul,aluminiu.In functie de continutul total de elemente de aliere,otelurile se clasifica in: slab aliate cu<2,5% de elemente de aliere, medii aliate cu 2,5-10% de elemente de aliere si inalt aliate cu >10% de elemente de aliere.
Aceste oteluri trebuie sa posede proprietati bune si anume:rezistenta la uzura,rezistenta la oboseala,tenacitate si plasticitate mare.Majoritatea elementelor de aliere micsoreaza tendinta de crestere a grauntelui de austenita,asigura un graunte fin si o rezistenta mare. Codificarea otelurilor aliate se face cu cifre si litere.Cifrele ce sunt inaintea marcii indica continutul de carbon in sutimi procente,literele indica elementele de aliere: A-azot,?-aluminiu,?-cupru,?-nichel,?-cobalt,?-mangan,?-fosfor.Cifrele dupa fiecare litera indica procentul acestui element in zecimi procente,daca cifra nu se indica atunci continutul elementului de aliere este in jurul de 1%.
Microstructura aliajului in stare de elaborare(in stare de echilibru).


Fisiere in arhiva (1):

  • Proiectarea Retelelor Electrice.DOC

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!