Proiectarea tehnologiilor de fabricație și întreținere

Cuprins proiect Cum descarc?

1.Introducere ..4
1.1 Gama de puteri a eolienelor ...5
1.2 Aplicatiile turbinelor eolienelor mici 7
1.3 Modele ale eolienelor in functie de pale ...8
2. Parti componente a sistemului eolian 10
3.Constructia si ridicarea turnului de sustinere .12
4. Sistemul de comanda,monitorizare,protectie,masura si control ...17
5. Energia si puterea vantului 18
5.1.Ecuatia de conservare a energiei .21
5.2 Ecuatia de conservare a debitului 23
5.3. Randamentul maxim al turbinei 24
5.4. Forta limita de torsiune FE si forta de lovire FF ..26
5.5. Caracteristica coeficientului de putere in functie de viteza vantului ..27
6. Multiplicatorul mecanic -  randamentul transmisiei ..30
6.1 Impactul puteri vantului asupra calitati energiei in sistemul cu viteza fixa 32
7. Alegerea unei eoliene pentru alimentarea cu energie a unei locuinte ...35
7.1 Energia produsa de turbina in perioada anului ...38
7.2 Date tehnice ale turbinei .39
7.3 Invertorul 39
7.4 Acumulatori 41
Schema de putere a invertorului c.c-c.a ..42
Schema de comanda a invertorului .43
Schema de ansamblu a stabilizatorului de tensiune 44 Concluzii ..45
Bibliografie ..46


Extras din proiect Cum descarc?

1. Introducere
Energia eoliana este una din cele mai vechi surse de energie nepoluanta. Ele au inceput sa fie folosite pe scara larga abia prin anii '70-'80, cand SUA a adoptat mai multe programe destinate sa incurajeze folosirea lor. In California, la sfarsitul lui 1984, functionau deja 8469 de turbine eoliene. Capacitatea totala ale acestor unitati era de aproximativ 550 MW. Ele erau construite in locuri cu vant puternic, grupate in asa-numitele "wind farms". 
Turbinele de vant pot fi folosite pentru a produce electricitate individual sau in grupuri, denumite "ferme". Fermele de vant, care in prezent sunt complet automatizate, asigura, spre exemplu, 1% din electricitatea necesara Californiei, adica 280.000 de locuinte.
Turbinele eoliene aveau niste probleme: modificari mari ale vitezei vantului provocau variatii ale intensitatii curentului electric, defectand uneori sistemele de transmisie; paletele adunau reziduuri, care reduceau randamentul. Astfel de turbine pot sa alimenteze orasul San-Francisco - la preturi competitive cu cea produsa de centralele electrice alimentare cu combustibili fosili.
Aproximativ 80% din energia eoliana din lume este produsa acum in California, dar energia eoliana este pe cale de raspandire in Midwest-ul american, in Europa - in special in Belgia - si in alte regiuni.
Primele incercari de utilizare a energiei inepuizabile a vantului au fost facute cu mult timp in urma. Astfel, in Persia au fost gasite ramasite de mori de vant, a caror vechime a fost estimata la aproximativ 4000 ani. De aici se deduce ca primele incercari de folosire a vantului dateaza inca dinaintea acestei perioade. Si in Europa, morile de vant au fost foarte raspandite pana in sec. al-XIX-lea. In jurul anului 1850 functionau in intreaga Europa in jur de 200.000 de mori de vant, din care 20.000 erau in Germania. Faceau parte din peisaj in mod curent si, ca mori de macinat granele sau pompe de apa, erau un factor economic important. 
In timp ce morile destinate macinarii cerealelor au fost inlocuite incet-incet de noile mori electrice, la inceputul sec. XX au luat nastere primele mori de vant destinate productiei de curent electric. Desi, la inceput piata instalatiilor eoliene a inflorit, mai ales in America si Germania, in aceasta din urma, din cauza politicii de monopol din domeniul energiei electrice din anii '30, evolutia ei a fost redusa si aproape oprita complet.
Preturile scazute ale petrolului din anii reconstructiei Germaniei au avut ca efect sistarea cercetarilor in domeniul constructiei de instalatii eoliene. Numai datorita preocuparilor crescande legate de mediul inconjurator isi va recastiga enegia eoliana importanta care iar fi trebuit acordata de fapt dintotdeauna.
In ultimile trei secole de folosire a energiei eoliene au fost proiectate si construite numeroase modele de turbine eoliene. Incercarea continua de a crea instalatii eoliene eficiente, durabile si in acelasi timp usor de construit a dat nastere intr-o anumita masura unor constructii bizare. De impus, s-au impus intotdeauna modelele de instalatie care puteau folosi cat mai bine puterea vantului prin tehnicile industriale disponibile, si care in acelasi timp puteau fi introduse cel mai bine in procesul de lucru.


Fisiere în arhivă (1):

  • Proiectarea tehnologiilor de fabricatie si intretinere.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Bibliografie

- http://eosweb.iarc.gov/egi-bin/sse/gred.egi
- analiza sistemelor de tarifare a energiei electrice pentru consumul casnic
-,,VANTUL energie electrica pentru casa si curte" UWE HALLENGA 2008
- http://eosweb.iarc.gov/egi-bin/sse/gred.egi
- www.scribd.com/doc/52500037/Energia-eoliana
- www.universulenergiei.educatia.ro/
- www.exmork.com


Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Proiecte.ro.


Descarcă acest proiect cu doar 5€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:



* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!