1. Datele de intrare. Alegerea tehnologiei de epurare DIMENSIONAREA TREPTEI FIZICE 2. Proiectarea camerei gratarului si alegerea echipamentului. Descrierea tipului de gratar si justificarea echipamentului ales in proiect. 3. Proiectarea deznisipatorului. Alegerea echipamenului pentru evacuarea nisipului. 4. Proiectarea separatorului de grasimi. Alegerea suflantei. 5. Proiectarea decantorului primar longitudinal. Alegerea podului raclor si pompele de evacuare a namolului. DIMENSIONAREA TREPTEI BIOLOGICE 6. Proiectarea bazinelor de aerare. Alegerea dispozitivului de aerare si suflanta. 7. Proiectarea decantorului secundar radial. Alegerea podului raclor si pompele de evacuare a namolului. ETAPE SUPLIMENTARE 8. Realizarea schemei statiei de epurare a apelor uzate. 9. Realizarea bilantului energetic pentru echipamentele propuse. 10. Calculul costului unui m3 apa epurata. 11. Solutii pentru acoperirea consumului energetic cu energie regenerabila.
ETAPA 1 DATE DE INTRARE: ALEGEREA TEHNOLOGIEI DE EPURARE ETAPA 2 PROIECTAREA CAMEREI GRATARULUI SI ALEGEREA ECHIPAMENTULUI Gratarele sunt alcatuite din bare metalice. Dupa distanta dintre bare se deosebesc gratare rare si gratare dese. Distanta dintre bare este variabila: pentru gratare rare se recomanda distante intre 2,5- 5,0 cm (chiar 8-10 cm), iar pentru cele dese 1,5-2,5 cm. Gratarele pot avea forme plane sau curbe. Grosimea barelor variaza intre 0,8 si 1,2 cm. Gratarele si sitele sunt plasate de obicei dupa intrarea apelor uzate in statia de epurare sau inaintea statiei de pompare, cand apa trebuie pompata in statia de epurare. Am ales gratarul rar SCC-H ETAPA 3 PROIECTAREA DEZNISIPATORULUI Deznisipatoarele se construiesc intre statiile de pompare si decantoarele primare. Exista diferite tipuri de deznisipatoare. Tipul ales depinde de cantitatea de nisip din apa uzata,marimea instalatiei, consideratii de exploatare si intretinere. Cu ajutorul deznisipatoarelor se separa suspensiile granulare (nisip, alte particule grosiere) sub forma de particule discrete ce sedimenteaza independent unele de altele si cu viteza constanta. ETAPA 4 PROIECTAREA SEPARATORULUI DE GRASIMI. ALEGEREA SUFLANTEI Separatoarele de grasimi cu insuflare de aer de joasa presiune clasice au ca dezavantaj sistemul de aerare cu placi Arcuda, care se colmateaza rapid, iar inlocuirea si curatarea lor se face extrem de dificil. In unele statii mari de epurare deznisipatoarele sunt cuplate cu separatoarele de grasimi. Aceste obiecte tehnologice au, in general, deficiente similare cu deznisipatoarele si suporta acelasi tip de imbunatatiri.
Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Proiecte.ro.
Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.