Proiectarea unei surse de energie regenerabilă pentru Irigații

Cuprins proiect Cum descarc?

Introducere 03
Capitolul I. 
FLOAREA SOARELUI -  DATE GENERALE 04
1.1. Importanta culturii de floarea-soarelui 04
1.2. Cerinte fata de umiditate 04
Capitolul II.
INSTALATII DE IRIGAT SI CRITERII DE ALEGERE A POMPELOR 07
Capitolul III.
CENTRALE EOLIENE PENTRU IRIGATII AGRICOLE 12
Capitolul IV.
BIBLIOGRAFIE 20


Extras din proiect Cum descarc?

INTRODUCERE
Timp de mii de ani, energia vantului a fost folosita in cele mai diferite scopuri. Dupa criza petrolului o substantiala dezvoltare a avut loc si s-au realizat impresionante proiecte de parcuri eoliene.
Utilizarea sistemelor eoliene cunoaste o dezvoltare deosebita incepand cu Protocolul de la Kyoto referitor la reducerea poluarii. In anul 1997, 161 de tari au semnat un acord prin care se impunea ca pana in anul 2012 sa se reduca gazele cu efect de sera cu 5,2% fata de nivelul din 1990. Printre masurile adoptate pentru indeplinirea acestui obiectiv se numara si dezvoltarea utilizarii sistemelor de energie regenerabila -  in general -  si a sistemelor eoliene in special. In anul 2007 a fost semnat de catre tarile membre ale Uniunii Europene un document cadru care isi propune atingerea obiectivului de 20% aport a energiei regenerabile in cadrul energiei totale utilizate de catre fiecare stat membru UE, pana in anul 2020. 
Prin obiectivul impus se deschid noi orizonturi in vederea utilizarii pe scara larga a sistemelor eoliene, ca si componente esentiale in utilizarea sistemelor de energii regenerabile. 
Energia eoliana este considerata ca una din optiunile cele mai durabile dintre variantele viitorului, resursele vantului fiind imense. Se estimeaza ca energia eoliana recuperabila la nivel mondial se situeaza la aproximativ 53 000 TWh (TerraWattora), ceea ce reprezinta de 4 ori mai mult decat consumul mondial actual de electricitate.
Energia eoliana este folosita extensiv in ziua de astazi, si turbine noi de vant se construiesc in toata lumea, energia eoliana fiind sursa de energie cu cea mai rapida crestere in ultimii ani. Majoritatea turbinelor produc energie peste 25% din timp, acest procent crescand iarna, cand vanturile sunt mai puternice.
Capitolul I
FLOAREA SOARELUI -  DATE GENERALE
Floarea-soarelui isi are originea in America Centrala si Canada. Aceasta era cultivata de indieni. Dupa ce, in 1510, exploratorii spanioli au dus-o cu ei peste Atlantic, floarea-soarelui s-a raspandit foarte repede in vestul Europei. La inceput, aceasta a fost folosita doar ca planta ornamentala in gradinile botanice si private. Apoi, pe la jumatatea secolului al XVIII-lea, semintele de floarea soarelui au ajuns sa fie considerate un deliciu. Tot in acea perioada, oamenii preparau din frunzele si florile plantei de floarea soarelui un ceai pentru combaterea febrei.
In 1716, un englez a obtinut brevetul pentru extragerea uleiului din semintele de floarea soarelui, ce era intrebuintat in industria tespturilor si a tabacitului. Cu toate acestea, uleiul de floarea soarelui a ajuns in Europa de est abia la inceputul secolului al XIX-lea. In scurt timp cultivarea florii-soarelui s-a raspandit si in tarile vecine, in Bulgaria, Ucraina, Romania, Rusia si Ungaria.
1.1. Importanta culturii de floarea-soarelui
Floarea soarelui este o planta cu diverse utilizari, in alimentatia omului si animalelor, industrial (in industria oleochimica, pentru obtinerea de acizi grasi, esteri metilici, produsi prelucrati pentru obtinerea de produse finite precum glycerol, in industria cosmetica, tutun, in fabricarea polimerilor) si energetice (substituient sau aditiv al carburantului, datorita proprietatilor fizice similare cu cele ale carburantului diesel).
Alte utilizari ar mai fi: tulpinile de la floarea soarelui pot fi folosite ca sursa de caldura, iar cenusa rezultata din ardere poate fi folosita ca ingrasamant bogat in potasiu, planta de floarea soarelui poate fi utilizata si in scop decorativ, fiind cutlivata in parcuri si gradini, are si calitati medicinale, fiind utilizata pentru obtinerea unui extract alcoolic folosit in tratarea malariei si tincturi folosite in tratarea afectiunilor pulmonare.
1.2. Cerinte fata de umiditate
Floarea soarelui este o planta rezistenta la seceta, datorita sistemului radicular bine dezvoltat, a porozitati plantei, a faptului ca frunzele suporta deshidratarea temporara. Cu toate acestea insa, floarea soarelui are nevoie de o cantitate mare de apa. O singura 
planta de floarea soarelui consuma 70-80 litri de apa pe intreaga perioada de vegetatie. Floarea soarelui poate fi cultivata in zone unde precipitatiile medii anuale sunt intre 
350- 600 mm.


Fisiere în arhivă (1):

  • Proiectarea unei surse de energie regenerabila pentru Irigatii.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Bibliografie

[1] Energia vantului, Vlad Ilie,1982. 
[2] Univers ingineresc, revista Asociatia generala a inginerilor din Romania,16- 30 noiembrie 2006. 
[3] Sursa: http://www.alternative-energy-news.info/technology/wind-power/wind-turbines/
[4] Sursa:http://www.renewableenergyfocus.com/view/11816/transporting-62-m-wind-turbine-blades/
[5] Sursa: http://en.wikipedia.org/wiki/File:Wind.turbine.yaw.system.configurations.svg
[6] Sursa http://www.expert-mediu.ro
[7] Hughes V., 2010, Sunflowers: Cultivation, Nutrition, and Biodiesel Uses, Editura Nova Science.


Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Proiecte.ro.


Descarcă acest proiect cu doar 5€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!