Administrarea difertelor forme farmaceutice cu Paracetamol în tratarea recelii și gripei

Extras din proiect Cum descarc?

INTRODUCERE 
Pornind de la faptul ca in aceasta perioada pot sa apara diverse forme de raceli si de gripa , putem observa ca acestea sunt influentate de sistemul imunitar al fiecaruia dintre noi.Stiinta medicala a recunoscut veridicitatea sistemului imunitar si influenta lui asupra sistemelor corespunzatoare de functionare a organismului. 
Raceala si gripa au asemanatoare multe dintre simptome,raceala este de obicei mai usoara, iar gripa tinde sa fie mai severa ca manifestare. Raceala si gripa slabesc organismul foarte mult,Din aceasta cauza este bine sa prevenim aparitia lor cu ajutorul remediilor medicamentoase sau a remediilor naturiste. 
De cele mai multe ori raceala debuteaza cu stari de oboseala ,nas infundat, tuse si stranut. Este posibila si aparitia febrei, in cazul in care aceasta apare este cu 1-2?C mai ridicata decat temperatura normala a corpului. Pot aparea dureri de cap,ochi care sa lacrimeze,iritatie a gatului.Dar toate aceste simptome pot sa varieze in functie de fiecare persoana. Durata racealii poate sa fie intre 3-4 zile pana la 10 zile.
Gripa -  isi face aparitia brusc si agresiv,cu febra inalta. Febra este insotita de stari de slabiciune si moleseala, tuse seaca, dureri musculare, nas care curge mereu, frisoane, dureri puternice de cap, dureri de ochi si roseata in gat. Dupa vindecare este posibil sa mai dureze pana la 3 saptamani starea de slabiciune si oboseala,precum si tusea. Gripa este cel mai des intalnita iarna si la inceputul primaverii.
Imunitatea crescuta este o adevarata bariera care ne fereste de bacterii si virusi. Ce mai poate ajuta organismul sa faca fata provocarilor gripei si raceli mai poate fi regimul alimentar bogat in fructe si legume, o hidratare suficienta. Cea mai eficienta arma in fata infectiilor pentru persoanele care stiu ca sufera de boli cronice, ramane vaccinarea anuala.Imunitatea crescuta semnifica un obstacol greu de trecut de catre virusii responsabili de aparitia racelilor si a gripei.
CAPITOLUL I - SISTEMUL IMUNITAR
1.1.Notiuni de imunologie
Organismul declanseaza reactii impotriva a ceea ce nu este sigur pentru el si astfel isi gestioneaza aparatul sau de aparare avand drept rezultat neutralizarea si eliminarea acestor reactii nesigure,sau chiar o reactie de hipersensibilitate imunologica,reactie imunitara.Recunoasterea self-ului prin deosebirea de non-self(Burnet,1949),este foarte exacta si proprie fiecarui organism.Recunoasterea self-ului sta la baza tolerantei imunologice ,iar recunoasterea non-self-ului prevede reactiile de aparare imunologica fata de substantele straine.
Esential,imunologia este stiinta care studiaza raspunsul organismului la actiunea unei substante straine,pe care acesta nu o recunoaste.Prin fenomen imunologic s-ar intelege formarea de anticorpi prin patrunderea unei substante antigene,iar contactul organismului cu agentul agresor(antigenul) poate avea trei consecinte biologice:
a) realizarea unei protectii fata de acest agent agresor,cu rezultate bune cand reactia antigen-anticorp are loc in sange.La baza vaccinarii sta acest efect.
b) realizarea unei boli imunologice,cand reactia antigen-anticorp altereaza celulele.Daca antigenele sunt straine sau proprii(alterate,modificate) apare boala imunologica sau boala autoimuna.
c) un raspuns imun inexistent,fenomen numit toleranta imunologica.Aceasta toleranta poate fi naturala sau indusa experimental.Raspunsul imun nul genereaza boala infectioasa.
Imunitatea reprezinta lipsa de receptivitate sau rezistenta clara a unui organism fata de infectia cu un anumit agent patogen(de la lat.immuitas-atis=scutire de orice obligatie;scutire de impozite).Imunitatea este un fenomen specific deoarece organismul raspunde la patrunderea unui anumit antigen prin construirea unui anticorp cu actiune de unire a celor doi, a antigenului cu anticorpul.La baza imunitatii sta contopirea antigenului cu anticorpul.Exista si rezistenta dura fata de germeni realizata de:
a) factori mecanici:pilea si mucoasele(structura si secretii);
b) factori chimici:secretiile glandelor sebacee si sudoripare,acidul clorhidric din sucul gastric,lizozimul din ser,lacrimi,saliva,secretii nazale,alexina,properdina,opsoninele prezente in aer;
c) factori celulari:fagocitele polimorfonucleare(neutrofile si eozinofile) si mononucleare(monocite,macrofage,histiocite).
Imunitatea poate fi innascuta sau dobandita,iar sistemul imunologic este format din limfocite,plasmocite si macrofage.
Limfocitele alcatuiesc suportul imunitatii celulare.
Plasmocitele constituie suportul imunitatii umorale.
Macrofagele reprezinta eritrocitele lezate imunologice,prelucreaza antigenul si elimina substantele straine patrunse in organism.


Fisiere în arhivă (1):

  • Administrarea difertelor forme farmaceutice cu Paracetamol in tratarea recelii si gripei.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Bibliografie

1.Aurelia Nicoleta Cristea-,,Tratat de Farmacologie'', editia I, editura Medicala, 2012
2.Matei D-,, Esentialul in Medicina de Familie'', editura Amaltea, Bucuresti, 2010
3. Emilia Macavei,Roman Vlaicu,Ioan Muresan -,,Practica urgentelor medicale'',vol. I, 1979
4.Svetlana Cheptanari-,,Anatomia si fiziologia omului'',manual,Chisinau,2013
5.Cezar Th. Niculescu, Radu Carmaciu, Bogdan Voiculescu-,,Anatomia si fiziologia omului:compendiu'',editura Corint,Bucuresti, 2007
6.http://www.sfatulmedicului.ro/medicamente/paracetamol_9651


Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Proiecte.ro.


Descarcă acest proiect cu doar 5€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!