Osteoporoza sau Oasele Poroase

Extras din proiect Cum descarc?

INTRODUCERE
Osul este un tesut viu in care 2 tipuri de celule detin rolul principal: osteoclastele si osteoblastele. In timp ce osteoclastele se ocupa de distrugerea osoasa, osteoblastele se ocupa cu formarea osoasa. Procesul acesta de distrugere si formare de os se numeste 'remodelare osoasa'. Remodelarea osoasa este un proces ce are loc continuu, zi si noapte 
Osteoporoza e o afectiune difuza a scheletului caracterizata prin masa osoasa scazuta ,alterari ale microarhitercturii scheletului,care duc la scaderea rezistentei osului si aparitia fracturii.
Termenul de 'porosis' inseamna poros si descrie foarte bine structura macroscopica a osului osteoporotic. Osul normal are gauri mici la interior, pe cind la cei afectati de osteoporoza aceste gauri sunt mult mai mari. 
INCIDENTA
La femei, riscul de a suferi o fractura ca urmare a osteoporozei este de 40% , in timp ce la barbati acesta este de 13% 1 din 2 femei si 1 din 5 barbati vor prezenta in cursul vietii cel putin o fractura legata de osteoporoza.
Incidenta osteoporozei este mai mare la femei decit la barbati, din cauze hormonale, dar si datorita faptului ca barbatii au oase mai puternice. La persoanele > 50 ani, osteoporoza se intilneste la una din 4 femei si la 1 din 8 barbati. De altfel, osteoporoza poate surveni la orice virsta.
Daca osteoporoza este diagnosticata si tratata, in special daca ramine asimptomatica, prognosticul este excelent. Chiar si in cazurile grave, dupa citiva ani, tratamentul bolii permite stabilizarea sau ameliorarea starii oaselor, reducind cu 50% riscul unei fracturi.


Fisiere in arhiva (1):

  • Osteoporoza sau Oasele Poroase.ppt

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 6 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!