Veronal

Cuprins proiect Cum descarc?

Cap.1 Prezentarea produsului. Variante tehnologice
1.1 Memoriu general
1.2 Prezentarea generala a produsului
1.3 Proprietati fizice, chimice si biologice
1.4 Variante tehnologice
1.5 Alegerea variantei optime
1.6 Caracteristicile materiei prime si auxiliare
Cap.2 Tehnologia de fabricatie
2.1 Consideratii teoretice
2.1.1 Chimismul reactiilor si mecanismul de reactie
2.1.2 Studiul cinetic
2.1.3 Studiul terodinamic
2.2 Elaborarea schemei tehnologice si a schemei de fabricatie
2.3 Bilanturi de materiale
Cap.3 Controlul, reglarea si automatizarea procesului
3.1 Controlul de caliatate pe faze de fabricatie
3.2 Aparate de masura si acontrol adoptate
Cap.4 Deseuri de fabricare si valorificarea lor
Cap.5 Utilitati
Cap.6 Transpor, depozitare, ambalare
Cap.7 Masuri de tehnica a securitatii muncii si norme PSI
Bibliografie


Extras din proiect Cum descarc?

CAPITOLUL 1
Prezentarea produsului. Variante tehnologice
1.1 Memoriu general
Veronalul face parte din categoria medicamentelor hipnotice si sedative.Acesta sunt substante chimice care actioneaza depresiv asupra sistemului nervos central, producand un somn linistit, apropiat de somnul normal.Din punct de vedere al actiunii farmacologice ele nu se deosebesc mult de anestezicele generale, ambele grupe actionand asupra sistemului nervos central. Hipnoticele sunt medicamente simptomatice, deoarece ele nu combat cauza care a generat insomnia, dar producand somn prelungit favorizeaza tratarea starilor patologice.
Dupa o definitie mai recenta, medicamentele hipnotice si sedative sunt substante organice care administrate in doze mai mari induc somnul, iar in doze scazute actioneaza calmant asupra starii de excitatie si reduc activitatea motorie, putand fi administrate ca sedative.
Valoarea unui medicament hipnotic si sedativ este determinata de urmatoarele conditii:
- instalarea rapida a actiunii hipnotice si sedative;
- lipsa fenomenelor secundare asupra sistemului nervos,respirator si circulator;
- sa nu produca obisnuinta;
- sa aiba viteza mare de patrundere in organism si eliminare progresiva.
Proiectul urmaresti modul de obtinere al veronalului.
Proiectul este prevazut cu 7 capitole, iar capitolele 1,2 si 3 sunt prevazute cu mai multe subcapitole.
In primul capitol, intitulat "Prezentarea produsului. Variante tehnologice" se prezinta: (subcapitulul 1.1.) numit "Memoriu tehnic" , urmat de (subcapitolul 1.2.) prezentarea generala a produsului in care se cateva caracterisitici ale veronalului,(subcapitolul 1.3.) proprietati chimice,fizice si biologice,(sucapitolul 1.4.) prezentarea variantelor tehnologice, (subcapitolul 1.5.) in acest subcapitol se alege varianta optima , (subcapitolul 1.6.) caracteristicile materiilor prime si auxiliare ale veronalului.
Capitolul 2, denumit "Tehnologii de fabricatie" cuprinde: conditii teoretice (subcapitolul 2.1.), in care sunt precizate: chmismul reactiilor si mecanismul de reactie (subcapitolul 2.1.1.), studiul cinetic (subcapitolul 2.1.2) si studiul termodinamic (subcapitolul 2.1.3.).
Tot in capitolul 2, regasim si urmatoarele: elaborarea schemei tehnologice si a schemei pe faze de fabricatie (subcapitolul 2.2.) si bilanturi de materiale (subcapitolul 2.3.).
Capitolul 3, intitulat "Controlul, reglarea si automatizarea procesului" care contine: controlul de calitate pe faze de fabricatie (subcapitolul 3.1.) si aparate de masura si control adoptate (subcapitolul 3.2.).
Capitolul 4, denumit "Deseuri de fabricatie si valorificare lor " in care se prezinta obtinerea unor produse secundare denumite deseuri in urma fabricarii veronalului.
Capitolul 5, este intitulat "Utilitati", in care sunt prezentate utilitatile folosite in industria chimica.
Capitolul 6, este intitulat "Transport, depozitare, ambalare". In acest capitol sunt metionate metodele prin care se transopta, depoziteaza si ambaleaza medicamentele, mai precis veronalul.
In ultimul capitol si anume, capitolul 7, "Masuri de tehnica a securitatii muncii si norme PSI", prezinta problemele legate de protectia muncii si normele PSI in obtinerea veronalului, iar la finalul proiectului este prezentata bibliografia folosita pentru realizarea acestui proiect.
1.2 Prezentarea generala a produsului
Veronalul face parte din categoria medicamentelor hipnotice si sedative.
Acesta sunt substante chimice care actioneaza depresiv asupra sistemului nervos central, producand un somn linistit, apropiat de somnul normal.Din punct de vedere al actiunii farmacologice ele nu se deosebesc mult de anestezicele generale, ambele grupe actionand asupra sistemului nervos central. Hipnoticele sunt medicamente simptomatice, deoarece ele nu combat cauza care a generat insomnia, dar producand somn prelungit favorizeaza tratarea starilor patologice.
Dupa o definitie mai recenta, medicamentele hipnotice si sedative sunt substante organice care administrate in doze mai mari induc somnul, iar in doze scazute actioneaza calmant asupra starii de excitatie si reduc activitatea motorie, putand fi administrate ca sedative.
Valoarea unui medicament hipnotic si sedativ este determinata de urmatoarele conditii:
- instalarea rapida a actiunii hipnotice si sedative;
- lipsa fenomenelor secundare asupra sistemului nervos,respirator si circulator;
- sa nu produca obisnuinta;
- sa aiba viteza mare de patrundere in organism si eliminare progresiva.
Gasirea unor medicamente cu proprietati hipnotice a preocupat omenirea de mult timp.In antichitate si evul mediu se folosea in acest scop opiul, iar mai tarziu alcoolul. Din 1864 au inceput sa se folosesca bromurile anorganice, iar dupa 1900 s-au introdus hipnoticele cu structura barbiturica, care au reputat un succes extraordinar. Calitatile hipnotice excelente ale barbituricelor au determinat mentinerea lor pana in prezent in practica terapeutica. Ritmul actual de viata a dus la un consum sporit de medicamente hipnotice si sedative si odata cu acesta a revitalizat cercetarea in acest domeniu.
Astazi se cunosc foarte multi derivati cu actiune hipnotica si sedativa, derivati ce apartin urmatoarelor clase chimice: alcooli inferiori. Aldehide si cetone, carbonati, ureide,imide ciclice. Importanta majora prezinta ureidele aciclice, ureidele si imidele ciclice,precum si unii derivati de bendiazepina.
Alcooli
Actiunea depresiva a alcoolilor asupra sistemului nervos central este mai slaba decat cea a hidrocarburilor de la care deriva. Ea creste cu numarul atomilor de carbon din molecula, iar in seriile izomere, in ordinea prima, secundar, tertiar.
Reprezentati ai clasei:
Alcoolul etilic
( CH3CH2OH, etanol ), p.f. 78?, produce ca si celelalte substante cu actiune depresiva asupra sistemului nervos central, intai o stare de excitatie si euforie dupa care urmeaza efectul depresiv. Ca anestezic, etanolul nu are valoare teapeutica. Sunt necesare cantitati mari iar revenirea se face dupa un timp lung. Se pot produce accidente prin paralizarea centrului respirator.


Fisiere in arhiva (1):

  • Veronal.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 7 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!