Consumul de Droguri in Romania - O Problema Sociala Grava

Extras din proiect Cum descarc?

Consumul de droguri in România
O problema sociala grava
Drogul: o tema tot mai presanta a societatii contemporane. Un pendant al terorismului, care bântuie pe toate meridianele, sanctionat de majoritatea legislatiilor statale, însa care nu înceteaza a prolifera. Un bau-bau la adresa întregii omeniri, cu toate ca prefera, cu perversitate, victimele fragede, adolescentii si oamenii tineri.
Drogurile constituie o problema îngrozitoare a carei seriozitate devine cu fiecare zi mai vizibila. Problemele produse de abuzul de droguri si de traficul ilegal sunt printre cele mai grave probleme cu care se confrunta lumea de astazi, amenintând generatiile viitoare, si în acest fel viitorul vietii. Toate drogurile sunt periculoase si produc modificari fizice si psihologice celor care recurg la ele. Folosirea prelungita a drogului mareste considerabil aceste efecte daunatoare si duce la dependenta. Oamenii iau droguri din diverse motive, între care dorinta de a evada din realitate, de a se adapta dorintei cotidiene sau de a fi acceptati de ceilalti. 
Din punct de vedere juridic acestei probleme i se acorda o deosebita atentie, traficul ilicit de droguri fiind una dintre infractiunile cuprinse in rândul crimelor si delictelor contra sanatatii publice, iar pedeapsa savârsirii unei astfel de infractiuni este comparabila cu pedeapsa aplicata savârsirii unui omor. 
Se spune ca abuzul de droguri este o crima fara victime deoarece îl afecteaza doar pe cel care le consuma. Comertul cu droguri este un mijloc prin care cei saraci pot câstiga bani, dar realitatea este ca cei mai multi dintre acesti traficanti devin ei insisi victime ale drogului, si în acest caz banii pe care îi câstiga nu-i pot ajuta nici pe ei, nici familiile lor ; de abia le sustin viciul. Fiecare individ care vinde droguri pe strada este ultima veriga dintr-un lant de activitate criminala, care distruge vieti. Schimbarile produse de traficanti sunt evidente in faradelegile de tot felul ale strazii : furturi, incendieri, asasinate, etc. 
Cu totii suntem afectati într-un fel sau altul de traficul de droguri. Amploarea problemei actuale a narcoticelor depaseste preocuparile fortelor de ordine si ale lumii medicale, constituind o amenintare pentru ordinea economica si sociala a lumii. Un lucru alarmant este vârsta din ce în ce mai frageda a tinerilor care încep sa consume droguri. 
Cred ca fiecare persoana capabila sa faca distinctie între rau si bine , a auzit cel putin o data în viata de droguri, si în contradictie cu faptul ca albul, este de obicei o culoare a puritatii , au asimilat acest cuvânt cu cel de moarte , sinucidere, trairea în prezent a viitorului. Plecând de la nivel social vom observa ca problema drogurilor nu se localizeaza cu preponderenta în cadrul unei anumite categorii sociale, deci, nu putem numi drogul ca fiind un virus, cauzat de anumiti factori biologici dezvoltati datorita saraciei. În cadrul societatii noastre problematica drogurilor ocupa o din ce în ce mai mare amploare, iar cei mai afectati fiind tinerii si familiile acestora. 
Am abordat aceasta tema deoarece, se duce o lupta continua cu aceasta problema, din vechi timpuri si pâna astazi ,fara prea mari rezultate. Prin acest proiect încercam sa diminuam câtusi de putin procentajul persoanelor consumatoare de droguri , ajutându-le sa-si dea seama de problemele create de acest viciu. Fenomenul se raspândeste fulgerator în lume , prin imitatie , dar si în semn de protest. Motivele pentru care oamenii se îndreapta spre narcotice sunt din cele mai diverse. Uneori începutul poate fi facut prin prescrierea în scopuri terapeutice a unui somnifer sau a unei substante psihotope. Pentru majoritatea toxicomanilor , la început a fost vorba de cautarea unei placeri sau de dorinta de a se identifica cu un grup în care gradul era ridicat la rangul de zeu. Presiunea grupului , curiozitatea, ignoranta , modificarea structurilor sociale , urbanizarea si somajul sunt tot atâtia factori care pot declansa ireparabiul. Pentru un individ care se simte izolat în familie , într-un grup sau în comunitate , drogul poate constitui un refugiu temporar si tragic. Exodul catre lumea oraselor , în cautarea unei vieti mai bune si mai usoare sfârseste uneori în faradelegea drogurilor. Administrarea regulata si repetata de droguri adapteaza organismul atât de bine , încat privarea de drog devine o suferinta , cu simptome dureroase , grave si uneori mortale. În acest caz apare dependenta fizica de narcotice.


Fisiere în arhivă (1):

  • Consumul de Droguri in Romania - O Problema Sociala Grava .doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Proiecte.ro.


Descarcă acest proiect cu doar 6€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!