The Formula

Extras din proiect Cum descarc?

Introducere:
In aceasta carte sunt prezentate zece legi ale succesului, demonstrate prin mai multe exemple reprezentate fiind de persoane foarte cunoscute, pentru a ne creea o imagine fundamentala despre acestea. Pot fi folosite pentru a intelege modul in care fortele invizibile ne modeleaza succesele si esecurile, cunostinte pe care autorul le-a gasit cu adevarat revelatoare. Albert-Liszlo Barabisi spune ca momentele sale de triumf personal sunt surprinse de Legile Succesului.
Cuprins:
In primul capitol este realizata o comparatie intre Manfred von Richthofen si Rene Foncks pentru a evidentia cat mai bine definitia succesului. Von Richthofen este cunoscut pentru vopsirea aeronavei sale in rosu, preluand apoi porecla de ,,the Red Baron", si pentru cele 80 de victorii ale sale, aflandu-se in topul listei. Chiar daca acesta, in cele din urma a murit intr-o lupta, tot nu a fost uitata performanta de care a dat dovada, fiind descris: ,,baron de la nastere si razboinic la moarte, el a fost consacrat ca simbol de durata al patriotismului si al eroismului". In schimb Rene Foncks, un pilot francez, care a doborat 127 de aeronave germane, ajungand la 75 de victorii, care nu a pierdut nicio lupta, a fost uitat cu timpul si nu a avut acelasi succes ca si von Richthofen. De ce? O intrebare fundamentala pe care ne-o adresam. Raspunsul la aceasta intrebare se poate genera prin definitia cuvantului succes. ,,Your success isn't about you and your performance. It's about us and how we perceive your performance." Ceea ce s-ar traduce prin: ,,Succesul tau nu este despre tine si performanta ta. Este despre noi si cum percepem noi performanta ta. " Mai pe scurt, succesul tau nu este despre tine, ci despre noi. Succesul este mai degraba un fenomen colectiv decat unul individual. 
Tot in acest capitol se doreste a se face distinctia clara intre succes si faima, precum spune autorul: sunt doua animale diferite. Faima este efectul rar secundar al succesului exceptional. Insa scopul acestei carti nu este de a pune faima la microscop, dar nici sa fie indepartata de subiectul acesteia. Nu trebuie sa ne surprinda faptul ca baronul nostru rosu face panteonul, cea de-a patra cea mai faimoasa figura militara, a cincea cea mai cunoscuta persoana nascuta in 1892 si a patra cea mai faimoasa persoana nascuta in Polonia. Pagina sa Wikipedia apare in patruzeci si trei de limbi si a atras peste 8 milioane de vizualizari. Daca Rene Fonck este un exemplu de performanta remarcabila fara succes, atunci Kardashian este opusul sau: un exemplu inconfundabil de succes fara performante evidente.
In capitolul al doilea este evidentiata definitia succesului, dar cu trimitere la tenis si de aceea apare o complicatie. Desi exista un instrument aproape perfect pentru a evalua performanta unui jucator, nu exista inca o masura pentru a cuantifica ,,succesul". Conform premisei fundamentale, succesul nu are legatura cu tine si performanta ta; este vorba despre noi si despre cum o percepem. Deci, daca castigarea in tenis este un caz clar de performanta, atunci succesul trebuie sa insemne altceva, de exemplu: recunoastere si venit. Succesul in tenis este determinat de un singur factor - atletism puternic, adica multa munca. Astfel, performanta determina succesul, sau mai degraba performanta si ambitia lucrand simultan, ar determina succesul viitor.
In capitolul al treilea sunt prezentate simultan vietile unor doi artisti, care sunt de aceeasi varsta, din acelasi mediu, fac arta imposibil de deosebit, dar care au avut traiectorii diferite. Se vorbeste despre Al Diaz si Jean-Michel Basquiat. Ceea ce i-a diferentiat a fost ca Diaz era un singuratic, iar Basquiat networker neapologetic, adica un extrovertit, care reusea sa construiasca cat mai multe relatii. Chiar daca Basquiat a murit la varsta frageda de 27 de ani din cauza unei supradoze de heroina, arta creata de el a fost recunoscuta si dupa moartea acestuia. O pictura de-a lui s-a vandut recent pentru 110,5 milioane de dolari, doborand un record.
Succesul este un fenomen colectiv, masurat prin modul in care reactioneaza comunitatea noastra la o performanta, este imposibil sa intelegem fenomenul succesului fara a observa si reteaua in care are loc. Dar retelele sunt deosebit de importante in domenii precum arta, unde performanta si calitatea sunt greu de masurat. De fapt, o retea de relatii interconectate determina succesul in arta intr-o masura pe care chiar autorul, un om de stiinta din retea, o gaseste uimitoare. Lumea artei este o ilustrare minunata a primei legi a succesului si anume: ,,Performanta determina succesul, dar atunci cand performanta nu poate fi masurata, retelele determina succesul." Ceea ce denota ca este nevoie sa ne creeam o retea de oameni prin care sa ajungem la obiectivul stabilit initial si sa nu uitam ca performanta trebuie sa fie imputernicita de oportunitate.


Fisiere în arhivă (1):

  • The Formula.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Proiecte.ro.


Descarcă acest proiect cu doar 5€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:



* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!