Analiza Constatatilor Controlului Financiar al Curtii de Conturi Privind Executia Bugetului de Stat

Extras din proiect Cum descarc?

1. Metodologia de exercitare a controlului financiar
a Curtii de Conturi
Realizarea practica a procesului de cunoastere a realitatii faptice in legatura cu starea la un moment dat a unor fenome si a unor activitati economice presupune derularea a mai multor etape succesive si interdependente, care in ansamblul lor, formeaza metodologia de exercitare a controlului financiar.
Sistemul metodologic de exercitare a controlului financiar, este astfel construit incit, prin aplicarea lui stricta la realitatile constatate, la abaterile si deficientele constatate, precum si a masurilor pe care le asigura, se constituie intr-un factor determinant in aplicarea si apararea legilor tarii in fiecare realitate economico-sociala controlata. 
Sistemul metodologic de exercitare a controlului financiar se defineste ca un ansamblu de activitati interdependente care, prin utilizarea unor procedeesi tehnici specifice, are drept scop realizarea procesului de cunoastere a unui fenomen, a unuiproces sau a unei activitati economice, prin raportarea modului concret de manifestare a acestora la prevederile legale, normele sau instructiunile prin care au fost definite. 
Pe acelasi plan al impotantei sale, metodologia de exercitare a controlului financiar, constituie un mijloc eficace de afirmare a organelor si organismelor de control financiar in aansamblul institutiilor statului care vegheaza la suprematia, corectitudinii si elocventei legii, a ordinii de drept democratice, in doua feluri, si anume: pe de o parte, acesta colaboreaza permanent cu organele de cercetare, de anchet si judiciare in elaborarea legilor in domeniu, iar pe de alta parte, le furnizeaza, acestora date, fapte, abateri si deficiente ce se inlatura prin aplicarea fata de cei vinovati a rigorilor legilor statului.
Structura pe etape, in cadrul acestora, pe faze si subfaze, metodologia de realizare a controlului financiar a Curtii de Conturi se prezinta astfel:
Etapa I constand in programarea activitatii de control financiar, cuprinzand atat activitatile privind stabilirea propriu-zisa a obiectelor, a subiectilor si a termenelor de realizare, cat si repartizarea si transmiterea acestor informatii citre unitatile cu atributii de control financiar. Ca orice activitate umana care se desfasoarain baza unor prevederi si norme legale, la anumite termnene si pe perioade de timp determinate, mai lungi sau mai scurte, trebuie de stiut ca activitatea de control financiar trebuie programata si pregatits in vederea efectuarii.
Avand in structura sa, faze ca: elaborarea programului de control si repartizarea si transmiterea obiectivelor din programul unitatilor cu atributii de control financiar, aceasta etapa se prezinta astfel: 
1.1. Elaborarea programului de control este necesara conducatorilor institutiilor sau structurilor in acest domeniu deoarece ajuta la asigurarea realizarii in totalitate a obiectivelor ce revin unitatilor cu sarcini de control financiar si pentru evitarea repetarii actiunilor de control la aceeasi agenti economici.
Acest program de control este definit ca fiind principalul instrument de lucru in baza caruia, structurile cu atributii de cobtrol financiar isi desfasoara intreaga activitate. Fiind un document justificativ, acesta contine toate obiectivele generale privind activitatile ce urmeaza a fi incluse in actiunile de control financiar, structurate pe forme de control, cu precizarea termenilor la care urmeaza a fi finalizate, eventual a persoanelor care il executa precum si a subiectilor ce urmeaza a face obiectul verificarii a unitatilor economice sau a activitatii.
Dupa intocnirea si aprobarea sarcinilor cuprinse in programul de control ar putea fi modificate doar ca urmare si in functie de interventia unor eventuale schimbari ale obiectului de activitate al unitatii economice verificate, modificari ce au avut ca afect cresterea sau diminuarea plajei activitatilor si a documentelor din sfera acesteia si drept urmare au condus la modificarea starii patrimoniului propriu si a situatiei financiare


Fisiere in arhiva (3):

  • Analiza constatarilor controlului financiar al Curtii de conturi privind executia bugetului de stat.docx
  • Bibliografie proiect ec.docx
  • Prima pagina.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Bibliografie

Sorin V.Mihaescu, Control financiar-bancar, Editura Sedcom Libris, Iasi, 2004
Srefan Craciun Controlul si auditul financiar. Expertiza contabila Editura Economica ,Bucuresti, 2002.
Petre Popeanga, Gabriel Popeanga Control financiar si fiscal , Editura CECCAR, Bucuresti, 2004.
http://www.curteadeconturi.ro
Legea nr. 500 din 2002 privind finantele publice, publicata in Monitorul Oficial, Partea I nr. 597 din 13 august 2002.
Legea nr. 273 din 29.06.2006, publicata in Monitorul Oficial, Partea I nr. 618 din 18 august 2006.


Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!