Analiza Economico-Financiara a Teraplast SA

Cuprins proiect Cum descarc?

CUPRINS 2
CAPITOLUL I. Prezentarea companiei Teraplast S.A 2
1.1. Prezentarea generala a companiei 3
1.2. Istoricul companiei 4 
1.3. Evaluarea nivelului tehnic al companiei Teraplast 6
1.4. Evaluarea activitatii de vanzare 9
1.5. Evaluarea aspectelor legate de personalul companiei 10
CAPITOLUL II. Analiza economico - financiara a societatii Teraplast S.A 11
2.1. Analiza performantei financiare pe baza Bilantului contabil 11
2.2. Analiza bilantului financiar si a indicatorilor echilibrului financiar 13
2.3. Analiza performantei financiare pe baza Contului de profit si pierdere 17
2.4. Analiza performantei financiare pe baza ratelor 25
CAPITOLUL III. Analiza si interpretarea problemelor identificate 31 
3.1. Analiza evolutiei indicatorilor si interpretarea problemelor 31
3.2. Analiza SWOT 34
CONCLUZII 36
BIBLIOGRAFIE 40
ANEXE 41


Extras din proiect Cum descarc?

CAPITOLUL I. 
Prezentarea companiei Teraplast S.A.
1.1 Prezentarea generala a companiei 
Compania Teraplast S.A. este o societate pe actiuni infiintata in Romania in anul 1992, prin preluarea activitatilor desfasurate de Intreprinderea de Materiale de Constructii Bistrita.
Compania functioneaza in temeiul Legii societatilor comerciale nr.31/1990 (cu modificarile si completarile ulterioare) si a Legii pietei de capital nr. 297/2004. Potrivit articolului 6 din Actul Constitutiv, obiectul de activitate al companiei poate fi rezumat ca fiind fabricarea articolelor din material plastic. 
Compania Teraplast face parte din Grupul Teraplast Bistrita, care mai include pe langa Teraplast si subsidiarele sale Plastsistem si Politub. Teraplast este cel mai mare procesator de PVC din Romania, Plastsistem produce panouri sandwich si structuri metalice pentru constructii comerciale si industriale, iar Politub produce tuburi din polietilena pentru retelele de gaz si apa.
Incepand din 2 iulie 2008 compania Teraplast este listata la Bursa de Valori Bucursti sub simbolul TRP, iar din aprilie 2009 compania a fost inclusa in componenta indicelui BET-XT.
Portofoliul de produse se prezinta astfel:
o Sisteme de tubulatura din mase plastice;
o Profile extrudate din PVC (lambriuri, usi pliante, profile pentru jaluzele, etc);
o Sisteme de tamplarie termoizolanta;
o Panouri termoizolante de tip sandwich;
o Sisteme de incalzire din teracota (cahle de teracota, seminee, sobe); 
o Produse semifabricate din PVC;
o Alte produse complementare;
Compania a investit in mod constant in dezvoltarea tehnologica, avand in prezent capacitatea de a furniza pe piata materialelor de constructii solutii moderne, eficiente si inovatoare, precum sistemele de scurgere, canalizare si aductiune, sistemele de amenajari interioare, sistemele de tamplarie termoizolanta sau sistemele de inchidere exterioara cu panouri termoizolante.
Parcul Industrial de la Saratel are o suprafata totala de aproximativ 200.000 mp, din care 143.500 apartin companiei Teraplast, 29.000 mp sunt in proprietatea subsidiarei Plastsistem, iar restul de 27.500 mp apartin companiei Politub, membra a Grupului Teraplast. Compania Teraplast este un furnizor de soluttii complete, iar prin investitiile constante in cercetare si dezvoltare reusseste sa le ofere partenerilor sai sisteme si solutii care ofera cele mai bune rezultate pe termen lung.
1.2 Istoricul companiei
1896 
o Se infiinteaza la Bistrita o unitate de productie a placilor ceramice.
1917
o Familia Dr. Corneliu Biss achizitioneaza unitatea de productie a placilor ceramice si o transforma in societatea pe actiuni "Fabrica de sobe si produse ceramice". Pe langa familia Biss, in actionariatul noii companii mai erau familia Muller, familia Senensieb si Banca de Credit Bistrita (Registrul actionarilor "Fabrica de sobe si produse ceramice").
1977
o Infiintarea Intreprinderii de Materiale de Constructii Bistrita, iar "Fabrica de Sobe si Produse Ceramice" este integrata in aceasta intreprindere.
1978 
o Punerea in functiune a primelor linii de extrudare profile si tevi PVC.
1990
o Teraplast a luat fiinta, prin divizarea Intreprinderii de Materiale de Constructii din Bistrita, care detinea sectiile de teracota si de prelucrare a maselor plastice.
1992
o Teraplast incheie un parteneriat strategic cu compania maghiara Gemenc Plast Rt, scopul acestei asocieri fiind asigurarea accesului la pietele externe prin adoptarea unor tehnologii de productie avansate.
1994 
o Teraplast infiinteaza, in asociere cu compania Rompetrol SA si cu societatile franceze Gaz de France si Socomo-Socotub, firma mixta Politub, avand ca profil de activitate producerea si distribuirea de tubulatura din polietilena destinata instalatiilor de distribuire a apei potabile si a gazelor natural.


Fisiere in arhiva (5):

  • Anexa.doc
  • CAPITOLUL I.doc
  • CAPITOLUL II.doc
  • CAPITOLUL III.doc
  • CONCLUZII.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* Pretul este fara TVA.


Hopa sus!