Analiza Esecurilor in Implementarea unui Sistem de Gestiune a Riscurilor Financiare. Studiu de Caz - Banca Barings

Cuprins proiect Cum descarc?

Capitolul 1 Necesitatea unui sistem de gestionare a riscurilor 3
1.1. Managementul riscurilor impune modificarea stilului de management 3
1.2. Managementul riscurilor faciliteaza realizarea eficienta si eficace a obiectivelor organizatiei 4
1.3. Managementul riscurilor asigura conditiile de baza pentru un control intern sanatos 5
Capitolul 2 Esecuri in gestionarea riscurilor 6
2.1. Utilizarea neadecvata a valorilor de risc 7
2.2. Subestimarea sau subevaluarea riscurilor cunoscute 10
2.3. Neluarea in considerare a riscurilor 11
2.4 Esecuri in comunicarea riscurilor catre top manageri 12
2.5 Esecuri in monitorizarea si gestionarea riscurilor 13
2.6 Pregatirea companiilor pentru aparitia unor evenimente neprevazute de tipul crizelor 15
Capitolul 3 Esecuri in managementul riscurilor la nivelul Bancii Baring 18
3.1. Scurt istoric 18
3.2. Privire de ansamblu asupra cazului 19
3.3. Analiza financiara detaliata 21
Concluzii 30
Bibliografie 31


Extras din proiect Cum descarc?

Capitolul 1 
Necesitatea unui sistem de gestionare a riscurilor
Necesitatea existentei unui sistem de gestionare a riscurilor este indusa de observatia conform careia atat in organizatie, cat si in mediul in care aceasta actioneaza, exista incertitudini de natura amenintarilor in realizarea obiectivelor, sau de natura oportunitatilor. Orice manager trebuie sa-si puna problema de a gestiona amenintarile, deoarece, in caz contrar, neatingandu-si obiectivele, s-ar descalifica, sau de a fructifica oportunitatile in beneficiul organizatiei, dovedindu-si eficienta. Daca incertitudinea este o realitate cotidiana, atunci si reactia la incertitudine trebuie sa devina o preocupare permanenta.
Motivatia generala de mai sus ar putea justifica singura necesitatea implementarii managementului riscurilor, insa exista si unele motivatii specifice.
1.1. Managementul riscurilor impune modificarea stilului de management
Managerii unei organizatii nu trebuie sa se limiteze la a trata, de fiecare data, consecintele unor evenimente care s-au produs. Tratarea consecintelor nu amelioreaza cauzele si, prin urmare, riscurile materializate deja se vor produce si in viitor, de regula, cu o frecventa mai mare si cu un impact crescut asupra obiectivelor. Managerii trebuie sa adopte un stil de management reactiv, ceea ce inseamna ca este necesar sa conceapa si sa implementeze masuri susceptibile de a atenua manifestarea riscurilor. Reactia orientata spre viitor permite organizatiei sa stapaneasca, in limite acceptabile, riscurile trecute, ceea ce este acelasi lucru cu cresterea sanselor de a-si atinge obiectivele.
In terminologia adoptata in unele tari, riscurile care s-au manifestat deja, dar care sunt negestionate corespunzator, pot apare si in viitor, numindu-se riscuri reale. Aceste riscuri sunt mai usor de identificat, dar aceasta nu inseamna ca sunt la fel de usor de tratat. Stapanirea riscurilor reale este o garantie ca sistemele de control intern sunt eficace. Altfel spus, tratarea riscurilor reale permite ca organizatia sa nu se mai confrunte in viitor, in aceeasi masura, cu acele riscuri cu care s-a confruntat in trecut. Din pacate, este destul de raspandita conceptia conform careia eficacitatea actiunii manageriale consta in limitarea efectelor riscurilor materializate. Capcana unei astfel de logici deriva din faptul ca managerii sunt judecati dupa eforturi, si nu dupa rezultate (obiective precise asumate).
Limitarea la managementul reactiv este, totusi, insuficienta pentru un management performant. Nicio organizatie nu poate fi condusa numai dupa principiul "vazand si facand". La fel de importanta este si identificarea posibilelor amenintari, inainte ca ele sa-si materializeze si sa produca consecinte nefavorabile asupra obiectivelor stabilite. Aceasta inseamna a adopta un stil de management proactiv. Managementul proactiv are la baza principiul "este mai bine sa previi, decat sa constati un fapt implinit".


Fisiere in arhiva (1):

  • Analiza Esecurilor in Implementarea unui Sistem de Gestiune a Riscurilor Financiare. Studiu de Caz - Banca Barings.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!