Analiza evoluției indicatorilor din contul de profit și pierdere pentru banca AlliedIrish Banks din Irlanda

Cuprins proiect Cum descarc?

Capitolul I. Analiza evolutiei indicatorilor din contul profit si pierdere pentru AlliedIrish Banks
1.1 Scurt istoric
1.2 Analiza evolutiei bilantului contabil al AlliedIrish Banks in perioada 2013-2019
Capitolul II. Principalii indicatori de performanta ai AlliedIrish Banks
2.1 Rata rentabilitatii financiare (RRF) pentru perioada 2013-2019
2.2 Rata rentabilitatii economice (RRE)
2.3 Efectul de parghie (EP)
2.4 Rata profitului (RP)
2.5 Rata utilizarii activelor (RUA)
Capitolul III. Analiza comparativa intre banca AlliedIrish Banks si sistemul bancar din Irlanda
Concluzii
Bibliografie


Extras din proiect Cum descarc?

Capitolul I. Analiza evolutiei indicatorilor din contul profit si pierdere pentru AlliedIrish Banks
1.1 Scurt istoric
AlliedIrish Banks Limited a fost infiintata in anul 1966 ca fiind o noua companie care a achizitionat trei banci irlandeze si anume: Provincial Bank of Ireland (infiintata in anul 1825), Royal Bank of Ireland (infiintata in anul 1836), si Banca Munster&Leinster (infiintata in anul 1885). Bancile au vazut aceasta alianta ca fiind cel mai bun mod de a depasi natura fragmentata existenta in sectorul bancar irlandez. Irlanda, in era globalizarii in curs de dezvoltare a afacerilor, mai exact in mijlocul anilor 1960 s-a schimbat rapid si fuziunea aceasta a consolidat pozitia bancii. In momentul infiintarii, in 1966, activele agregate ale AIB au fost in valoare de 323.8 milioane EUR.
AlliedIrish Banks (AIB) are sediul in Dublin si este una dintre bancile comerciale din Irlanda numite "Big Four". AIB pune la dispozitia clientilor o gama completa de servicii bancare personale si corporative. Aceasta ofera, de asemenea, o gama variata de produse de asigurare generale, de exemplu cele de casa, de calatorie, sau de asigurari de sanatate. Banca ofera asigurari de viata si de pensii cu ajutorul filialei sale, Ark Life Assurance.
Grupul a intreprins activitati internationale semnificative, de o amploare mai mare decat principalii sai concurenti irlandezi de la inceputul anului 1970. Banca a demarat relatii de retail si corporate banking in Regatul Unit (inclusiv in Irlanda de Nord, si aici bucurandu-se de o inalta performanta bancara).
In anul 2009, AlliedIrish Banks, impreuna cu concurentul sau Bank of Ireland au acceptat implementarea unui plan de salvare de 3,5 miliarde de euro venit din partea guvernului Republicii Irlanda ca parte integrata a schemei Bancii privind recapitalizarea.
Grupul are, de asemenea, filiale aflate in strainatate, in Statele Unite ale Americii, Germania, Franta dar si Australia, printre altele si o filiala in Isle of Man si Jersey (Channel Islands). Banca are si birouri de reprezentare intr-un numar considerabil in Statele Unite. In iulie 1991, AIB achizitioneaza TSB Bank NorthenIrelandp.l.c ("MCS NI"), o banca care detine 56 de filiale in Irlanda de Nord.
Grupul s-a lansat pe piata poloneza in anul 1995, achizitionand un interes minoritar in WBK. Din acel moment, acesta a realizat un numar semnificativ de alte tranzactii in Polonia si, prin aportul sau de 70,5% din Bank Zachodni WBK SA ("BZWBK") este responsabil pentru administrarea si gestionarea unei afaceri cu privire la vanzarea cu amanuntul si comercializarea care a avut activele consolidate de 13,9 miliarde EUR, depozite de 10,3 miliarde EUR si capitalurilor proprii in valoare de 1,3 miliarde EUR la data de 31 decembrie 2008.
Din anul 2010, actiuni AIB sunt listate ca American DepositaryReceipt (ADR), pe New York Stock Exchange, sub simbolul AIB. Actiunile AIB fiind anterior tranzactionate la Bursa de Valori din Irlanda si Bursa de Valori din Londra insa actiunile sale au fost delistate de la acestea ca urmare a nationalizarii eficiente. Restul actiunilor ramase tranzactionate public de AIB nu sunt listate pe piata de tranzactionare a Valorilor Mobiliare din IrishStock Exchange.
1.2 Analiza evolutiei bilantului contabil al AlliedIrish Banks in perioada 2013-2019
Performantareprezentand o notiunemanagerialace are dreptscopevaluarearezultateloractivitatiirealizate de bancii din punct de vedere al eficienteiatat per ansamblu, catsi pe componentedistinctemanageriale de realizare a componentelor de politicasistrategiebancara.


Fisiere în arhivă (1):

  • Analiza evolutiei indicatorilor din contul de profit si pierdere pentru banca AlliedIrish Banks din Irlanda.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Bibliografie

-  Cocris, V., Chirlesan, D., - Managementul bancar & analiza de risc in activitatea de creditare, Ed. Universitatii"Alexandru Ioan Cuza", Iasi-2010;
-  http://www.aib.ie;
-  1.Raport anual AIB 2013;
-  2. Raportanual AIB 2014;
-  3. Raportanual AIB 2015;
-  4. Raportanual AIB 2016;
-  5. Raportanual AIB 2017;
-  6. Raportanual AIB 2018;
-  7. Raportanual AIB 2019.


Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Proiecte.ro.


Descarcă acest proiect cu doar 6€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!