Analiza Pieței Imobiliare din Marea Britanie

Cuprins proiect Cum descarc?

Capitolul 1. Piata imobiliara din Marea Britanie 3
Capitolul 2. Finantarea imobiliara comerciala din Marea Britanie 8
2.1. Segmentul comercial al pietei imobiliare din Marea Britanie 8
2.2. Finantarea imobiliara comerciala din Marea Britanie 14
Concluzii 18
Bibliografie 19


Extras din proiect Cum descarc?

Capitolul 1. Piata imobiliara din Marea Britanie
Piata imobiliara din Marea Britanie consitutie un rol deosebit de important pe plan european pentru ca aceasta actioneaza ca un factor declansator international si ca un mecanism de transmisie catre economia reala, afectand in acelasi timp tranzactiile desfasurate si influentand creditele ipotecare.
Piata imobiliara britanica este considerata ca fiind una dintre cele mai lichide si transparente piete din Europa, beneficiind de o structura care confera stabilitate comparativa a venitului pentru investitii.
O crestere insemnata a pietei imobiliare din Marea Britanie s-a inregistrat in anul 1973. Intervalul de ani, 2000-2007 a fost cunoscut cunoscut ca un interval ce a inregistrat frluctuatii ale preturilor medii pe piata imobiliarra, la sfarsitul anului 2007 fiind atinse niveluri foarte mari din punct de vedere ale vanzarilor, toate acestea fiind datorate preturilor foarte mici. 
Piata imobiliara din Marea Britanie, in anul 2005 a avut un grad dominant pe plan european deoarece 46% din totalitatea fluxurilor agregate din Europa au inregistrat 152.2 miliarde lire, echivalentul in euro a 221,6 miliarde. De asemenea, tot in anul 2005, diferiti investitori au plasat bani catre piata imobiliara, ajungandu-se la un nivel recordpentru Marea Britanie al tranzactiilor in valoare totala de 49 miliarde lire, adica 71 miliarde euro. Acest fapt s-a datorat in cea mai mare parte investitorilor irlandezi, care au inregistrat cea mai mare sursa de cash-flow, 2,7 miliarde lire, echivalent in euro a 3,9 miliarde euro.
In anul 2007, intr-un studiu publicat in Bloomberg, realizat de Royal Institution of Chartered Surveyors s-a evidentiat faptul ca pretul caselor al statului britanic, a scazut intr-un ritm foarte rapid in ultimii doi ani, din cauza cresterii ratei dobinzii, dar si a scaderii indrederii consumatorilor. Un agent imobiliar al firmei Bannister, Alan Coy a afirmat faptul ca ,,piata imobiliara a incetinit dupa criza bancii Northern Rock, dar si din cauza viitoarelor majorari ale dobanzii de referinta" in acest an, se poate afirma faptul ca rata dobanzii de referinta din Marea Britanie, a inregistrat cea mai ridicata valoare, de 5,74% din grupul color mai puternic industrializate state. Tipul de credit preferat de britanici este creditul ipotecar, iar dobanda medie aferenta acestui tip de credit, acordat pe o perioada de doi ani a inregistrat cel mai ridicat niveldin ultimii sapte ani, 6.58%. 
In anul 2008 putem vorbi despre o continuare a tendintei de scadere a preturilor locuintelor si automat, o diminuare a numarului creditelor ipotecare. Ca o consecinta al declinului economic si al cresterii ratei somajului poate fi faptul ca populiatia britaqnica a ajuns in imposibilitatea de a-si mai plati ratele, astfel ca numarul locuintelor ce au fost preluate de catre creditorii ipotecari au crescut pana la 12%. Cel mai afectat a fost sectorul constructiilor, deoarece noile locuinte construite nu au mai fost vandute prin termediul creditelor ipotecare. La sfarsitul anului 2008, rata de crestere a pretul chiriilor a ajuns la -1,4%, in comparatie cu incpeutul anului cand era de 1,5%. 
Valoarea tranzactiilor provenite din investitii, in decembrie anului 2008, a crescut la 2,9 miliarde lire, comparativ cu 850 milioane lire, inregistrat in noiembrie 2008. Aceasta spectaculoasa crestere s-a datorat companiei HSBC Property Holdings care a realizat o achizitie pentru a-si stabili un nou sediu an centrul Londreei, aceasta tranzactie fiind estimata la 838 miliarde lire. 
Figura nr. 1: Valoarea totala a tranzactiilor de pe piata imobiliara din Marea Britanie provenind din investitii 
Sursa: Raport Economic & Property Market Review, UK, January 2009 -  Occupier Market
Incepand cu anul 2009 preturile locuintelor din Marea Britanie inregistreaza o ascensiune, lucru ce a reflectat o crestere a increderii in aceasta piata. Redresarea acestei piete imobiliare a fost posibila doar prin majorarea numarului de vanzari, astfel ca 22.000 de oameni si-au scos la vanzare locuinte apropate in fiecare saptamana, cu 19% mai putin decat in anul 2008. Raportat la pretul locuintelor, acesta a crescut cu apropximativ 4000 lire, pretul unei case ajungand la 222.000 lire sterline. Cea mai mare crestere a volumului de vanzare a locuintelor a avut-o estul Angliei cu 5,1%, fiind urmata de Tara Galilor cu 4.8%.


Fisiere în arhivă (1):

  • Analiza Pietei Imobiliare din Marea Britanie.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Bibliografie

Rapoarte: 
1. Economic & Property Market Review -  Grimley, UK,
2. DTZ Research -  Commercial Property -  Market Overview
3. HM Revenue & Customs: Property Transactions in the United Kingdom Analysis
4. NTC Research -  PMI Report on Commercial Development Activity
5. 
Site-uri web:
1. http://www.bankofengland.co.uk
2. http://www.businesscover.ro 
3. http://www.colliers.com
4. www.dsdni.gov.uk
5. http://economie.hotnews.ro
6. http://www.incont.ro 
7. http://www.manager.ro
8. http://www.romanialibera.ro
9. http://www.zf.ro 
10. https://www.shawbrook.co.uk
11. http://cbre.vo.llnwd.net
12. https://realassets.ipe.com
13. https://www.avisonyoung.co.uk
14. https://www.statista.com


Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Proiecte.ro.


Descarcă acest proiect cu doar 5€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!