analiza structurii activului companiei Prefab SA

Cuprins proiect Cum descarc?

CAPITOLUL 1 : PREZENTAREA GENERALA A INTREPRINDERII 3
1.1 CADRUL GENERAL DE ORGANIZARE SI DESFASURARE A ACTIVITATII 3
1.2 PIATA SI CONCURENTII 5
CAPITOLUL 2 : STRUCTURA ACTIVULUI BILANTIER 5
2.1. DESCRIEREA STRUCTURII ACTIVULUI 5
2.2 EVOLUTII IN STRUCTURA ACTIVULUI 7
3. ANALIZA STRUCTURII ACTIVELOR IMOBILIZATE SI A FACTORILOR DE INFLUENTA 8
3.1. STRUCTURA ACTIVELOR IMOBILIZATE 8
3.2. ANALIZA EVOLUTIEI STRUCTURII ACTIVELOR IMOBILIZATE SI A PRINCIPALILOR FACTORI DE INFLUENTA 10
4. ANALIZA STRUCTURII ACTIVELOR CIRCULANTE SI A FACTORILOR DE INFLUENTA 12
4.1. STRUCTURA ACTIVELOR CIRCULANTE 12
4.2. ANALIZA EVOLUTIEI STRUCTURII ACTIVELE CIRCULANTE SI A PRINCIPALILOR FACTORI DE INFLUENTA 14
5.CONCLUZII 17
6.BIBLIOGRAFIE 18


Extras din proiect Cum descarc?

Capitolul 1 : Prezentarea generala a intreprinderii
Cod Fiscal / CUI 1916198
Cod Registrul Comertului J40/9212/2003
Adresa str. Dr. Iacob Felix nr. 17-19, et. 2, sector 1, Bucuresti, BUCURESTI, Romania
Website www.prefab.ro
E-mail office@prefab.ro
Telefon +4021-3315116
Fax +4021-3305980
Domeniu de activitate Fabricarea produselor din beton pentru constructii
Cod CAEN 2361
Cod LEI 549300M3U2IZYP60UW32
1.1 Cadrul general de organizare si desfasurare a activitatii
Infiintata in anul 1967 , S.C.PREFAB S.A. este unul din principalii producatori de elemente prefabricate din beton pentru constructii din Romania. Paleta variata de produse satisface cerintele pietei privind constructiile de locuinte, obiective industriale, agrozootehnice, irigatii, infrastructura. Incepand cu anul 1998 (anul privatizarii) societatea a parcurs un proces continuu de modernizare si extindere, obiectivul primordial fiind obtinerea unei cote semnificative de piata si satisfacerea exigentei clientilor. In data de 5 iulie 2010 PREFAB a fost listata la categoria 1 a Bursei de Valori Bucuresti-simbol PREH.
Capacitatea de productie se intinde pe o suprafata de 38 hectare in municipiul Calarasi, avand deschidere la Dunare prin bratul Borcea si este structurata in mai multe sucursale de productie dupa cum urmeaza:
1) Sucursala BCA produce blocuri din beton celular autoclavizat pentru izolatie si zidarie de diferite dimensiuni, pentru pereti exteriori si interiori, dupa tehnologia Hebel. Productia este destinata realizarii structurilor de zidarie in toate tipurile de constructii: constructii de locuinte, social culturale, inchideri la structuri multietajate cu structuri din beton armat indiferent de regimul de inaltime al acestora.
2) Sucursala PREFABRICATE produce beton marfa si diverse elemente prefabricate armate si precomprimate. Este dotata si cu o linie exterioara pe care este amenajat un modern stend cu forta de comprimare de 1200 tf si o lungime de 85 m, unde se realizeaza grinzi precomprimate de pana la 30 m lungime.
Sucursala dispune de o statie de betoane automatizata, pentru prepararea betoanelor de diferite clase. Produsele executate in aceasta sucursala sunt destinate pentru: constructia liniilor electrice aeriene de 6-20 KV, subtraversari de autostrazi, elemente precomprimate grele pentru poduri, realizarea de hale industriale, cladiri rezidentiale, constructii de magazine, supermarket-uri precum Kaufland, Praktiker, Billa, Penny market, Lidl,etc.
Societatea dispune de echipe specializate si dotarea corespunzatoare pentru montajul si transportul elementelor prefabricate in santiere, precum si de un atelier de confectionare a tamplariei PVC.
3) Sucursala TUBURI este structurata in doua sectii: SENTAB si PREMO.
Sectia SENTAB unica din Romania, produce tuburi din beton armat, precomprimat, vibrat si presat de diametre interioare cuprinse intre 1200 si 2000 mm si lungimi de 6m, dupa tehnologia suedeza Sentab.
Sectia PREMO produce tuburi din beton precomprimat si centrifugat de diametre interioare cuprinse intre 600 si 1000 mm si lungimi de 5m, dupa tehnologia PREMO si IPREROM. Tuburile SENTAB si PREMO sunt destinate executarii de conducte pentru transport apa, pentru irigatii, canalizari, subtraversari, preluari ape de pe versantii montani.
4) Sucursala BALASTIERA exploateaza din Dunare si sorteaza agregate minerale de diferite granulozitati. Cuprinde doua activitati: extractia de agregate si spalarea, sortarea agregatelor minerale. Extractia se realizeaza cu Draga din albia Dunarii, iar transportul balastului de la punctul de extractie si pana la punctul de sortare se realizeaza cu doua ceamuri autopropulsate Bora 1 si Bora 2. Agregatele minerale sortate sunt folosite atat pentru productia interna ca materie prima, cat si pentru activitatea de comercializare.
5) Sectorul energetic -  proiect de investitii pus in functiune in anul 2013. Centrala de cogenerare, asigura independenta energetica a platformei industriale atat pentru energia termica cat si cea electrica intr-un regim de inalta eficienta. Avand o productie de energie electrica de 5,4 MW centrala asigura consumul industrial propriu excedentul fiind livrat in SEN.
Cu o activitate de peste 47 de ani S.C. PREFAB S.A.este lider pe piata producatorilor de materiale de constructii din Romania . A dezvoltat si consolidat aceasta pozitie pe principii de profesionalism, calitate, performanta, seriozitate si respect fata de clienti, angajati si colaboratori.


Fisiere în arhivă (2):

  • analiza structurii activului companiei Prefab SA.DOCX
  • analiza structurii activului companiei Prefab SA.PPTX

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Bibliografie

-  https://www.prefbeton.ro/ 
-  https://www.bvb.ro/FinancialInstruments/Details/FinancialInstrumentsDetails.aspx?s=PREH
-  https://www.bvb.ro/infocont/infocont20/PREH_20200429155208_Rezultate-financiare-anuale-2019.pdf 
-  https://www.bvb.ro/infocont/infocont19/PREH_20190418161507_Raport-anual-2018.pdf
-  https://www.bvb.ro/infocont/infocont18/PREH_20180426155426_Raport-anual-2017.pdf
-  https://www.bvb.ro/FinancialInstruments/Details/FinancialInstrumentsDetails.aspx?s=PREH 
-  https://www.contzilla.ro/casa-si-conturi-la-banci/


Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Proiecte.ro.


Descarcă acest proiect cu doar 5€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!