Analiza structurii portofoliilor pentru Societățile de Investiții Financiare - Abordare comparativă (SIF1 Banat-Crisana și SIF4 Muntenia)

Cuprins proiect Cum descarc?

Capitolul 1: Informatii generale despre SIF1 Banat-Crisana si SIF4 Muntenia 2
Introducere 2
1.1 Informatii generale despre SIF1 Banat-Crisana 2
1.2 Informatii generale despre SIF4 Muntenia 4
Capitolul 2: Structura si administrarea portofoliului global SIF1 Banat-Crisana 5
2.1 Structura activelor administrate 5
2.2 Structura portofoliului de actiuni 10
2.3 Structura portofoliului de instrumente financiare cu venit fix 16
Capitolul 3: Structura si administrarea portofoliului global SIF4 Muntenia 19
3.1 Structura activelor administrate 19
3.2 Structura portofoliului de actiuni 23
3.3 Structura portofoliului de instrumente cu venit fix: 27
Capitolul 4: Analiza rezultatelor financiare inregistrate de SIF1 si SIF4 29
4.1 Analiza rentabilitatii inregistrate de SIF1 si SIF4 in perioada 2015-2018 29
4.2 Evolutia profitului net inregistrat de SIF1 si SIF4 in perioada 2015-2018 36
4.3 Analiza si dinamica VUAN inregistrat de SIF1 si SIF4 in perioada 2015-2018 37
Concluzii si recomandari de investitii 38
Bibliografie 39


Extras din proiect Cum descarc?

Capitolul 1: Informatii generale despre SIF1 Banat-Crisana si SIF4 Muntenia
Introducere 
La inceput, Societatile de Investitii Financiare erau cunoscute sub denumirea de Fondurile Proprietatii Private sau abreviat FPP-uri. Din anul 1995 Programul de Privatizare in Masa a realizat schimbarea denumirii in Societati de Investitii Financiare. In anul 1999, actiunile sale au fost regasite la cota Bursei de Valori Bucuresti, ajungand sa fie intr-un timp scurt cele mai lichide titluri ce sunt tranzactionate pe piata din Romania, statut ce se regaseste si in prezent. 
Societatile de Investitii Financiare isi desfasoara activitatea si se comporta ca un fond de investitii inchis constituite printr-un act constitutiv, fiind incadrate in categoria numita "Alte organisme de plasament colectiv" in conformitate cu reglementarile Autoritatii de Supraveghere Financiara. Aceste societati prezinta o politica de investitii foarte diversificata, iar in ceea ce priveste pretul pe actiune este variabil tinand cont de cerere si oferta. Daca un anumit investitor vrea sa isi vanda detinerile la o Societate de Investitii Financiare, are obligatia de a le vinde ca orice companie ce este listata prin intermediul bursei in comparatie cu fondul deschis de investitii in cadrul caruia toate unitatile de fond sunt rascumparate de catre administratorul fondului. Societatile de Investitii Finaciare sunt tranzactionate cu un discount spre deosebire de valoarea activului net unitar. 
In Romania, sunt cinci Societati de Investitii Financiare fiind denumite dupa anumite regiuni din tara noastra. In prezent, acestea sunt societati comerciale private beneficiind de un numar considerabil de actionari, avand actiuni regasite pe o piata reglementata la tranzactionare respective la BVB ce administreaza active la valorile actuale intr-un numar de 1 miliard de euro. 
Patru dintre SIF-uri ce sunt amplasate in Arad, Brasov, Craiova, Bacau au contribuit la privatizare, au avut implicatie in reorganizarea societatilor cu probleme, si-au adus contributia in ceea ce priveste administrarea unei varietati de firme de interes atat local cat si national, au ajutat la imbunatatirea managementului in toate zonele unde numarul de investitii straine a fost redus in mod considerabil. Toate SIF-urile ce se regasesc in Romania sunt in momentul de fata institutii financiare solide avand investitii pe pietele externe. 
1.1 Informatii generale despre SIF1 Banat-Crisana
Societatea de Investitii Financiare Banat-Crisana este o societate pe actiuni ce are un capital integral privat si isi desfasoara activitatea ca o societate de investitii de tip inchis avand o politica de investitii foarte diversificata, fiind autorizata, reglementata si monitorizata de Autoritatea de Supraveghere Financiara. Aceasta societate este autoadministrata iar din luna martie a anului 2018 este autorizata de ASF ca fiind administrator de fonduri de investitii alternative (AFIA). Sediul central al societatii se afla in Arad iar in ceea ce priveste evidenta actiunilor dar si a actionarilor este gestionata in prezent de catre S.C Depozitarul Central S.A Bucuresti. De asemenea, Banca Comerciala Romana asigura serviciul de depozitare a activelor a acestui SIF.
Din 3 martie 2015 la conducerea acestui SIF se afla Bogdan-Alexandru Dragoi fiind Presedinte al Consiliului de Administratie si totodata Director General.
SIF Banat-Crisana, fiind succesoarea Fondului Proprietatii Private (FPP) I Banat-Crisana (constituit in 1992), a luat fiinta ca societate pe actiuni in luna noiembrie a anului 1996, prin reorganizarea si schimbarea FPP I Banat-Crisana, pe baza Legii nr.133/1996 pentru trecerea de la fondurile proprietatii private la societatile de investitii financiare. 
Cu privire la performanta financiara, Societatea de Investitii Financiare Banat-Crisana a inregistrat venituri in crestere in 2018 fata de anul trecut cu 29,95 mil lei, cheltuieli cu 2,18 mai mari comparativ cu anul 2017, un profit brut mai mare 8,4 mil lei spre deosebire de anul precedent si un profit net in crestere fata de 2017 cu 7,64 mil lei. 
Misiunea Societatii de Investitii Financiare Banat-Crisana este de maximiza pe un termen mediu si lung de timp valoarea firmei pentru totalitatea actionarilor. In ceea ce priveste viziunea companiei este de a obtine in mod constant rezultate satisfacatoare in cadrul procesului de gestionare a activelor financiare, de a avea o rentabilitate ridicata a investitiilor si majorarea valorii portofoliului pe un termen lung de timp, o imagine pozitiva prin tinerea cont de principiile guvernarii corporative si nu in ultimul rand de a fi prezenti alaturi de parteneri cunoscuti in cadrul investitional romanesc. Strategia investitionala a societatii vizeaza maximizarea performantelor portofoliului cu scopul majorarii valorii activelor ce sunt administrate si a veniturilor din investitii. Societatea gestioneaza un portofoliu complex, aplicand o strategie de iesire tinand cont de specificul fiecarei investitii in parte. Societatea de Investitii Banat-Crisana are ca obiectiv gestionarea in mod eficient a unui portofoliu de o mare diversificare de active calitative, in masura de a asigura un anumit flux de venituri constant, majorarea pe termen mediu si lung a capitalului pentru obtinerea de randamente ridicate si totodata pentru cresterea valorii pentru actionari. 
Investitiile sunt realizate pe o anumita perioada de timp, in conditii reglementate de prudentialitate, sub o supraveghere si control corespunzator al riscurilor pentru a asigura un echilibru constant atat intre risc cat si intre profit. Procesul de luare a tuturor deciziilor investitionale se formalizeaza prin anumite proceduri interne dar si prin nivele de competente ce sunt aprobate de catre Consiliul de Administratie al societatii.


Fisiere în arhivă (1):

  • Analiza structurii portofoliilor pentru Societatile de Investitii Financiare - Abordare comparativa (SIF1 Banat-Crisana si SIF4 Muntenia).docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Bibliografie

1. https://www.bursa.ro; 
2. https://www.financialmarket.ro;
3. http://www.sif1.ro ;
4. http://www.sifmuntenia.ro;


Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Proiecte.ro.


Descarcă acest proiect cu doar 6€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:



* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!