Analiza structurii și dinamicii resurselor financiare publice din bugetul consolidat al României

Cuprins proiect Cum descarc?

Cuvant inainte 3
Structura resurselor financiare publice din bugetul de stat şi din bugetele locale– criterii şi componente (conform clasificaţiei bugetare) 4
Bugetul de stat – definitie si caracteristici 4
Structura resurselor financiare la nivelul bugetului de stat 6
Bugetul local –definitie si continut 11
Structura resurselor financiare la nivelul bugetului local 12
Mutaţii în structura resurselor financiare publice din bugetul de stat în perioada 2009-2011 13
Bugetul de stat consolidat, in comparatie, pentru anii 2009, 2010 si 2011 : 13
Mutaţii în structura resurselor financiare publice din bugetele locale în perioada 2009-2011 20
Bugetul local, in comparatie, pentru anii 2009, 2010 si 2011 : 20
Concluzii 26
Anexa 1 27
Anexa 2 28
Anexa 3 29
Bibliografie : 30


Extras din proiect Cum descarc?

Cuvant inainte
Bugetul general consolidat al Romaniei sau BGC, reprezinta totalitatea bugetelor, elemente ale sistemului bugetar, consolidate pentru a constitui un intreg. 
In acest proiect vom analiza structura resurselor financiare publice din bugetul de stat si din bugetele locale pentru a ne face o idee asupra situatiei economice din tara noastra. Mutatiile in structura resurselor financiare publice din bugetul de stat cat si local din perioada 2009-2011 vor fi analizate cu ajutorul unor tabele si grafice pentru a face o comparatie intre acestea.
Desi Romania a fost afectata la randul ei de criza economica mondiala inceputa in anul 2009, ce a lovit puternic economiile tarilor, a reusit sa treaca peste momentele de dificultate economica prin masurile de austeritate impuse, cum ar fi : concedierile salariatilor ce prestau servicii in sistemul public (bugetarii), cresterea TVA-ului de 19%, cu 5 %, ajungand astfel la 24%, taieri din salarii si pensii si alte masuri de austeritate impuse de FMI . 
Chiar daca nu suntem in situatia Greciei, de exemplu, care este puternic sustinuta de statele membre ale Uniunii Europene , fara de care ajutor ar fi ajuns intr-un stadiu de faliment, situatia din Romania este una care pune probleme si va pune in continuare, chiar daca vom trece peste aceasta criza economica mondiala, ce nu pare a inceta, deoarece economia noastra a fost salvata si relansata cu ajutorul impumuturilor masive de la Fondul Monetar International (FMI), impumuturi ce vor fi achitate in viitorii ani, lucru ce inseamna ca ne va lua mult timp sa ajungem la situatia economica initiala, cea de dinaintea inceperii crizei economice mondiale.
Structura resurselor financiare publice din bugetul de stat şi din bugetele locale– criterii şi componente (conform clasificaţiei bugetare)
Bugetul de stat – definitie si caracteristici
Fiecare tara isi desfasoara activitatea proprie conform unui mecanism propriu, numit mecanism economic , ce reprezinta un sistem de metode de conducere economica, de obiective ce determina conducerea si de structuri organizatorice (suprastructurale, institutionale, juridice) prin care se efectueaza conducerea. 
În acest sistem de conducere se includ: principiile fundamentale de conducere, organizarea economiei şi conexiunile între componentele acesteia, sistemul pietei, criteriile de eficientă, parghiile economice, sistemul informational.
Mecanismul economic îndeplineste 2 functii :
- Functia de conducere si reglare a proceselor economice în concordanta cu interesele nationale;
- Functia de stabilire a echilibrului general economic prin intermediul statului si institutiilor sale.
Piata concurentiala joaca un rol important in realizarea functiei de reglare si de conducere a proceselor economice in corespondenta cu interesele nationale unde se regleaza raportul de interese cu ajutorul agentilor economici la enuntarea cererii si ofertei, la realizarea lor si a stabilitatii economice. 
In acest caz, statul isi asuma un rol important, sub 2 aspecte : cea de agent economic caz in care se aseamana cu oricare alt agent economic si ca autoritate publica care executa si constituie cadrul legislativ si influenteaza desfasurarea mecanismului economic prin parghiile economico-financiare (parghia vamala, parghia fiscala si parghia cheltuielilor publice), prin puterea sa economica, cat si prin dobanda, pret, profit, etc.


Fisiere în arhivă (1):

  • Analiza Structurii si Dinamicii Resurselor Financiare Publice din Bugetul Consolidat al Romaniei.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Proiecte.ro.


Descarcă acest proiect cu doar 6€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!