Analiza surselor de finanțare ale întreprinderii - Studiu de caz DIGI Communications NV

Cuprins proiect Cum descarc?

CAPITOLUL 1: Prezentarea generala a intreprinderii
1.1 . Cadrul general de organizare si desfasurare a activitatii 
A. Obiect de activitate
B. Structura actionariat
1.2. Piata si concurenta (principalele produse si servicii oferite, principalii concurenti regionali, nationali sau internationali) 
CAPITOLUL 2: Structura surselor de finantare
2.1. Descrierea surselor de finantare a companiei pentru perioada 2014-2017
A. Principalele surse de finantare si prezentarea succinta a acestora
B. Tabele
C. Prezentarea datelor din tabel
2.2. Evolutii in structura surselor de finantare a intreprinderii in perioada 2014-2017
CAPITOLUL 3: Analiza capitalului propriu si a factorilor de influienta
3.1. Structura capitalurilor proprii in perioada 2014-2017
3.2. Analiza evolutiei structurii capitalurilor proprii si a principalilor factori de influienta
CAPITOLUL 4:Analiza resurselor imprumutate 
4.1. Structura resurselor imprumutate in perioada 2014-2017
4.2. Analiza evolutiei structurii resurselor imprumutate si a principalilor factori de influenta
CONCLUZII


Extras din proiect Cum descarc?

Capitolul 1
1.1. Cadrul general de organizare si desfasurare a activitatii
DIGI Communication N.V. (simbol: DIGI)-  este unul din principalii furnizori de servicii de telecomunicatii din Romania si Ungaria.
Afacerea, a fost infiintata, de un grup de persoane fizice din Romania ,impreuna cu Dl. Zoltan Teszari , in 1992. Entitatea-mama a fost infiintata in Olanda cu locul desfasurarii activitatii in Romania. Acestia au infiintat societatea TVS Holding Brasov , oferind servicii de televiziune prin cablu in Timisoara si Brasov. Anul urmator , Dl. Teszari a fondat societatea Kappa ,fiind una dintre cele mai importante si moderne retele de televiziune din Bucuresti. Societatea Kappa s-a impartit in doua ,in anul 1996, datorita viziunilor diferite asupra societatii. Dl Teszari dorea extinderea societatii in tara ,iar ceilalti doreau sa se limiteze la orasul Bucuresti. Dl. Teszari a contibuit cu jumatatea sa din actiuni la procesul de fuziune cu societatea Analog CATV. 
Din 1996 , acestia au pus accent pe modernizarea retelelor existente, pe dezvoltarea retelelor de cablu in zonele slab deservite, au achizitionat retele de internet fix si date fixe in Romania si Ungaria.
Societatea TVS Holding Brasov S.A. ,societatea Romania Cable Systems S.A. si societatea Romania Data Systems S.A. au fuzionat , rezultand o societate numita RCS & RDS S.A.
Compania s-a dezvoltat rapid in activitatea sa , ceea ce a condus la procesul de diversificare, acestia infiintand o filiala specializata in transmisii de date si internet, au inceput sa ofere servicii limitate de telefonie fixa clientilor comerciali si internationali. In paralel cu aceasta strategie de extindere si diversificare din Romania, a avut loc si o strategie de extindere internationala, achizitionand 15 retele mici , majoritatea fiind din Budapesta si alte 3 orase din Ungaria. Acestia ofera servicii de telecomunicatii mobile in Spania(2008) si in Italia(2010).
Obiectivul societatii este acela de a oferi un serviciu convenabil, flexibil si transparent, cautand cele mai bune solutii pentru clientii lor si tinand cont mereu de necesitatile si sugestiile acestora.
DIGI Communication N.V- are misiunea de a furniza clientilor, servicii de telecomunicatii de inalta calitate la preturi competitive.
Structura actionariat:
ACTIONAR ACTIUNI PROCENT
Pers. Juridice 25.518.476 74,5196%
Pers. Fizice 8.725.496 25,4804%
TOTAL 34.243.972 100%
Tabelul 1.1 
Sursa: bvb.ro
Din tabelul de mai sus , se observa ca structura actionariatilor e formata din: persoane juridice care detin 25.518.476 de actiuni , in procent de 74,5196% si persoane fizice care detin 8.725.496, in procent de 25,4804% . Acest lucru se poate observa si din schema de mai jos:
Graficul 1.1
Structura actionariat
1.2. Piata si concurenta (principalele produse si servicii oferite, principalii concurenti regionali, nationali sau internationali) 
Digi are numeroase oferte atat in tara, cat si in strainatate. Acestea includ servicii de televiziune prin cablu si televiziune DTH, internet fix, date fixe si telefonie fixa.
Serviciile de telecomunicatii fixe si de divertismentn sunt oferite prin intermediul retelei proprii de fibra optica avansate tehnologic, care deserveste la acest moment 62% si 24% din gospodariile din Romania , respectiv Ungaria, ambele tari aflandu-se in aria de acoperire a serviciilor de televiziune prin satelit , de tip "Direct-to-Home". Abonatii se bucura de acces la canale personalizate si servicii de tip pay TV, care ofera continut premium de suport si filme. Digi este una dintre cele mai avansate retele mobile din punct e vedere tehnologic din Romania, avand cel mai rapid ritm de dezvoltare, din punct de vedere al numarului de clienti.
Compania Digi, incearca sa ofere servicii de cea mai buna calitate, dorind sa isi mentina clientii multumiti de serviciile oferite si chiar sa castige increderea clientilor concurentei.
Conform S&P, profilul de risc al companiei Digi ramane constransa de marimea relativ mica , dar in crestere, a companiei, expunerea sa geografica limitata si competitia intensa din partea unor mari jucatori cu o flexibilitate financiara mai mare. Aproape 90% din veniturile Digi sunt generate in doua economii relativ mici: Romania si Ungaria.


Fisiere în arhivă (1):

  • Analiza surselor de finantare ale intreprinderii - Studiu de caz DIGI Communications NV.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Bibliografie

Bistriceanu, gh., s.a., Finantele agentilor economici , Editura Didactica si Pedagogica, Bucuresti , 2004
Toma, M.; Alexandru,F., Finante si gestiune financiara de intreprindere, Editura Economica, Bucuresti, 2003
HOANTA, Nicolaie. Gestiunea financiara a intreprinderii. Nicolaie Hoanta. Bucuresti : C. H. Beck,2011. X, 286 p. ; 24 cm. (Oeconomica).
Cristea, H., Stefanescu, N., Finantele intreprinderii, Editura CECCAR, Bucuresti, 2003.
Stancu Ion, Finante, editura Economica, Bucuresti 2007 
Onofrei, Mihaela. "Finantele intreprinderii, Editura Economica." (2004). 
VINTILA, Georgeta. Gestiunea financiara a intreprinderii. Ed. a 5-a: Bucuresti :Editura Didactica si Pedagogica, 2010
www.bvb.ro
www.digi-communications.ro


Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Proiecte.ro.


Descarcă acest proiect cu doar 5€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!