Analiza surselor de finanțare ale unei întreprinderi

Cuprins proiect Cum descarc?

I. Analiza surselor de finantare ale intreprinderii SC Palace SA Sinaia 3
1. Prezentarea generala a intreprinderii 3
2. Prezentarea surselor de finantare 4
3. Analiza structurii capitalului intreprinderii 9
4. Analiza mutatiilor/ modificarilor/ dinamicii in structura rezurselor proprii si imprumutate 10
5. Concluzii: 11
II. Analiza structurii economice/functionale a chetuielilor pentru invatamant in Romania in perioada 2014-2018 12
1. Tratarea teoretica a chetuielilor analizate 12
1.1 Cheltuielile publice 12
1.2 Clasificarea cheltuielilor publice 13
1.3 Clasificarea cheltuieilor publice in Romania 13
1.4 Cheltuielile publice pentru invatamant in Romania 14
2. Valorile cheltuielilor pentru invatamant 15
3. Calculul si reprezentarea grafica a indicatorilor de nivel, structura si ai dinamicii pentru cheltuielile pentru invatamant in Romania 15
3.1 Indicatori de nivel 15
3.2 Indicatori de structura 17
3.3 Indicatori de dinamica 18
4 Concluzii 20
BIBLIOGRAFIE 21


Extras din proiect Cum descarc?

I. Analiza surselor de finantare ale intreprinderii SC Palace SA Sinaia
1. Prezentarea generala a intreprinderii
Hotelul Palace a fost construit in anul 1911, in numai opt luni de zile (intre 26 noiembrie si 15 iulie), dupa planurile arhitectului Petre Antonescu. Situat in gradina orasului, chiar in Parcul Dimitrie Ghica, hotelul a fost recent renovat si readus la imaginea din zilele sale glorioase.
Dincolo de eleganta clasica de secol XX, Hotelul Palace beneficiaza de o pozitie cu adevarat privilegiata: in centrul orasului, in imediata vecinatate a Casino-ului din Sinaia, a Hotelului Caraiman si la doar cateva minute de mers pe jos de centrul comercial al orasului sau de Manastirea Sinaia.
Hotelul Palace este cu siguranta un palat nu numai prin creatie arhitecturala, ci si prin nivelul de confort si de calitate al serviciilor oferite.
Telefon Receptie: 0244/ 312 051
0344/ 401 907
Rezervari tel/fax:
0244/ 311 542
E-mail: office@palacesinaia.ro
Adresa: Strada Octavian Goga, nr. 4, Sinaia, Judetul Prahova 106100
Restaurantul hotelului Palace este o gazda ospitaliera pentru diverse evenimente. Restaurantul Palace pune la dispozitie intr-o ambianta deosebita o larga varietate de preparate culinare din bucataria traditionala romaneasca si internationala. Bauturile rafinate vin din toata lumea, iar vinurile sunt alese din cele mai reprezentative podgorii.
Salonul clasic al restaurantului Palace, cu 230 de locuri , ofera servicii complete: de la micul dejun (bufet suedez) si pana la cocktail-uri, receptii, intalniri de afaceri, mese festive.
Centrul Lavander SPA, situat la parterul hotelului Palace, cu ferestre catre parc, este locul perfect pentru relaxare. Se poate inota in piscina interioara sau relaxa in jacuzzi. Este la dispozitie o sala de fitness, o sauna umeda si una uscata, bai cu sare, o zona de relaxare si una dedicata sedintelor de masaj.
Societatea Palace Sinaia, listata pe sistemul alternativ de tranzactionare al bursei de la Bucuresti, este controlata de Angela Cozma cu 32% din actiuni. Ceilalti actionari semnificativi sunt fondul de investitii Broadhurst Investments Limited, cu 21,3% din capitalul social, Fondul Proprietatea (15,4%) si MHC Explorer (14,5%) cu activitati in productia de energie.
Principalii concurenti ai societatii, aflati in apropiere, sunt:
- Cabana Susai- 17 km
- Paraul Rece- 19 km
- Maggies Ranch- 21 km
- Pensiunea Cheile Rasnoavei****- 22 km
- Conca Verde- 23 km
- Centrul de echitatie Diana- 23 km
- Pensiunea Rasnov- 23 km
- Club Vila Bran- 23 km
2. Prezentarea surselor de finantare
Capitalul social este definit ca suma tuturor aporturilor efectuate de asociati in vederea
constituirii si functionarii unei societati comerciale.
Capitalul social reprezinta componenta principala a capitalurilor unei intreprinderi pe actiuni ce presupune subscriptiile efectuate de actionari la o societate comerciala . 
Capitalul social se poate majora prin aporturi in bani sau/si in natura, reevaluarea patrimoniului, incorporarea rezervelor, capitalizarea profitului si prin conversia obligatiunilor in actiuni.
Sursele de provenienta a capitalului
Se considera ca exista doua mari grupe de surse de finantare:
- capitaluri proprii 
- capitaluri imprumutate
In functie de provenienta resurselor cu ajutorul carora se constituie si sporeste capitalul intreprinderii, deosebim doua modalitati de finantare:
- finantarea interna
- finantarea externa
Finantarea interna se realizeaza pe seama urmatoarelor resurse: profitul net sau partea din profitul net ramasa dupa plata dividendelor; amortizarea activelor imobilizate, sume din valorificarea activelor imobilizate scoase din functiune sau din vanzarea celor neutilizate; alte fonduri care pot fi asimilate celor proprii.
Finantarea externa reprezinta modalitatea de constituirecat si de majorare a capitalului intreprinderii si este reprezentata de: aporturile in natura sau in bani ale actionarilor; contributii ale statului, ale unor colectivitati publice si organisme specializate; emisiunea si vanzarea de noi actiuni; emisiunea si vanzarea de obligatiuni, contractarea de imprumuturi bancare, practicarea creditului comercial, a leasingului, sau alte operatiuni similare.
Primele de capital reprezinta o forma speciala de procesare a sporirii capitalului, reflectandu-se odata cu aceasta si excedentul dintre valoarea de emisiune si valoarea nominala. Primele de capital sunt formate din primele de aport si primele de emisiune .
Rezervele intreprinderilor private sunt alcatuite, din rezervele legale, rezerve statuare, rezerve contractuale si rezerve pentru actiuni proprii .
Rezervele din reevaluare sunt formate de surplusurile valorice rezultate in urma reevaluarii imobilizarilor unei intreprinderi.
Repartizarea profitului are loc la inceputul exercitiului financiar urmator celui pentru care se realizeaza situatiile financiare anuale. Asadar, cele doua conturi apar cu soldurile de profit sau pierdere, in situatia pozitiei financiare intocmita pentru exercitiul financiar la care se refera situatiile financiare anuale.
Capitalul propriu se compune din capitalul social care se formeaza din sumele puse la dispozitia intreprinderii cu caracter permanent de catre proprietari sub forma aportului in numerar sau in natura, din cresteri ulterioare de capital, din diferente pozitive din reevaluari, beneficii nedistribuite, rezultate pozitive ale exercitiului curent inainte de repartizare si, eventual, pe seama subventiilor primite.
Capitalul propriu prezinta o serie de trasaturi:
- poate fi definit ca ansamblu de bunuri posedate in bani si in natura sau totalitatea resurselor banesti investite intr-o afacere, existente la ora actuala;
- pentru a evalua societatea se are in vedere principiul prudentei; 
- capitalurile proprii cuprind, conform normelor contabile romanesti, in pasivul bilantier: 
- aporturile de capital;
- primele legate de capital;
- diferentele din reevaluare;
- rezervele;
- rezultatul reportat; 
- rezultatul exercitiului;
- repartizarea profitului;
- fondurile;
- subventiile pentru investitii;
- provizioanele reglementate.
- activul net contabil (ANC)= total active - total datorii.


Fisiere în arhivă (1):

 • Analiza surselor de finantare ale unei intreprinderi.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Bibliografie

https://palacesinaia.ro/palace/sinaia/
http://www.bvb.ro/
http://www.bvb.ro/FinancialInstruments/Details/FinancialInstrumentsDetails.aspx?s=PACY
http://www.mfinante.gov.ro/pagina.html?categoriebunuri=proiect-buget,buget,rectificari-bugetare&pagina=domenii&menu=Buget&tab=2
Morosan Gheorghe- Volumul I si II- Finante Generale, Editura Diadactica si Pedagica-RA, 2017
Raport Admin- SC Palace SA Sinaia. 2017


Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Proiecte.ro.


Descarcă acest proiect cu doar 5€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!