Asezarea si perceperea veniturilor bugetare la Directia Silvica Botosani

Extras din proiect Cum descarc?

Cap.1. Organizarea si functionarea Directiei Silvice Botosani
1.1. Scurt istoric
Regia Nationala a Padurilor - Romsilva are ca scop gospodarirea durabila si unitara, in conformitate cu prevederile amenajamentelor silvice si ale normelor de regim silvic, a fondului forestier proprietate publica a statului, in vederea cresterii contributiei padurilor la imbunatatirea conditiilor de mediu si la asigurarea economiei nationale cu lemn, cu alte produse ale padurii si cu servicii specifice silvice, precum si coordonarea si implementarea programului national de ameliorare genetica a cabalinelor, promovarea pe plan national si international, a exemplarelor de cabaline valoroase din hergheliile Regiei Nationale a Padurilor - Romsilva, prin organizarea de competitii sportive, targuri si expozitii, precum si exercitarea atributiilor de autoritate hipica nationala.
Din punct de vedere al administratiei silvice, Directia Silvica Botosani este subordonata Regiei Nationale a Padurilor-Romsilva, care este persoana juridica, cu sediul central in municipiul Bucuresti, Bd. General Gheorghe Magheru nr. 31, sectorul 1, si functioneaza pe baza de gestiune economica si autonomie financiara, exercitand si atributii de serviciu public cu specific silvic si de autoritate hipica nationala, in conformitate cu prevederile regulamentului de organizare si functionare aprobat prin Hotarare de Guvern . 
Directia Silvica Botosani se afla situata in partea de S-V a Podisului Moldovenesc si partea de S-E a judetului Botosani, cu sediul pe Str. Pacea nr. 47 in orasul Botosani, judetul Botosani, funtioneaza ca unitate teritoriala fara personalitate juridica, este inregistrata la Registrul Comertului din data de 9 februarie 2001 cu numarul de inmatriculare J07/41/2001.
In structura sa organizatorica functioneaza, potrivit profilului de activitate, urmatoarele subunitati: ocoale silvice, sectii si alte subunitati pentru exploatarea padurilor si prelucrarea primara a lemnului, precum si pentru intretinerea si repararea drumurilor forestiere; sectii de amenajare silvica; pepiniere silvice; crescatorii de vanat; sectii de productie pentru impletituri din nuiele de rachita si centre pentru recoltarea, prelucrarea si valorificarea lemnului, a fructelor de padure, a ciupercilor comestibile din flora spontana, a plantelor medicinale si a carnii de vanat; alte subunitati fara personalitate juridica, necesare realizarii obiectului sau de activitate, care functioneaza ca puncte de lucru.
Directia Silvica Botosani are in structura sa 6 ocoale silvice: Ocolul Silvic Trusesti, Ocolul Silvic Darabani, Ocolul Silvic Flamanzi, Ocolul Silvic "M. Eminescu", Ocolul Silvic Dorohoi, Ocolul Silvic Botosani.
1.2. Obiect de activitate
Ca unitate a Regiei Nationale a Padurilor, Directa Silvica are ca obiect de activitate apararea, conservarea si dezvoltarea durabila a fondului forestier, proprietate publica a statului, pe care il administreaza, precum si pentru gospodarirea fondurilor de vanatoare si a celorlalte produse specifice atribuite, potrivit legii, pentru recoltarea si valorificarea, prin acte si fapte de comert, a produselor specifice fondului forestier, potrivit prevederilor legale, in conditii de eficienta economica, exercitand si atributii de serviciu public cu specific silvic.
In acest scop executa lucrari de cultura si refacerea padurilor, paza si protectia acestora, ameliorarea terenurilor degradate, valorificarea masei lemnoase si produselor accesorii, ocrotire si valorificare a vanatului.
Fondul forestier este reprezentat de 55800 ha. Suprafata padurilor este de 54400 ha, din care rasinoase 1000 ha si foioase 53300 ha. Suprafata padurilor proprietate publica este de 49662 ha, reprezentand 89% din suprafata fondului forestier.


Fisiere in arhiva (1):

  • Asezarea si perceperea veniturilor bugetare la Directia Silvica Botosani.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!