Caiet de practică Spitalul Clinic de Recuperare Iași

Cuprins proiect Cum descarc?

ORGANIZAREA SI FUNCTIONAREA SPITALULUI CLINIC DE RECUPERARE IASI 2
ELABORAREA, APROBAREA SI ANALIZA BUGETULUI DE VENITURI SI CHELTUIELI A SPITALULUI CLINIC DE RECUPERARE IASI 6
EXECUTIA BUGETARA LA SPITALUL CLINIC DE RECUPERARE IASI 20
OPERATIUNI SI DOCUMENTE VIZAND CONTROLUL BUGETAR SI INCHEIEREA CONTULUI DE EXECUTIE BUGETARA 24
ACIZITII PUBLICE- SPITALUL CLINIC DE RECUPERARE IASI 27


Extras din proiect Cum descarc?

SCURT ISTORIC
Inca din anul 1971, principalul scop al Organizatiei Mondiale a Sanatatii a fost organizarea unei competitii stiintifice si tehnice in scopul reducerii nivelului ocupat in societate de catre persoanele cu dizabilitati fizice si cele dependente social. Odata cu imbunatatirea domeniului de activitate medicala prin adaugarea recuperarii, s-a urmarit si imbunatatirea starii de sanatate si a capacitatii functionale a organismului, pierdute din diverse motive precum bolile sau accidentele.
In anul 1969, Ministerul Sanatatii decide crearea a doua centru de recuperare care sa cuprinda tratarea unei game cat mai largi de afectiuni. Astfel, in anul 1973, prin Decretul 296, este aprobata contruirea a doua spitale de recuperare, unul in Iasi si unul in Cluj. 
In Iasi, existenta izvoarelor sulfuroase Nicolina a fost factorul hotarator ce a decis amplasarea spitalului in aceasta zona, la care s-a adaugat si Policlinica Balbeara, condusa de Dr. V. Bejan, avand ca anexa si plaja Nicolina. Pe aceleasi considerente a fost construit si sanatoriul balnear U.J.C.A.P., destinat populatiei din mediul rural, care a putut astfel sa beneficieze de asistenta si competenta profesionala a cadrelor medicale din spital. 
In anul 1978, Ministerul Sanatatii a aprobat infiintarea unui Cabinet de evaluare biopsihomatic si de ergodisagnostic, in componenta caruia au facut parte medici de specialitate din clinici, presedintele Oficiului de expertiza medicala si un psiholog. Spitalul Clinic de Recuperare Iasi functioneaza ca ordonator tertiar de credite, aflat in subordinea Consiliului Local Iasi, conform Legii nr. 95 din anul 2006, privind reforma in domeniul sanatatii. 
OBIECTUL DE ACTIVITATE AL SPITALULUI CLINIC de RECUPERARE 
Spitalul Clinic de Recuperare Iasi presteaza servicii medicale spitalicesti de ortopedie, reumatologie, balneologie, recuperare cardio-pulmonara si neurologica, medicina muncii, recuperare neuromotorie si ORL.
Conform Legii 95/200, art. 172, republicata, cu avizul Ministerului Sanatatii si aprobarea autoritatii locale, structura organizatorica este urmatoarea:
Figura nr. 1. Structura organizatorica a SCR Iasi
Sursa: Prelucrare proprie pe baza informatiilor primite de la locul de practica
De asemenea, Spitalul Clinic de Recuperare are in structura sa organizatorica Farmacie, Laborator de analize medicale, Laborator radiologie si imagistica medicala, Unitate de transfuzii sanguine, Laborator de explorari functionale, Laborator tehnic de specialitate pentru exploatarea rationala a apelor minerale utilizate in cura interna si externa, Laborator de recuperare, medicina fizica si balneologie- baza de tratament, Ambulatoriu integrat si Compartiment audiologie.
In cadrul spitalului se desfasoara si urmatoarele activitati: 
a) invatamant medico-farmaceutic;
b) invatamant universitar;
c) invatamant postuniversitar; 
d) cercetare stiintifica medicala; 
e) programe nationale de sanatate
Pregatirea cadrelor medicale, rezidentilor, studentilor, doctoranzilor, masteranzilor si elevilor in spital este admisa atat pentru cei din invatamantul de stat, cat si pentru cei din invatamantul privat autorizat sau acreditat potrivit legii. Activitatile de invatamant si cercetare sunt astfel organizate incat sa consolideze calitatea actului medical, cu respectarea drepturilor pacientilor, a eticii si deontologiei medicale.
Spitalul este condus de un manager, persoana fizica, selectionat in conditiile legii, EC, CARMEN CUMPAT. In cadrul spitalului se organizeaza si functioneaza Consiliul de administratie si Comitetul director.
Figura nr 2. Conducerea spitalului Clinic de Recuperare Iasi


Fisiere în arhivă (1):

  • Caiet de practica Spitalul Clinic de Recuperare Iasi.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Proiecte.ro.


Descarcă acest proiect cu doar 5€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!