Controlul Impozitelor la SC Iancu Trans SRL

Cuprins proiect Cum descarc?

INTRODUCERE 2
CAPITOLUL 1. IMPOZITELE SURSA A VENITURILOR PUBLICE 4
1.1. Evolutia impozitelor 4
1.2. Importanta impozitelor incasate la bugetul de stat in cadrul economiei 5
1.3. Aspecte teoretice privind impozitele ca venit fiscal 6
1.3.1. Elemente definitorii ale impozitelor 8
1.3.2. Asezarea si perceperea impozitelor 9
1.4. Definirea si caracterizarea generala a impozitelor directe 10
1.4.1. Impozitele reale 12
1.4.2. Impozitele personale 13
1.5. Definirea si caracterizarea generala a impozitelor indirecte 16
1.5.1. Taxa pe valoare adaugata 19
1.5.2. Accizele sau taxele speciale de consumatie 23
1.5.3. Alte impozite indirecte 24
1.6. Conturi utilizate 26
1.7. Contabilitatea impozitului pe profit 28
1.8. Contabilitatea taxei pe valoare adaugata 30
1.9. Contabilitatea accizelor 39
CAPITOLUL 2. CONTABILITATEA IMPOZITULUI PE VENITUL DIN SALARIU 41
2.1.Definirea venitului din salarii 41
2.2. Baza impozabila 42
2.3. Deduceri din impozitul pe salarii 45
Determinarea salariului impozabil si a impozitului pe venitul din salarii 47
2.4.Determinarea salariului impozabil 47
2.5.Sistemul de conturi utilizat 50
CAPITOLUL 3 STUDIU DE CAZ : CONTROLUL IMPOZITELOR LA S.C. IANCU TRANS S.R.L. 55
3.1.Prezentarea Societatii 55
3.2.Structura organizatorica S.C. IANCU TRANS S.R.L. 59
3.3.Analiza structurii personalului 63
3.4. Structura si evolutia principalelor venituri bugetare varsate de S.C. Iancu Trans S.R.L. in perioada 2009-2011 68
3.5. Fundamentarea principalelor categorii de venituri bugetare de la S.C. Iancu TransS.R.L. 71
3.6. Elemente tehnice cu privire la obligatiile bugetare 73
3.7. Calcule asupra planificarii principalelor categorii de venituri bugetare 77
CONCLUZII 89
BIBLIOGRAFIE 91


Extras din proiect Cum descarc?

INTRODUCERE
Pentru buna desfasurare a oricarei activitati, la nivel macro si microeconomic, sunt necesare o serie de resurse materiale, umane, informationale si financiare. Resursele financiare sunt reprezentate de totalitatea mijloacelor banesti necesare realizarii unor obiective economice, social-culturale sau de alta natura.
In economia contemporana, contabilitatea este o necesitate si nu o dorinta. Intr-o lume fiscala de o amploare fara precedent, stiinta contabilitatii ofera solutii pentru dezvoltarea si reflectarea activitatii oricarui agent economic. 
Nu conteaza structura capitalului, nu conteaza domeniul, nu conteaza tara. Fara contabilitate, activitatea economica nu se poate concepe.
Una din conditiile esentiale ale mentinerii echilibrului unei firme, intr-o economie concurentiala, o constituie valorificarea eficienta a tuturor factorilor de productie care participa direct sau indirect la realizarea obiectivelor acesteia. Obtinerea unei eficiente economice care sa mentina firma in competitie, in conditiile unui mediu economic cu tendinte de globalizare a concurentei, caracterizat prin schimbari rapide si uneori violente in toate planurile vietii social - economice, este o prioritate absoluta pentru toate intreprinderile romanesti.
Impozitele, taxele, contributiile si imprumuturile de stat, alocatiile, subventiile si transferurile bugetare constituie nu numai metode de prelevare si de repartizare a resurselor financiare publice, dar si instrumente cu ajutorul carora organele de decizie cauta sa orienteze dezvoltarea economica si sociala a tarii in directia dorita de acestea.
Organele financiare, cadrele de conducere si specialistii din institutiile publice sunt chemate sa indeplineasca un rol activ in fundamentarea deciziilor autoritatilor publice, in rationalizarea optiunilor bugetare, in cresterea eficientei cu care sunt folosite resursele materiale, umane, financiare si valutare de care dispun.
Autoritatilor publice le revine sarcina alegerii instrumentelor prin care se efectueaza prelevarile din veniturile populatiei si din profiturile societatilor comerciale - impozite, taxe si contributii - in functie de randamentul acestora si nu in ultimul rand de efectele pe care acestea le induc.
Ministerul Finantelor are, potrivit legii, obligatia de a actualiza permanent reglementarile contabile, pe baza actelor normative ce vor fi adoptate ulterior.
In conditiile economiei de piata rezultatele activitatii oricarei intreprinderi sunt conditionate de eficacitatea decontarilor comerciale. Aceste decontari constituie o latura importanta in derularea normala a tranzactiilor comerciale ale intreprinderilor, asigurand minimalizarea riscurilor de insolvabilitate, promovand tehnici moderne de decontare, contribuind la solutionarea problemelor interne si la desfasurarea eficienta a activitatii de intreprinzator. In acest context, rolul contabilitatii creste semnificativ in luarea deciziilor operationale si pe termen lung, deoarece informatiile despre decontarile comerciale sunt furnizate de contabilitate si confirmate in cadrul auditului rapoartelor financiare.
Tranzitia la economia de piata determina schimbari esentiale, fiind necesare transformari radicale pe toate planurile: social, economic, tehnologic si ecologic. Promovarea schimbarii necesita un efort de inteligenta si organizare, scoaterea in prim plan a competitiei si a valorilor autentice. In cadrul acestui proces de tranzitie un loc important il ocupa problemele privind reorganizarea activitatii economice si deblocarea structurilor economice si reforme ale sistemului fiscal si ale sistemului bancar, precum si in domeniul preturilor si tarifelor. 
Reorganizarea activitatii economice vizeaza crearea unor noi structuri de productie si de management atat la nivel microeconomic cat si la nivel macroeconomic. 
Larga miscare pentru insusirea, dezvoltarea si aplicarea in viata a conducerii operative a condus la mutatii cantitative si calitative in conceptia de abordare, realizare si folosire a resurselor generatoare de informatii printre care se include si contabilitatea.
Se pune un accent deosebit pe reflectarea in contabilitate a relatiilor agentilor economici cu statul, cu diversi parteneri interni si externi, cu personalul, cu bancile, cu actionarii si cu asociatii si pe calculul, pe baza informatiilor furnizate, a indicatorilor financiar-economici privind activitatea desfasurata si rezultatul obtinut la incheierea exercitiului financiar.
Intreprinderea are relatii cu bugetul statului si cu bugetele locale in legatura cu diferite impozite - directe si indirecte- si taxe datorate asupra, cu eventualele subventii de la buget, precum si cu unele fonduri speciale la a caror constituire contribuie.
In cadrul lucrarii au fost prezentate principalele impozite directe si indirecte din sistemul fiscal romanesc : accizele, taxa pe valoare adaugata, impozitul pe veniturile realizate de persoanele fizice, impozitele si taxele locale, precum si retinerile din salarii datorate atat de unitate, cat si de salariati.
Actualul sistem de impozite si taxe din Romania nu a aparut pe un teren gol, ci ca urmare a unor sisteme mai vechi de impozitare, care s-au stabilit pe masura evolutiei economico-sociale si care a functionat cu efecte mai mult sau mai putin favorabile, in conditiile concrete ale fiecarei etape de dezvoltare. 
Dupa aparitia statului ca organizator al vietii sociale, nevoia de resurse financiare a crescut, dand amploare activitatii fiscale, care se impune ca un ansamblu al proceselor de formare si redistribuire a resurselor, mai intai sub forma lor naturala, apoi sub forma baneasca, necesara atat colectivitatilor locale, cat si celor statale, legate de omogenizarea obiectivelor de interes public, armata si dotarea acesteia.


Fisiere in arhiva (1):

  • Controlul Impozitelor la SC Iancu Trans SRL.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 6 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!