Dimensiunile si Structura Cheltuielilor Publice Inregistrate la Nivelul Germaniei

Cuprins proiect Cum descarc?

Introducere 3
Capitolul I 5
Analiza contextului macroeconomic 5
1.1Produsul Intern Brut 5
1.2Evolutia ratei somajului ca procent in PIB 9
1.3Rata inflatiei 10
1.4Indicele preturilor de consum 11
1.5Nivelul salariului 13
Capitolul II 14
Analiza marimii si dinamicii cheltuielilor publice in Germania, perioada 2000-2005 14
Capitolul III 18
Analiza structurii cheltuielilor publice in Germania, 18
in perioada 2000 - 2005 18
3.1Servicii 18
3.2Aparare 19
3.3Ordine si siguranta publica 19
3.4Afaceri economice 20
3.5Protectia mediului 21
3.6Dotari de locuit si comunitate 22
3.7Sanatate 22
3.8Recreere,cultura si religie 23
3.9Educatie 24
3.10Protectie sociala 25
Concluzii 26
Bibliografie 27


Extras din proiect Cum descarc?

Introducere
Germania este o tara din Europa Centrala. Suprafata totala a teritoriului tarii este de 357.021 km2, relieful fiind preponderent muntos.
Populatia: Populatia Germaniei este de peste 82 milioane locuitori ( 82.424.609 ), ceea ce face Germania unul din cele mai populate tari din Uniunea Europeana.
Germania se invecineaza cu noua tari europene: Danemarca, Olanda, Belgia, Franta, Luxemburg, Elvetia, Austria, Republica Ceha si Polonia. De asemenea are iesire directa la Marea Baltica si la Marea Nordului (Oceanul Atlantic).
Forma de guvernamant: stat federal format din 16 landuri. 
Din punct de vedere constitutional Germania este o democratie republicana federala reprezentativa. Forma de guvernamant este parlamentara, in care seful guvernului sau cancelarul este ales de catre parlament (mai exact de catre Bundestag) si confirmat de catre presedintele statului. Desi cancelarul detine cele mai puternice competente politice, in ierarhia protocolara el se afla abia pe locul 3, dupa presedintele statului si presedintele Bundestag-ului.
Germania are cea mai mare economie nationala din Europa, a patra din lume ca PIB nominal, si a cincea din lume in functie de paritatea puterii de cumparare, conform datelor din 2008. De la inceputurile erei industriale, Germania a fost un lider, inovator si beneficiar al unei economii din ce in ce mai globalizate.
Germania este lider mondial in exporturi, exportand bunuri in valoare de 1,133 trilioane de dolari in 2006 (incluzand tarile din zona Euro), si genereaza un surplus comercial de 165 de miliarde.
Sectorul servicii contribuie cu aproximativ 70% la PIBul total, sectorul industrie cu 29,1%, si sectorul agricultura cu 0,9%. Majoritatea produselor sunt din domeniul ingineriei, in special automobile, instalatii mecanice, metalurgie si bunuri chimicale[1]. Germania este cel mai mare producator de turbine de vant si tehnologia puterii solare din lume. Cele mai mari targuri si congrese internationale de comert din fiecare an au loc in orase germane, cum ar fi Hanovra, Frankfurt si Berlin.
Germania este o sustinatoare a integrarii economice si politice europene, iar politicile ei comerciale sunt din ce in ce mai mult determinate de acordurile dintre membrii Uniunii Europene si de legislatia europeana privind piata comuna. Germania a adoptat moneda unica euro, iar politica ei monetara este stabilita de Banca Centrala Europeana, cu sediul la Frankfurt. Chiar si dupa reunificarea Germaniei, din 1990, nivelul de trai si veniturile anuale au ramas sensibil mai mari in fosta Germanie de Vest.
Modernizarea si integrarea economiei din estul Germaniei continua sa fie un proces de lunga durata, si se prevede ca acesta va dura pana in 2019, transferurile anuale de la vest la est fiind de aproximativ 80 de miliarde de dolari. 
Rata somajului a scazut incepand cu 2005, ajungand la cea mai scazuta cota din ultimii 15 ani, 7,5%, in iunie 2008.Acest procentaj variaza de la 6,2% in fosta Germanie de Vest, la 12,7% in fosta Germanie de Est. 
Fostul guvern, al cancelarului Gerhard Schroder, a initiat o serie de reforme privind piata de munca si institutiile legate de bunastarea publica, in timp ce actualul guvern a adoptat o politica fiscala restrictiva, si a redus numarul de locuri de munca din sectorul public.


Fisiere in arhiva (1):

  • Dimensiunile si Structura Cheltuielilor Publice Inregistrate la Nivelul Germaniei.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 6 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!