Dimensiunile și Structura Cheltuielilor Publice Înregistrate la Nivelul Germaniei

Cuprins proiect Cum descarc?

Introducere 3
Capitolul I 5
Analiza contextului macroeconomic 5
1.1Produsul Intern Brut 5
1.2Evoluția ratei șomajului ca procent în PIB 9
1.3Rata inflaţiei 10
1.4Indicele preturilor de consum 11
1.5Nivelul salariului 13
Capitolul II 14
Analiza mărimii şi dinamicii cheltuielilor publice în Germania, perioada 2000-2005 14
Capitolul III 18
Analiza structurii cheltuielilor publice în Germania, 18
in perioada 2000 – 2005 18
3.1Servicii 18
3.2Aparare 19
3.3Ordine si siguranta publica 19
3.4Afaceri economice 20
3.5Protectia mediului 21
3.6Dotari de locuit si comunitate 22
3.7Sanatate 22
3.8Recreere,cultura si religie 23
3.9Educatie 24
3.10Protectie sociala 25
Concluzii 26
Bibliografie 27


Extras din proiect Cum descarc?

Introducere
Germania este o țară din Europa Centrală. Suprafaţa totală a teritoriului ţării este de 357.021 km², relieful fiind preponderent muntos.
Populaţia: Populaţia Germaniei este de peste 82 milioane locuitori ( 82.424.609 ), ceea ce face Germania unul din cele mai populate ţări din Uniunea Europeană.
Germania se învecinează cu nouă ţări europene: Danemarca, Olanda, Belgia, Franţa, Luxemburg, Elveţia, Austria, Republica Cehă şi Polonia. De asemenea are ieşire directă la Marea Baltică şi la Marea Nordului (Oceanul Atlantic).
Forma de guvernământ: stat federal format din 16 landuri. 
Din punct de vedere constituţional Germania este o democraţie republicană federală reprezentativă. Forma de guvernământ este parlamentară, în care şeful guvernului sau cancelarul este ales de către parlament (mai exact de către Bundestag) şi confirmat de către preşedintele statului. Deşi cancelarul deţine cele mai puternice competenţe politice, în ierarhia protocolară el se află abia pe locul 3, după preşedintele statului şi preşedintele Bundestag-ului.
Germania are cea mai mare economie națională din Europa, a patra din lume ca PIB nominal, și a cincea din lume în funcție de paritatea puterii de cumpărare, conform datelor din 2008. De la începuturile erei industriale, Germania a fost un lider, inovator și beneficiar al unei economii din ce în ce mai globalizate.
Germania este lider mondial în exporturi, exportând bunuri în valoare de 1,133 trilioane de dolari în 2006 (incluzând țările din zona Euro), și generează un surplus comercial de 165 de miliarde.
Sectorul servicii contribuie cu aproximativ 70% la PIBul total, sectorul industrie cu 29,1%, și sectorul agricultură cu 0,9%. Majoritatea produselor sunt din domeniul ingineriei, în special automobile, instalații mecanice, metalurgie și bunuri chimicale[1]. Germania este cel mai mare producător de turbine de vânt și tehnologia puterii solare din lume. Cele mai mari târguri și congrese internaționale de comerț din fiecare an au loc în orașe germane, cum ar fi Hanovra, Frankfurt și Berlin.
Germania este o susținătoare a integrării economice și politice europene, iar politicile ei comerciale sunt din ce în ce mai mult determinate de acordurile dintre membrii Uniunii Europene și de legislația europeană privind piața comună. Germania a adoptat moneda unică euro, iar politica ei monetară este stabilită de Banca Centrală Europeană, cu sediul la Frankfurt. Chiar și după reunificarea Germaniei, din 1990, nivelul de trai și veniturile anuale au rămas sensibil mai mari în fosta Germanie de Vest.
Modernizarea și integrarea economiei din estul Germaniei continuă să fie un proces de lungă durată, și se prevede că acesta va dura până în 2019, transferurile anuale de la vest la est fiind de aproximativ 80 de miliarde de dolari. 
Rata șomajului a scăzut începând cu 2005, ajungând la cea mai scăzută cotă din ultimii 15 ani, 7,5%, în iunie 2008.Acest procentaj variază de la 6,2% în fosta Germanie de Vest, la 12,7% în fosta Germanie de Est. 
Fostul guvern, al cancelarului Gerhard Schröder, a inițiat o serie de reforme privind piața de muncă și instituțiile legate de bunăstarea publică, în timp ce actualul guvern a adoptat o politică fiscală restrictivă, și a redus numărul de locuri de muncă din sectorul public.


Fisiere în arhivă (1):

  • Dimensiunile si Structura Cheltuielilor Publice Inregistrate la Nivelul Germaniei.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Proiecte.ro.


Descarcă acest proiect cu doar 6€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!