Evaluarea Financiara a Societatii Flexibil SRL Baia Mare

Extras din proiect Cum descarc?

I. Scurt istoric
Istoria firmei Flexibil a inceput in urma cu peste 30 ani. 
In anul 1974 in cadrul familiei Borota se creaza, prin cooperatie, un atelier pentru executia de produse din cauciuc presat. Atelierul era situat in Baia Mare si avea o suprafata de productie de numai 30mp. 
In 1990, odata cu desfintarea regimului comunist, pe structura acestui atelier se creaza firma de familie BOROTA, cu alte perspective de dezvoltare. 
Doi ani mai tarziu Flexibil preia activitatea si bunurile firmei Borota, asimiland si executia de produse din cauciuc lipit pe metal. In paralel firma isi creaza un departament de proiectare si executie a matritelor si armaturilor metalice. 
In anul 1998 Flexibil isi schimba sediul in Sasar (localitate de langa Baia Mare) si achizitioneaza o hala de productie de 500 mp, iar personalul firmei ajunge la 30 persoane. 
In 2000 firma Flexibil se separa in doua firme, avand aceeasi actionari: 
1. Flexibil, specializata in: 
- proiectarea si executia matritelor si armaturilor metalice pentru industria cauciucului; 
- executia amestecurilor din cauciuc; 
- productia de piese din cauciuc si cauciuc lipit pe metal .
2. Micromet, specializata in debitarea tablelor, avand sediul in Baia Sprie 
In anul 2001 Flexibil implementeaza si certifica Sistemul de Management al Calitatii conform SR EN ISO 9002-1995 (ISO 9000 - 1994). 
In 2007 Flexibil si Micromet detin impreunaa o suprafata de productie de 3.500 mp si un numar de peste 85 de angajati dintre care 16 cu studii universitare din diverse domenii de activitate. 
In prezent Flexibil si Micromet sunt conduse de catre trei dintre fratii Borota care sunt si proprietarii celor doua companii. 
II. Prezentarea firmei si a obiectului de activitate
Flexibil SRL este specializata in productia de componente antivibratii din cauciuc presat si cauciuc lipit pe metal, folosite intr-un domeniu larg de aplicatii, cum ar fi: 
o elemente din cauciuc pentru amortizarea socurilor; 
o suporturi de amortizare a socurilor, din cauciuc lipit pe metal;
o suspensii din cauciuc lipit pe metal; 
o amortizoare-tampon, din cauciuc lipit pe metal; 
o montaje anti-vibratorii, din cauciuc lipit pe metal; 
o cuplaje flexibile din cauciuc si din cauciuc lipit pe metal; 
o bucse din cauciuc si cauciuc lipit pe metal;. 
Colectivul Flexibil a acumulat o bogata experienta in decursul a peste 30 de ani, lucrand alaturi de domenii industriale dintre cele mai exigente, cum ar fii: industria de autovehicule si utilaje grele, feroviara, constructii, marina, aparare militara, miniera, constructii de masini unelte, etc. Aceasta experienta, cumulata cu un personal profund implicat si o dotare complexa, le permite sa furnizeze solutia optima pentru problemele legate de antivibratie si acustica. 
Clientii firmei se pot baza pe colectiv, incepand de la conceperea produsului, proiectarea si executarea matritei, a componentelor metalice, conceperea amestecului de cauciuc potrivit pana la executia produsului si testarea lui in conditii similare cu cele din exploatare. 
Incepand cu anul 2000, Flexibil si-a extins piata in Europa, azi peste 80 % din produse sunt exportate pe pietele din: Olanda, Elvetia, Suedia, Germania, Norvegia, Anglia, etc. 
Produsele Flexibil se regasesc in diverse domenii: 
- Industrie 
- Vehicule pentru calea ferata 
- Marina
- Constructii civile si industriale 
- Vehicule si utilaje grele 
- Camioane
Piata firmei Flexibil
III. Produsele oferite
1.Tampoane
Tampoanele sunt componente ale unui ansamblu cu rol de a prelua vibratii sau forte de compresie, intindere, cardanice, moment de torsiune, etc. 
Ele sunt compuse din cauciuc sau cauciuc lipit pe metal, avand forma si dimensiunile date de ansamblul de forte la care sunt supuse si locul de montare. 
Cauciucul natural este materialul cel mai des utilizat (pentru temperaturi intre - 40?C ~ + 70?C si expuneri scurte pana la + 90?C) insa pentru aplicatii speciale se pot alege si alte tipuri de cauciuc rezistente in diferite medii.
2. Bucse
Bucsele au rolul de a prelua vibratii si forte radiale, axiale, cardanice si moment de torsiune. 
Ele sunt compuse dintr-o armatura interioara si una exterioara fixate de un strat de cauciuc lipit pe metal, avand forma si dimensiunile date de ansamblul de forte la care sunt supuse si locul de montare. 
3. Amortizoare
Amortizoarele sunt componente ale unui ansamblu cu rol de a prelua vibratii sau forte de compresie, intindere, cardanice, moment de torsiune, etc. 
Ele sunt compuse din cauciuc sau cauciuc lipit pe metal avand forma si dimensiunile date de ansamblul de forte la care sunt supuse si locul de montare.


Fisiere in arhiva (1):

  • Evaluarea Financiara a Societatii Flexibil SRL Baia Mare.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!