Finantarea Dezvoltarii Imobiliare in Cehia

Cuprins proiect Cum descarc?

Capitolul 1. Piata imobiliara in Cehia 1
Capitolul 2. Piata spatiilor rezidentiale in Cehia 7
Capitolul 3. Imprumuturile - sursa de finantare a dezvoltarii imobiliare (Cehia) 11
Capitolul 4. Finantarea dezvoltarii imobiliare in Cehia 16
Capitolul 5. Fondul locativ in Cehia 20
Concluzii 24
Bibliografie 25


Extras din proiect Cum descarc?

1. Piata imobiliara in Cehia 
Piata ceha imobiliara rezidentiala a continuat sa se stabilizeze pe parcursul ultimilor ani deoarece intrarea Republicii Cehe in UE a luat amploare spre un model complet occidental. Similar cu cresterea de imobiliare din Italia, Spania, Irlanda si Portugalia, atunci cand acestea au aderat la UE si a bunurilor si valorilor de afaceri a crescut, in unele cazuri cu 500% intr-un interval de timp de 8 ani. Acest lucru a avut loc si in Republica Ceha. 
Inca de cand piata imobiliara a fost deschisa dupa 1989, standardele de dezvoltare au fost apropiate de cele din alte tari din Europa de Vest si de mediul prietenos legislativ, cresterea calitatii si furnizarea de produse profesionale imobiliare si servicii a facut ca piata ceha imobiliara sa fie foarte interesanta pentru cumparatorii straini acasa sau investitor de proprietate. 
De asemenea, maturizarea pietei creditelor ipotecare a deschis calea ca potentialii cumparatori sa achizitioneze case sau apartamente mai degraba decat sa inchirieze casele sau apartamentele altora.
Acest boom pe piata creditelor ipotecare a adaugat un impuls calitatii constructiilor si gamei de preturi de proprietate, precum si concurentei dintre bancile cehe oferind finantare ipotecara pentru apartamente. Aceste credite au alimentat piata rezidentiala chiar mai mult. 
Unele fundale istorice pe piata imobiliara ceha: 
Cea mai buna dezvoltare a calitatii constructiilor, cu exceptia a ultimilor 5 pana la 7 ani, a fost inainte de ce-l de-al doilea razboi mondial perioada in care calitatea constructiei a fost mult mai buna, iar era post razboi, a fost, probabil, cea mai cautata de catre investitorii in proprietati atat inauntrul cat si in afara capitalei Praga.
Dupa al doilea razboi mondial au venit comunistii iar intre 1950 si 1990 proiectele de constructie de locuinte au fost finantate, supravegheate si controlate de catre stat. 
O forma de cooperare in dezvoltarea de locuinte si de proprietate a fost introdusa in 1959 de catre Stat care trebuiau sa fie finantate de catre fiecare membriu de cooperare, in mod individual si a reintrodus astfel participarea privata in dezvoltarea de locuinte in Republica Ceha. 
In aceasta perioada (1950-1990), aproximativ 50% din locuintele existente in prezent au fost construite, dar locuintele dezvoltate pe parcursul acestor ani au fost in cea mai mare parte, de inaltime,de asemenea au fost construite mai multe cladiri unitate de sortare pre-fabricate, cunoscute sub numele de "panelaky" sau panouri si blocuri panou. 
Acestea au fost rapid asamblate din materiale care se presupunea ca o sa dureze pentru generatii, dar in realitate, unele dintre componente, in principal, din beton au "disparut" in timpul constructiei, ducand la deterioararea rapida a constructiilor sa nu mai vorbim de peisajul urat pe care l-au lasat in spate chiar si in ziua de azi. 
Betonul "pierdut" a fost alcatuit prin utilizarea unei cantitati mai mari de apa si, prin urmare, un produs de calitate inferioara a urmat. 
Dimensiunea acestor "cutii" a fost, de obicei, destul de mica si nu a indeplinit niciodata cu adevarat nevoile unei familii cu copii. 
Dar intr-un regim in care toata lumea a avut dreptul de a avea un acoperis deasupra capului lor, care au fost ingrijiti (din punctul de vedere al regimului), nu conta daca oamenii traiau in unitati mici de beton. 
Aproximativ 2.1 milioane de unitati de astfel de locuinte au fost construite intre 1945 si 1990, care reprezinta aproximativ 58% din numarul total de unitati ocupate ca din 1991. 
Aceste cladiri, inclusiv unele dintre cele mai noi, se deterioreaza intr-un ritm rapid, nu numai din cauza calitatii de constructie saraca, dar si din cauza lipsei de intretinere sau de fonduri pentru intretinere. 
Aproximativ 43% din populatia Praga traieste in aceste unitati si astazi acest procent tinde sa fie mult mai mic in alte orase Cehe, unde densitatea populatiei este sensibil mai mica. 
Astazi, blocurile ,,panelaky" sau panoul de apartament si apartamente cuprinse intr-o casa, se adreseaza, in principal, segmentului nu atat de bogat ale populatiei cehe si se merge in sus pentru vanzare la preturi foarte ieftine. 
Multi investitori straini au gasit oferte foarte bune in cumpararea de mai multe apartamente la ultimul etaj intr-un bloc panou, au asigurat renovarea lor in apartamente mai mari mansarda si apoi, fie le-au inchiriat fie le-au putut revinde cu un profit substantial. 
Datorita faptului ca peretii de beton sunt destul de subtiri si iti permite sa auzi un alt chirias 4 etaje jos, sforaind pe timp de noapte, singura optiune viabila pentru cumparatorul sensibil este etajul de sus. 
Deci, inainte de Revolutia de catifea din 1989, aproape toate imobiliare apartineau statului si si un cuplu nou casatorit ar fi trebuit sa astepte pana la 10 ani pentru un apartament in proprietatea lor in Praga si mai mult cu 3ani in ceea ce priveste celelalte orase mai mari pe intreg teritoriul Republicii Cehe. 
Astazi, timpul de asteptare este de 5 ani pentru un apartament al carui proprietar este Statul, in Praga si mult mai putin in alta parte. 
"Revolutia de catifea" a adus schimbari majore in viata politica si economica in Republica Ceha si aceste modificari au schimbat semnificativ sectorul locuintelor cu principalele evolutii de locuinte finantate de stat sa fie eliminate complet pana in 1992, fara a furniza orice politici alternative.
Extinderea locuintelor, prin urmare, a revenit la municipalitatile individuale si pe piata, in general, dar, in acelasi timp au ramas reglementate de stat. 
Din moment ce acei ani de inceput de reforma economica si politica, leasingul si pietele de desfacere au suferit o metamorfoza constanta care, la momentul respectiv erau in principal in avantajul investitorului strain.


Fisiere in arhiva (1):

  • Finantarea Dezvoltarii Imobiliare in Cehia.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!