Finantarea Imobiliara Comerciala din Marea Britanie

Cuprins proiect Cum descarc?

Cuprins 2
Capitolul 1: Piata imobiliara din Marea Britanie 3
Capitolul 2 : Finantarea imobiliara comerciala din Marea Britanie 7
2.1. Segmental comercial al pietei imobiliare din Marea Britanie 7
2.2. Finantarea imobiliara comerciala din Marea Britanie 11
Concluzii 19
Bibliografie 20


Extras din proiect Cum descarc?

Capitolul 1: Piata imobiliara din Marea Britanie
Piata imobiliara britanica joaca un rol important la nivel european deoarece aceasta actioneaza ca un factor declansator international si ca un mecanism important de transmisie catre economia reala, afectand tranzactiile desfasurate, influentand creditele ipotecare, etc. 
Piata imobiliara din Marea Britanie este cea mai lichida si cea mai transparenta piata din Europa avand o structura ce confera stabilitate comparativa a venitului pentru investitori.
Un studiu realizat de catre Halfix, parte a grupului financiar Lloyds, pentru ultimii 50 de ani de piata imobiliara din Marea Britanie a aratat cat de umflata a fost bula imobiliara: cea mai lunga perioada de crestere - 10 ani - si decada cu cel mai mare procent: 62%. 
Studiul arata si ca perioadele de cresteri rapide sunt urmate de scaderi semnificative, iar de-a lungul celor cinci decenii preturile au scazut, in termeni reali, in aproape unul din trei ani. 
O prima concluzie ar fi ca, in jumatatea de secol analizata, preturile au crescut cu o medie anuala reala de 2,7%. Media anuala reala inseamna ca studiul a luat in considerare si inflatia - mai exact indicele preturilor de retail ale carui valori, mentioneaza autorii, au fost ridicate in special in anii '70 si '80. Una peste alta, cu media anuala mentionata pretul mediu al caselor a crescut cu 273% peste inflatie in ultimii 50 de ani. In termeni nominali, o casa care in 1959 putea fi cumparata cu 2.500 de lire a ajuns in 2009 sa coste 162.000 de lire. 
Media anuala reala vrea sa arate si ca, pe termen suficient de lung, investitia in imobiliare - cel putin in cazul pietei britanice - este profitabila. 
Studiul Halifax identifica cele doua decade cu cresteri-record ale preturilor: anii 2000 cu un avans real de 62% si anii '80 cu o crestere reala de 61%. Interesanta este si cea mai proasta decada din ultimii 50 de ani: anii '90, cand preturile au coborat cu 22%. La sfasitul anului 2008 peste doua treimi din locuinte erau ocupate de proprietari (68%). Locuintele inchiriate reprezentau 14% din numarul total, iar locuintele sociale 18%, arata studiul Halifax. Proprietarii s-au inmultit incepand cu anii '80, iar numarul locuintelor inchiriate a scazut spre anii '90, apoi a revenit pe crestere, dar nu a mai ajuns din urma anii '60, cand chiriasii ocupau o treime din piata britanica. 
Interesante sunt si cifrele cu privire la cine a construit cel mai mult: pana in anii '80 sectorul public aproape ca tinea pasul cu cel privat. In 1970, de exemplu numarul locuintelor construite de stat il depasise chiar pe cel din sectorul privat. Democratizarea imprumutului ipotecar si, probabil, contributia politicii conservatoare (la putere se afla cabinetul condus de "Doamna de Fier", Margaret Thatcer) au redus considerabil implicarea statului, care mai contribuia in 2008 doar cu 17% la numarul total. Din cei 50 de ani, anul cu numar-record de locuinte construite de mediul privat a fost 2007: aproape 200.000 de unitati. La distanta semnificativa fata de ceilalti ani si chiar pe varful bulei imobiliare. In 2009 a urmat declinul: sub 118.000 de unitati, cel mai prost an din 1959 incoace, asa cum reiese din evidentele publicate in studiu 
Fig. 1: Grafic comparativ al evolutiei preturilor imobiliare intre Marea
Britanie si alte tari reprezentative (1997 - 2006)
Sursa: The Economist, http://www.apartmentsba.com/contenido/editor/;
Se observa din grafic ca Marea Britanie este a doua tara dupa Irlanda la dinamica evolutiei preturilor la locuinte, ceea ce denota o piata aflata intr-o continua efervescenta intre anii 1997 - 2006.
Actiunea conditiilor economice in deteriorare are un impact puternic asupra pietei imobiliare. Ca urmare, preturile chiriilor au continuat sa scada cu viteza accelerata, accentuandu-se incepand cu jumatatea anului 2008. In ultima parte a acestui an, preturile au scazut cu 1,5% pana spre sfarsitul anului, conform IPD Monthly Index In luna noiembrie 2008, rata de ,,crestere" a atins pragul de jos, devenind negativa: - 0,5%, ca apoi sa isi continue tendinta in luna decembrie, ajungand la - 1,4%.


Fisiere in arhiva (1):

  • Finantarea Imobiliara Comerciala din Marea Britanie.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!