Fundamentarea si Finantarea Cheltuielilor Bugetare la Universitatea Alexandru Ioan Cuza Iasi

Cuprins proiect Cum descarc?

Capitolul I - Organizarea si functionarea Universitatii "Alexandru Ioan Cuza" 3
1.1 Scurt istoric 3
1.2 Obiectul de activitate al Universitatii "Alexandru Ioan Cuza" 5
1.3 Organizarea Universitatii "Alexandru Ioan Cuza" Iasi 6
1.4 Relatiile externe ale Universitatii ,,Alexandru Ioan Cuza" Iasi 18
1.5 Structura si evolutia categoriilor de cheltuieli ale Universitatii "Alexandru Ioan Cuza" Iasi 
in perioada 2007-2009 27
Capitolul II - Fundamentarea veniturilor si cheltuielilor in cadrul Universitatii "Alexandru Ioan Cuza" 31
II.1 Cadrul juridic de actiune in fundamentarea cheltuielilor 31
II.2. Indicatori reprezentativi specifici 32
II.2 Calcule si fundamentarea privind veniturile proprii 32
II.3.Calcule si fundamentarea privind cheltuielile bugetare 33 
II 3.1 Structura cheltuielilor de personal si fundamentarea acestora 33
II.3.2 Cheltuieli materiale si servicii 37
II.3.3 Cheltuieli de capital 42
II.3.4 Burse 43
II.4. Fluxuri informationale generate de fundamentarea indicatorilor financiari 44
II.5. Continutul si structura bugetului de venituri-cheltuieli 46
Capitolul III - Finantarea, realizarea si exevutarea cheltuielilor bugetare la Universitatea "Al. I. Cuza" Iasi 47
III.1 Cadrul juridic de actiune 47
III.2 Notiuni si elemente specifice executiecheltuielilor bugetare 48
III.3. Motode si tehnici utilizate in finantarea cheltuielilor bugetare 61
III.3.1. Repartizarea pe trimestre a cheltuielilor aprobate din credite bugetare 61
III.3.2 Deschiderea de credite bugetare, repartizarea, virarea, transferul, retragerea, blocarea, anularea si inchiderea creditelor bugetare 62
III.4. Utilizarea creditelor bugetare si a mijloacelor banesti la Universitatea "Al. I. Cuza" Iasi 67
III.4.1. Plati de casa privind cheltuielile bugetare de la institutie 68
III.8 Fluxuri informationale privind executia cheltuielilor bugetare 74


Extras din proiect Cum descarc?

Capitolul I
Organizarea si functionarea Universitatii "Alexandru Ioan Cuza"
1.1 Scurt istoric
Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" este cea mai veche institutie de invatamant superior din Romania continuand, din anul 1860, o traditie a excelentei si inovatiei in educatie si cercetare. Cu peste 38.000 de studenti si 800 de cadre didactice, universitatea se bucura de un important prestigiu la nivel national si international, avand colaborari cu aproximativ 260 de universitati din strainatate. 
In atmosfera de sarbatoare a Unirii Tarii Romanesti si a Moldovei intr-un singur stat a luat fiinta prima institutie de invatamant superior din Romania, Universitatea din Iasi. Inaugurata la 26 octombrie 1860, Universitatea poarta numele Domnitorului caruia i se datoreaza acest act fundamental de cultura romaneasca: Alexandru Ioan Cuza. 
De la infiintarea ei si pana in prezent, structura Universitatii din Iasi a fost intr-o continua schimbare, in armonie cu evolutia societatii si culturii romane. 
Universitatea a cuprins la inceput doar trei facultati: Facultatea de Filosofie, Drept si Teologie. Ca urmare a legii invatamantului din 1864, Universitatea s-a reorganizat in patru facultati: Facultatea de Litere si Filosofie, Facultatea de Stiinte fizice, matematice si naturale, Facultatea de Drept si Facultatea de Medicina, inaugurata abia in 1879. Dupa numai cativa ani de functionare, Facultatea de Teologie a fost desfiintata din cauza numarului sau mic de studenti. Stimulata de o noua lege in 1898, Universitatea din Iasi a reusit sa-si diversifice profilul, sa-si mareasca numarul de sectii, departamente, materii predate si activitati stiintifice. In acea perioada s-a remarcat o dezvoltare spectaculoasa a Facultatii de Stiinte: in 1892 au luat fiinta Catedrele de Chimie Organica si Chimie Anorganica carora li s-a alaturat, in 1906, Chimia Agricola. In cadrul aceleiasi Facultati un mare succes a fost crearea Scolii de Electricitate, in 1910. Dupa inceputurile ei modeste din 1879, Facultatea de Medicina a dobandit, in 1889, o organizare si un profil care sa permita formarea specialistilor cu o inalta calificare profesionala capabila sa raspunda exigentelor sociale ale acelor timpuri. 
Perioada imediat urmatoare Unirii Nationale din 1918 s-a caracterizat prin evolutia remarcabila a Universitatii, in concordanta cu cerintele societatii romanesti si ale progresului european din acea vreme. 
Legile Invatamantului din 1932, 1937 si 1938 au favorizat atat evolutia stiintelor cat si dezvoltarea departamentelor Universitatii: Medicina si Farmacie, Stiinte, Drept, Filosofie si Litere, si Agricultura. In anul 1933, subsectia de invatamant agricol, inclusa in sectia de stiinte aplicate, s-a transformat in Facultatea de Stiinte Agricole. Celelalte doua ramuri ale sectiei (Scoala Electrotehnica si Sectia de Chimie Tehnologica) s-au reorganizat in 1937, dand nastere Institutului Politehnic "Gheorghe Asachi" din Iasi, caruia i s-a alaturat si Facultatea de Stiinte Agricole un an mai tarziu. 
In perioada interbelica, Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" se putea mindri ca ajunsese la nivelul institutiilor europene de acelasi rang, atat din punct de vedere al administrarii si organizarii, cat si al programelor didactice. 
Dupa cel de-Al Doilea Razboi Mondial, regimul de democratie populara a obligat universitatile sa promoveze o educatie in spirit comunist. Reforma invatamantului din 1948 a impus primii pasi pentru indeplinirea acestei sarcini, urmata de reformele din 1968 si 1978. Ideologia comunista a adus schimbari radicale in Universitatea din Iasi, ca, de altfel, in intreg invatamantul superior din tara. Multe discipline au fost cenzurate sau eliminate, numeroase programe didactice au fost supuse unei rigiditati extreme, libertatea academica a fost restrictionata, in timp ce toate activitatile au fost ghidate sau verificate de organisme ale singurului partid politic existent. 
Tot in aceasta perioada, datorita unei cereri din ce in ce mai mari de specialisti in economie, s-a resimtit nevoia infiintarii Facultatii de Stiinte Economice (1962), dupa ani indelungati in care cursuri de Economie Politica, Doctrine Economice si Finante Publice au fost predate in cadrul Facultatii de Drept. 
Astfel, in anul academic 1968-1969, existau deja opt facultati (Matematica-Mecanica, Fizica, Chimie, Biologie-Geografie, Drept, Filologie, Istorie-Filosofie, Economie), in timp ce in 1974 erau doar sapte, datorita transferului Facultatii de Chimie la Institutul Politehnic. 
Caderea regimului totalitar in 1989 a deschis noi perspective asupra invatamantului si educatiei in Romania. Formele organizatorice si curriculare ce fusesera impuse au fost imediat abandonate. Reconstructia universitatii a fost spontana si radicala si a cuprins toate domeniile: stuctura organizatorica, programa de studii, sistemul de comunicare, resursele umane. Autonomia universitara si libertatea decizionala au condus Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" spre ceea ce este astazi: una din cele mai performante universitati in Romania, standard pentru excelenta in cercetare si flexibilitate didactica. 
Fiind cea mai veche Universitate din Romania, este o institutie de invatamant superior cu traditie si in acelasi timp o Universitate care, prin realizarile infaptuite in plan educational si stiintific a capatat recunoastere atat pe plan national cat si international.


Fisiere in arhiva (1):

  • Fundamentarea si Finantarea Cheltuielilor Bugetare la Universitatea Alexandru Ioan Cuza Iasi.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 6 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!