Fundamnetarea Veniturilor la un Spital

Cuprins proiect Cum descarc?

I. Organizarea si functionarea Spitalului Municipal de Urgenta Moinesti 2
I.1. Scurt istoric si obiect de activitate al Spitalului Municipal de Urgenta Moinesti 2
I.2. Organizare interna a Spitalului Municipal de Urgente Moinesti 5
I.3. Functionalitatea in cadrul Spitalului Municipal de Urgente Moinesti 11
I.4. Relatiile cu exteriorul ale Spitalului Municipal de Urgente Moinesti 22
II. Fundamentarea indicatorilor financiari la Spitalul Municipal de Urgente Moinesti 29
II.1. Cadrul juridic privind fundamentarea indicatorilor financiari 29
II.2 Calcule si fundamentari privind veniturile Spitalului Municipal de Urgente Moinesti 32
Fundamentarea veniturilor din donatii 38
II.3 Calcule si fundamentari privind principalele categorii de cheltuieli ale Spitalului Municipal de Urgenta Moinesti 38
II.4. Fluxuri informationale privind fundamentarea 62
veniturilor si cheltuielilor 62
II.5. Indicatori specifici 63
numarul de decese 65
III. Finantarea cheltuielilor la Spitalul Municipal de Urgenta Moinesti 66
III.1 Surse de finantare 66
III.2 Deschiderea de credite bugetare 70
III.3. Plati pentru cheltuieli 71
III.4. Particularitati privind finantarea bugetara 73
IV. Organizarea si conducerea evidentei contabile 74
IV.1. Evidenta economica in functionarea institutiei publice 74
IV.2. Organizarea si conducerea contabilitatii la Spitalul Municipal de Urgenta Moinesti 75
Bilantul contabil 78
BIBLIOGRAFIE 84


Extras din proiect Cum descarc?

I. Organizarea si functionarea Spitalului Municipal de Urgenta Moinesti
I.1. Scurt istoric si obiect de activitate al Spitalului Municipal de Urgenta Moinesti
Conform legii Nr. 95 din 14 aprilie 2006 privind reforma in domeniul sanatatii Spitalul Municipal de Urgenta Moinesti este unitatea sanitara cu paturi, de utilitate publica, cu personalitate juridica, ce furnizeaza servicii medicale. Ele pot fi publice, publice cu sectii private sau private, iar sectiile private ale spitalelor publice sau spitalele private pot furniza servicii medicale cu plata.
Sediul unitatii este in municipiul Moinesti, str. Zorilor, nr. 1, judetul Bacau. 
Spitalul Municipal de Urgenta Moinesti functioneaza potrivit prevederilor Legii 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii, Ordonantei Guvernului nr. 70/2002 privind administrarea unitatilor sanitare publice de interes judetean si local si alte prevederi legale aplicabile in vigoare. 
Reorganizarea, schimbarea sediului si a denumirii se aproba prin ordin al ministrului sanatatii, la propunerea conducerii spitalului prin Autoritatile de sanatate publica cu avizul Consiliului Local. 
Serviciile medicale acordate de spital pot fi preventive, curative, de recuperare si /sau paleative.
Spitalele participa la asigurarea starii de sanatate a populatiei.
Spitalul asigura conditii de investigatii medicale, tratament, cazare, igiena, alimentatie si de prevenire a infectiilor nozocomiale, conform normelor aprobate prin ordin al Ministrului Sanatatii Publice.
Spitalul raspunde, in conditiile legii, pentru calitatea actului medical, pentru respectarea conditiilor de cazare, igiena, alimentatie si de prevenire a infectiilor nozocomiale, precum si pentru acoperirea prejudiciilor cauzate pacientilor.
Spitalul poate furniza servicii medicale numai daca functioneaza in conditiile autorizatiei de functionare, in caz contrar, activitatea spitalelor se suspenda, potrivit normelor aprobate prin ordin al ministrului sanatatii publice.
Orice spital are obligatia de a acorda primul ajutor si asistenta medicala de urgenta oricarei persoane care se prezinta la spital, daca starea sanatatii persoanei este critica. Dupa stabilizarea functiilor vitale, spitalul va asigura, dupa caz, transportul obligatoriu medicalizat la o alta unitate medico-sanitara de profil.
Conform art.171 , cap 2 al legii Nr. 95 din 14 aprilie 2006 privind reforma in domeniul sanatatii, care stabileste organizarea si functionarea spitalelor, spitalul din Moinesti este ,,municipal" din punct de vedere al criteriului teritorial, ,,de urgente" in functie de specificul patologiei , ,,public" in functie de regimul proprietatii, ,,clinic" din punct de vedere al invatamantului si cercetarii stiintifice medicale.
Spitalul Municipal Moinesti este pentru aceasta zona cea mai importanta institutie in asigurarea asistentei medicale pentru locuitorii municipiului si ai comunelor arondate (aproximativ 150.000 persoane). Spitalul Unificat Moinesti exista din 1973 cand a fost infiintat prin Decizia nr. 482. A fost construit din fondurile Ministerului Minelor, Petrolului si Geologiei, ulterior fiind preluat de Ministerul Sanatatii. 
Spitalul Unificat Moinesti a fost conceput ca un complex functional si arhitectonic reprezentat de spital si ambulatoriu de specialitate. In 2001 prin Ord. nr. 993 al Ministrului Sanatatii si Familiei acesta devine Spital Municipal.
Reforma sistemului sanitar din Romania si-a repercutat efectele asupra spitalului, impunand adaptarea "din mers" la politicile medicinei moderne.
Structura spitalului a cunoscut transformari, in primul rand prin infiintarea sectiei Obstetrica-ginecologie care asigura asistenta medicala la nastere populatiei feminine din Moinesti si din comunele arondate dupa o perioada de 25 de ani, timp in care pacientele erau nevoite sa nasca la Spitalul Comanesti sau la Spitalul Judetean Bacau. Pentru amenajarea acestei sectii, proiect destul de indraznet avand in vedere eforturile materiale si umane pe care le-a implicat, s-au antrenat, in afara resurselor proprii, factorii economici si politici din zona si organizatii non-guvernamentale, care si-au adus un aport substantial la finantarea lucrarilor.
A urmat apoi inaugurarea Statiei de Hemodializa, a doua statie de acest fel din judet, ce functioneaza cu 4 aparate. Bolnavii dializati acum la Moinesti trebuiau sa parcurga pana la Spitalul Judetean Bacau distante mari de pana la 70 de km. Pe parcursul anului 2003 a continuat reamenajarea saloanelor, Blocului Operator, sectiei Anestezie si Terapie Intensiva - zone vitale in acordarea asistentei medicale - pentru imbunatatirea calitatii serviciilor medicale si hoteliere acordate pacientilor.


Fisiere in arhiva (1):

  • Fundamnetarea Veniturilor la un Spital.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* Pretul este fara TVA.


Hopa sus!