Gestiunea Finanțelor Publice - Primăria Comunei Berzunți

Cuprins proiect Cum descarc?

Capitolul I. Prezentarea comunei Berzunti . 3
I.1. Aspecte Fizico-Geografice ... 3
I.2. Scurt Istoric ... 4
I.3.Demografia 5
Capitolul II. Organizarea si functionarea 7
Primariei comunei Berzunti 7
II.1 Functionalitate .. 7
II.2. Obiectul de activitate ... 8
II.3. Organizarea interna si structura de personal ... 9
II.3.1 Atributii principale .. 11
Cap. III. Gestiunea finantelor in Primaria comunei Berzunti ... 16
III.1. Introducere ... 16
III.2. Elaborarea proiectului de buget ... 18
III.3. Examinarea si adoptarea bugetului .. 20
III.4. Executia Bugetului ... 26
III.4.1. Repartizarea pe trimestre a veniturilor si cheltuielilor bugetare ... 26
III.4.2. Executia de casa 46
III.4.3. Realizarea veniturilor la buget .. 46
III.4.4. Efectuarea cheltuielilor bugetare .. 48
III.5 Incheierea si aprobarea contului de executie bugetara 49
Concluzie .. 53
Bibliografie ... 53


Extras din proiect Cum descarc?

Capitolul I. Prezentarea comunei Berzunti
I.1. Aspecte Fizico-Geografice
Localitatea Berzunti este situata in partea central-vestica a judetului Bacau (Fig. 1), pe valea paraului ce poarta acelasi nume, paraul Berzunti. Aceasta este strabatuta de drumul judetean DJ 117 care face legatura intre Municipiile Onesti si Moinesti (Lupu, 1972). Comuna are ca vecini urmatoarele unitati administrativ-teritoriale:
- Nord: Poduri (satul Cernu), Beresti Tazlau (satul Turluianu), Sanduleni;
- Est: Livezi (satul Scariga);
- Sud: Barsanesti, Livezi (satul Poiana);
- Vest: Darmanesti, Dofteana.
Figura 1 - Pozitia fizico-geografica a comunei Berzunti
Altitudinea minima din comuna Berzunti este de 255 m pe valea paraului Moreni, iar cea maxima, de 984 m, se gaseste in Varful Magura, situat in partea sud-estica a culmii Muntilor Berzunti. In general, altitudinea medie coincide cu cea a dealurilor subcarpatice si este de 400-500 m, cel mai inalt deal fiind Dealul Dragomir cu o altitudine de 517 m.
Comuna are drepturi doar pe o parte din Muntii Berzunti si anume culmea estica a acestora inclusiv varful Magura ce detine altitudinea maxima a acestor munti de 984 metri. Arealul studiat nu depaseste granitele teritoriului comunei Berzunti, in partea sudica limita perimetrului nostru fiind aceeasi cu limita administrativa a comunei.
Perimetrul comunei Berzunti este drenat de rauri de ordin superior, ce isi au izvoarele in Carpati si care strabat comuna pe directia Vest-Est. Cea mai mare suprafata a arealului studiat este drenat de raul Berzunti, un rau de lungime medie, care dupa colectarea afluentilor se varsa in Tazlau, fiind un tributar de dreapta al acestuia, punctul de confluenta fiind satul Scariga
I.2. Scurt Istoric
Localitatea a fost atestata prima data documentar de catre domnitorul Alexandru Voievod care la 29 iunie 1400 intr-un act de donatie a unor terenuri aminteste de comuna Berzunti. Urmand ca in anul 1570 voievodul Moldovei, Bogdan, sa construiasca locasul de cult ,,Manastirea Berzunti".
Dovada a vechimii acestei asezari, stau denumirile ce sunt inca folosite de catre localnici, precum Mitoc sau Podei. Denumirile impreuna cu restul urmelor identificate in zona, dovedesc faptul ca aceasta comunitate isi are inceputurile undeva in Neolitic.
In decursul anilor, Berzuntul a fost sub administrarea deferitelor structuri regionale, spre exemplu la 1833, acesta iese de sub administrarea Ocolului ,,Tazlaul de Jos" si intra sub administrarea Ocolulului Trotus. In administarea Ocolului Trotus, intrau toate satele vecine Berzuntului dar asta nu pentru mult timp, deoarece in anii ce urmeaza, zona Bacaului a fost structurata in diferite forme de administrare iar in anul 1895 Berzuntiul este mentionat drept comuna rurala ce facea parte din ,,plasa Tazlaul de Jos" si era alcatuita din 8 catune: Ghilea, Dragomir, Butucari, Berzunti, Martini, Moreni,Scariga si Prajoaia.
La 1931, Comuna Berzunti intra sub jurisdictia institutiilor din Targu Ocna iar in momentul de fata comuna Berzunti se afla sun jurisdictia institutiilor din Mun. Onesti.


Fisiere în arhivă (1):

 • Gestiunea Finantelor Publice - Primaria Comunei Berzunti.pdf

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Bibliografie

- Stefura Gabriel - Proces bugetar public, Editura Universitatii ,,AL.ICuza", Iasi 2010;
- Voinea Gh. Stefura G., Boariu A., Soroceanu M. - Impozite/tacxe si contributii, Editia a II-a , Editura Junimea, Iasi, 2007;
- Legea nr. 500/2002 privind finantele publice, M.O al Romaniei, nr. 597/13.08.2002;
- Legea Administratiei Publice Locale nr215/2201, republicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 123 din 20 februarie 2007;
- Legea nr. 273 / 2006 , privind finantele publice locale din 29.06.2006 . Publicata in Monitorul Oficial, Partea I nr. 618 din 18/07/2006;
- Regulamentul de Organizare si Functionare a comunei Berzunti din 30.06.2017


Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Proiecte.ro.


Descarcă acest proiect cu doar 5€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!